Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar doğuştan kalça çıkığı ve sağ ayakta yaklaşık 6 cm kısalık var ama buna rağmen ayak ve bacak hareketlerini yapmasamda ağırlık çalışıyorum ama yinede yaptığım sporun ayağıma veya vucut dengeem zararı varmı şimdi oynamasamda zamanında aşırı futbol oynuyordum yani 10 sene oncesine kadar kısalık 3 4 cm kadardı bunun etkisi olabilirmi
bendede kalça çıkığı var ve spor yapıyordumm ama 1cm olan kısalık zamanla artı ve 3 cm oldu nedeni kalçada kireçlenme olması.şimdi protez takıldı.ege ünv prf akın kapubağlı yaptı ameliyatımı gözüm kapalı doktorumu tavsiye ediyorum.yardımcı olabileceğim biş olursa sevinirim..
kalca cıkıgı olanlara genellikle kireclenme olmaması icin hareket verirler doktorlar banada verdi ne ne kadar yapamasamda yapmam gerekli hakaretleri düzenli bir sekilde yapilirsa proteze bile hityiac olmaz ilerde.
merhaba... vücut ağırlığınız(kilo) ne kadar çok olursa bacaklarınızın taşıma gücüde o derece zorlaşır öncelikle buna dikkat etmelisiniz. kendinizi çok fazla hırpalamadan çalışmalısınız. Özellikle ayakta çalışma konusunda. Zaten ameliyatlı değilseniz bunun haricinde dikkat edeceğiniz pek fazla nokta olduğunu sanmıyorum. Bunlar sadece benim fikrim Allah şifa versin
merhaba bende dogustan kalça cıkıgı var 3 sansim kısalık var bu günlere kadar hiç agrımadı 30 yasından sogra agrımaya basladı doktorla görüstüm amaliyat dedi ama amaliyat olursan yani irelde yine amaliya olursun dediler hiş garantisi yok bende olmak istemedim sogra beni fizik tedaviye yönlerdiler hiç faydasını göremedim yine agrılar devam ediyor gercekten amaliyat olan arkadaslarımız varsa buraya yazsınlar amaliyatdan faydasını gören arkadaslarımız bizlere anlatıp bizde bilelim eger bunu hiç faydası yoksa hiç olmuyalımda daha iyi hangi arkadaslarımız amaliyat olduysa bize bilgi versinler hepimize geçmiş olsun arkadaslar.
sin@n25 öncelikle Allah acil şifalar versin . Bende de dkç vardı. sağ kalça 9 cm kısa sol kalça aşınma yapmıştı ve ağrılarım artmaya başlamıştı. Fakat kilo olayı bu durumda çok önemli kilonuzu aynı ayarda tutmalısınız ve kilolu olmamalısınız. ilk ameliyatımı 2012 aralıkta oldum protez konuldu çok şükür herhangi bir problem yaşamadım şuana kadar. sol 9 c de 4 cm düştü kısalığım. Benim asıl sorunum sol kalçamdaydı. Yük ona bindiği için aşınma yapmıştı. Onla ilgili de bir operasyon geçirdim onda protez yok ama köprü ameliyatı adı altında bir ameliyat yapıldı. Şükür ikisi de şuan iyi. Size tavsiyem iyi bir hekim bulmanız tabii imkanlarınız elverişli ise onun haricinde gönlünüzü rahat tutun. benim de bu zaman kadar bu konuyla ilgili konuştuğum birçok insan problem yaşamamış . Umarım sizde en kısa zamanda şifa bulursunuz. Aklınıza takılan bir soru olursa bana özelden de yazabilirsiniz.
Ben parapleji hastasıyım.son dönemlerde aşırı şekilde aldığım kilolardan kurtulmak istiyorum.yapabileceğim spor hareketleri veya kilolarımdan kurtulmak için ne yapmamı önerirsinz.