Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizüstü Protez Soket Tecrübeleriniz (Vakumlu ya da Silikonlu)

elvismail

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba dizüstü protez kullanan arkadaşlar soket tecrübelerini kendilerine göre artı ve eksilerini paylaşırlarsa biz gibi yeni protez kullanıcılarına faydaları olur. Vakumlu kullanırken Silikonlu sisteme geçenler ve vakumlu kullananlar Tecrübe ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Ben vakumlu kullanıyorum..Bandaj yolu ile çektirme yapıyorum..En kısa zamanda silikonlu sisteme geçmeyi düşünüyorum..

Dizüstü Amputasyon ve Protez Süreci

yaklaşık 1 yıl önce yaşadığım bir kaza sonucu sağ bacağım dizüstünden ampute edildi. 1 aylık hastane tedavim ardından yaklaşık 2 ay yara iyileşme süreci yaşadım ve güdüğümü (Kesilme sonrası kalan ayağımı) düzenli olarak bandaj yaptım bu nokta protez sürecine geçildiğinde ayağın şekil alması için önemliymiş daha önce birkaç protez kullanan hasta tavsiyesiyle uyguladım ve faydasını da gördüm. 4 ay sonra da 3r15 eklemli silikon pinli sistem protez yapıldı. 1 haftalık eğitim alıp evin yolunu tuttum daha sonra tek kanedyen kullanarak 15 20 gün öyle yürüdüm sonra da desteksiz yürüyebildim. Arkadaşlarımın desteğiyle böyle bir süreç yaşadım. ardından güdüğüm inceldi ve kullandığım eklem 3r15 bana yetmediğini hissedip hidrolik 3r80 eklemli vakumlu silikonsuz protez yaptırdım. Yeniden eski günlerimi anımsattı attığım adımlar hızım normale yaklaştı ve protez bana çok yardımcı oldu. silikon kullanırken rahatlık daha iyiydi giyip çıkarmak ya da baskı yerleri olarak. Vakumluyu giyip çıkarmak biraz zor şuan için (10 gündür kullanıyorum) biraz da baskı daha fazla,kontrol çok daha iyi daha çabuk yorulsam da daha iyi hissediyorum. Uzun yıllar protez kullanan arkadaşların tavsiye veya tecrübeleri varsa paylaşmaları herkes için faydalı olacaktır kanaatindeyim...

ben 1983 yılından beri sag diz üstü cihaz kullanıyorum bu zamana kadar cok şeyler gördüm tabi teknoloji iyi bişi ama en önemlisi kişinin onu beniseyip kullanabilmesii yıllardır silikonlu ayak kullandım dedilerki vakumlu silikolu altan havası alınıp körügü tam tutan soket var bende yaptırdım cok rahat yumuşak ama bana göre degil yani şunu demek istiyorum bu tarz şeylerde kişinin kullanımı cok önemli benimsemesi cok önemli ben yıllarca ugraştım şu an körügün üstüne basarak yürüyebiliyorum elvismail kardeş anladıgım kadarıyla daha yeni olmuş senin kaza şimdi senin körük zamanla zayıflıyacak şişecek bastıgın yerler nasırlaşacak işte o zaman rahat ediyorsun ben bunları yaşadım şunu demek istiyorum herşey sana baglı hangisiyle rahat ve düzgün yürüyorsan onu kullanmaya bak ve kendini geliştir o zaman bazı şeyler degişiyor mesela carşıda vitrinin önündengeçerken kendi yürüyüşüne bak egrimi düzmü onları düzelmeye bak o zman cok şey kazanıyorsun mesela karşıdan arkadaşın sana baktıgında nasıl yürüdügünü ögren bunu gibi şeyler kardeş allah yardımcın olsun eger başka bi sonun olursa seve seve yardıncı olurum

cevap için teşekkür ederim ben de vakumluyu daha iyi kontrol edebildiğini düşünüyorum ama vakum etkisiyle kızarıklıklar özellikle güdük ucunda fazla oluyor çıkarttığımda bakalım zamanla alışırız İnşallah

selam ..bende ilk kez vakumlu silikonlu dizüstü protez yaptırıyorum.. bir aydır uğraşıyoruz ama halen oturunca ve araca binerken çok gevşiyor..bu gevşemeler normal mi? ne yapmam gerekir? deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

nurcanb;

vakumlu silikonlu derken ? össur x5 mi kastediyorsunuz

ewet hocam..körüklü silikon. sizlerde de oturunca bacak gevşeyip çıkıyor mu? deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

nurcanb;

ben silikonsuz protez kullanıyorum konu hakkında malesef bilgim yok

merhabalar ben 4 ay önce 1 trafik kazası geçirdim yasım 16 ne yapacagımı bilmiyorum hemen yardımcı olursanız sevinirım TeşeKür Ederim...!!!

frkn99

Geçmiş olsun protez mi kullanman gerekiyor ? dizüstü dizaltı ona göre sitede cevap bulabilirsin

Diz üstü protezler için körüklü silikon ideal dır. çünkü içerde dönme yapmaz ve sürtünme yapmaz..buda diz üstü protez kullanan insanlar için dez avantaj dır.

buyuk gecmiş olsun..birgun daha sağlıklı yürüyeceksin buna eminim..

Furkan dert etme eğer uzvunu kaybettiysen emin ol sağlıgına kavuşacaksın..teknoloji ilerledikce protez li hayat dahada kolaylaşıyor..bende her iki ayagımı diz altı kaybettim.aksamadan yururum kimsede bilmez.. her çeşit protezi kullandım sadece şunu bilmeni istiyorum sakın dert etme kafaya takma ..

Güçlü bir yüreğe sahipsen hersey kolay olacak furkan kardeşim..

Eyw reis valla bilmiyorum nasıl olacagını iyi olacagını ümit ediyorum ama galiba abi bana vakumlu takıcaklar çunkü güdügüm kısa anlatabiliyormuyum abi ama nasihatların için teşekür ederim Ha bu arada benim diz üstü

diz üsstü reis

Arkadaşlar Össur Seal in X ve Unity aktif vakumlu soket sistemi uygulamaları Türkiye de başlamıştır.

bu linkten inceleyebilirsiniz.

Vacuum Systems

kardeş ben 7 yıldır vakumlu slikon kullunıyorum. çok rahatım ancak bir kaç arkadaş kullamadıklarını belirtmiş alışma süresi çok zor ayakta yara bere oluyor bu süreci atlattınızmı çok rahat tavsiye derim.

Merhaba.bnde protez yaptirmak istiyorum annem icin.ama ilk.oldugu icjn nasl bisy olmasi gerekir tam bilmiyorum.ilk asamada hangisi daha rahat olur yardmci olurmusun.guduk 18 20cm uzunlugnda.alti ayi gecti kazanin ustnden.ama kaza sebebiyle oldugu icin kesik.yeri. biraz egimli.bu yuzdn emin olamiyoruz.doktr silikonlu olsn dedi medikalci silikon olmayablr dedi.bilen arkadaslar varsa yardmci olursa cok sevnrm.

1 ay önce 2 senelik araştırmalarımın sonunda diz üstü protezimi nesa ortapedi'de c leg diz eklemi, triton 1c62 karbon ayak,össür silon ile aktif vakum sistemli olarak uygulattım. Şu anda soketin olup olmadığını hissetmiyorum bile. çok düzgün gözükmesede koşabiliyorum. herkeze tavsiyem ilk önce medikalcilerini çok iyi seçmeleri bu yaşam kalitesini çok etkiliyor. zaten düzgün seçilen bir medikalci ondan sonraki yol haritasında hastanın kendisinin çıkarı için yapması ve seçmesi gerekenleri kendisine aktaracaktır. medikalci seçimi konusunda da ben bir çok uygulama bir çok medikalci firmasına giderek onlarla konuşarak tecrübelerini algılayarak karar verdim. sonunda araştırmalarımın ve emeğimin karşılığını aldım. umarım herkez araştırmasını iyi yapar ve mutlu olur.

Üst Alt