Doğuş Engelliler Derneği,bir büyük başarıya imza attı
03-10-2005 | 12:10
İşte örnek bir dernek; Doğuş Engelliler Derneği
Onları ne kadar övsek azdır. Onlar mübarek Ramazan ayı öncesi bir Tır dolusu malzemeyi Türkiye’de muhtaç durumda bulunan engellilere yetiştirebilmek için yoğun bir çaba harcadılar ve başardılar.
Onları çalışırken görmeliydiniz. Tüm dernek yöneticileri, eşleri, çocukları, komşuları, bulundukları yörenin yerel yöneticileri ve onlara maddi, manevi hiç bir yardımı esirgemeyen Türk işadamı Ramazan Günay hep birlikte. Elele.
İşte size örnek bir dernek. Belçika Doğuş Engelliler Derneği. Bu güzide derneğimizin çalışma temposu ve düzeninden öğreneceğimiz çok şey var. Kendilerini tebrik ediyorum.
Ne dediler?.
Nurten Yalçın:
Doğuş Engelliler Derneği Başkanı Nurten Yalçın son yardım kampanyaları süresince kendilerine yardımcı olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Nurten Yalçın yardımların hazırlanmasının son devresinde maddi yönden sıkıntı çektiklerini ve bu durumu aşmada basın, kültür ve cami dernekleri ve iş adamlarımızın yaptıkları katkılar için teşekkür etti.
Nurten Yalçın ayrıca çok büyük bir özveri içersinde çalışan dernek yöneticisi arkadaşlarına da şükran borçlu olduklarını belirtti.
Ramazan Günay:
Beringen Belediyesi sınırları içersinde textil alanında üretimde bulunan Türk kökenli iş adamımız Ramazan Günay’ın Doğuş Derneğinin çalışmalarına katkıları takdire şayan bir durum. Kendileri çok büyük bir mütevazilik içersinde bu yönünün basına yansımasını istemiyor. Fakat Belçika’da yüzlerce başarılı iş adamımız var. Onlara örnek olması düşüncesi ile kendisinden kısaca bahsetmek istedik. Ramazan Günay bir Tır dolusu malzemenin yüklenmesi esnasında Beringen Belediye Başakanı Marcel Mondelaers ve Belediye Encümenlerine verdiği resepsiyonda Belçika’da ve Türkiye’de muhtaç durumda olan insanlara yardımlarının aralıksız süreceğini belirtti.
Marcel Mondelaers:
Beringen Belediye Başkanı: Engelliler için toplanan malzemelerin Tır’a yüklenmesi esnasında Doğuş Derneği yöneticilerine bir ziyarette bulunan Mondelaers beraberinde Beringen Belediyesi Encümenlerinide getirdi.
Kendisi Doğuş Derneği çalışmalarını şöyle değerlendirdi.: Doğuş Derneği yöneticilerini kutluyorum. Kendilerini çok takdir ediyoruz. Bu derneği geçen yıl tanıdım. Ankara Bölgesinden bir Belediye Başkanı yapılan yardımlar için bir teşekkür ziyareti yapmıştı. Bu vesile ile tanıştık. Bizler elbette üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu derneğe herkes sahip çıkmalı. Muhteşem bir iş yapıyorlar.
Selahattin Koçak.
Beringen Belediyesi Encümeni. Bizler Doğuşu tanıyoruz. Destekliyoruz. Doğuş Derneğinin sadece Türkiye’ye değil, aynı zamanda Belçika’da ki Türk’lere de faydası var. Bizler eskiden engelli çocuklarımızı daha çok evde kapalı tutuyorduk. Doğuş Derneği bu konuda yeni bir anlayış getirmeye başladı. Artık bu bölgede engelli çocukları olan Türk’ler de, çocuklarını bir engelli arabasıyla dışarı çıkarıp Belçika’lılar gibi gezdiriyorlar. Engellilere daha fazla özen göstermeye başladık. Eskiden Belçika’lı aileleri engelli çocuklarını gezdirirken gördüğümde, engelli Türk çocukları için üzülüyordum. Artık Doğuş Engelliler Derneği yeni bir anlayış getirdi. İnsanları cesaretlendirdi.
Belediye Başkanımız Mondelaers bu gün bir söz verdi. Doğuş Engelliler Derneği büyük bir depoya sahip olacak. Bu güne kadar bu konuda iş adamımız Ramazan Günay Bey depolarını bu derneğe açtı. Ama artık Doğuş Derneğinin kendisine ait bir deposu olması gerekir.
Türkiye’de ki engellilere gönderilmek üzere hazırlanan Tır’ın yüklenişi esnasında yapılan ziyarete katılan Beleringen Belediyesi Encümenleri şunlardır: Belediye Başkanı: Marcel Mondelaers (CD&V) 1nci Encümen: Marcel THEUNIS (VLD) 2nci Encümen: Selahattin KOÇAK. 3üncü Encümen: Maurice WEBERS (SP.A) 4üncü Encümen: Anne WOUTERS-CUYPERS (CD&V) 5inci Encümen: Annie LEYSSEN (CD&V). 6ıncı Encümen: Mario VOLDERS (CD&V). 7inci Encümen: Dave SCHOPS (Sp.A)
Hüseyin DÖNMEZ