Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizi Hataları / Mantıksızlıkları

Jem

Aktif Üye
Konular
91
Reaksiyonlar
4
Pek çok dizide akıl almaz hatalar ve saçmalıklar oluyor.
Bana göre teknik ekip seyirciyi aptal yerine koyan düşüncesiz ve umursamaz, işini düzgün yap(a)mayan, araştırmanın zahmetli geldiği kişilerden oluşturulursa, diziyi böyle rezil de edebiliyor.
Dizilerde bu umursamazlıkları yakaladaçıkça burada paylaşalım.

Nuri bu hafta başlayan bir dizi, İzmir'de geçtiği için takılmak istedim.
Ne yazık ki İzmir Alaçatı'yı stüdyoda oluşturmuşlar, boşuna sevinmişim.
Ama diziyide izledim. Bir ara baktım bir taksi geliyor, plakası 35 THY 30!
İzmir'li olmayanların farkında olmayacağı bir ayrıntı.
İşte zahmet edip internete girse, 10 saniyede görecek İzmir'deki plaka sistemini.
Ama kim uğraşır gerçeklilikle, salla kendi şehrinden bir plaka sistemi, başında 35 koy tamam.
Madem konu İzmir'de geçecek, insan azıcık nete bakar nasıl oluyor orada işler diye.
Gevrekçiye, simitçiiiiiii diye bağıran bir İzmir'li çıkarsa bu dizide hiç şaşırmayacağım.

Not: İzmir ticari taksi plakaları, büyükşehir sınırları içinde 35 T 5611 gibi tek T harfi ve 4 rakamdan oluşur. Merkeze uzak ilçelerde ise 35 AK 341 gibi, 2 gelişigüzel harf ve 3 rakamdan oluşur. Alaçatı merkezde olmadığı için, plakası 2 hjarfli ve 3 haneli rakamdan oluşur.

Uploaded with ImageShack.us

Olması gereken:

Yok eğer taksi otogar vs. merkezden geliyor olsaydı (büyükşehir sınırları içinden) o zamanda bu plaka olacaktı:

Cem, o taksiler Akasya durağı'ndan araklanmış, 4'ün üstü kapatılmış yani34'ü 35 yapmışlar bence:) Aynı plaka o dizide de var çünkü:D Kanal aynı olunca; Pintilik yapılmış yani:D

taksiyi ben akasya durağından tanıyorum kesin sinan kayanın taksisidir:D

Bu taksilerde var birşey. zahmet edip google yazsalar, plaka düzenini görecekler 0.0001 saniye içinde, ama o beyin neredeeee.
Fatmagül Buza cezaevinden çıkar, bindiği taksi 35 T 51
Yahu ülkenin hiçbir yerinde böyle bir plaka düzeni yok, tek harf iki rakam!
Yan kapıda yazan yazılar sticker ile yapıştırılmış, eğreti duruyor.
Yüzbinlerce ciro dönen bir dizi, 3 kuruş kurtarmanın peşinde, yuh.
Fotoşumun senaristleri, hay sizin yapacağınız işe.

Dakka 1 gol 1.
Sanırım taksilerden yana bunların alayı aptallık virüsüne yakalanmış.
İffet dizi hatası daha ilk bölümden taksi ile başladı. Ben bişey söylemeyem artık, yapımcıların basireti bağlanmış ki bu kadar basit hataları yapan beceriksizlere bir ton para ödüyorlar.
Taksinin camına dikkat, kamera sağdan çekim yaparken cam açık, soldan çekerken yarıya kadar kapalı.

Bu sezon Öyle Bir Geçer Zaman Ki 'nin oyuncularının ilk sezona göre yaş farkları oldukça mantıksız. Deniz Yıldız 5 yaşında olmasına rağmen, Osman 8 yaş birden büyümüş. Hazefe Hanım olduğu gibi kalmış. :) Berrin'le Hakan'ın kızları Zehra'da aynı şekilde çok yaş birden büyümüş..Yani bütün oyuncuları kafalarına göre yaşlandırmışlar.. :)

muhteşem yüzyılda iskenderin adamlarının asıldıgı sahne.çok gerçekçi degildi adamlar çamaşır gibiydi.

özellikle yabancı dizilerde olur olmadık yerlere gülme efekti koyuyorlar, komik olmayan yerlerde gülme efekti anlamsız oluyor..

Üst Alt