Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan kalp hastalığıma rağmen muafiyet alamadım. Ne yapabilirim?

iMesut1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Samsun Eğitim Araştırma Hst. Kardiyoloji bölümündeki bayan kardiyoloji doktoru ilk elimdeki raporlara baktı ve sonra sen askerlik yapamazsın dedi askerliğe elverişli değildir diye yazacağım demesine rağmen beni kendi odasında 5 dk bekletti ve sonra kendisi farklı bir kardiyoloji doktoruna gitti danışmak için elinde benim raporlar ve TSK Sağlık Yönetmeliği ile gitti ve daha sonrasında geldi senin hastalığın 42A7 maddesine uygundur yani askerliğe elverişlisin dedi bana kağıda da öyle yazdı. Heyete de sevk etmedi beni seni askere alırlar dedi. Tabi ben itiraz ettim dedim ilk öyle sonra böyle diyorsunuz diye ama yönetmeliğe göre gitmen gerekli dedi askerde GATA'ya sevk ederler seni orası çürük verirse gelirsin geri dedi bende belgeleri tekrardan askerlik şubesine getirdim şuanda sülüsün çıkmasını bekliyorum.

Yani demek istediğim bu şekilde bir işleyiş yönetmelik olamaz doktor hiç bana bakmadan EKG bile çekmeden ilk sen gitmezsin askere deyip de 5 dk sonra sen askere elverişlisin demesi oluyor mu ? ve beni heyete dahi sevk etmedi sorduğumda ise sevk etmesine gerek yokmuş anlamadım ben bu duruma itiraz edebilir miyim ??

Benim hastalığım bu arada; Pulmoner Venöz Dönüş Anomalisi (Pulmoner Venler Sağ Atriuma Açılmaktadır.) Belirgin olmak üzere Pulmoner Vasküler Yapılar gözlenmiştir.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Engelli raporum yok sadece bu hastalığımın raporu var bende 2014 yılında kalbimdeki sancı ve ağrıdan dolayı kalp doktoruna gittim ve şansa bu hastalığı buldular bende yani bende sizin gibi sonradan öğrendim hastalığımı. Ama askerlik muayenesi için gittiğimde elimdeki hastalığa dair raporlarım olduğuna rağmen ve ilk başta sen askerlik yapamazsın demesine rağmen doktorun daha sonrasında da seni askere alırlar sen askerlik yaparsın demesi kafamı karıştırdı beni 42A7 maddesine göre askere elverişlisin dedi bana yazdı onayladı. Ben şimdi sülüsü aldıktan sonra askere gitmeye yakın tekrardan muayene olma şansım var mı peki ?

iMesut

Acil bir yatış olmadığı sürece askere gitmeden yeniden muayene olamazsın kardeşim.

"7. Gradient yapmamış, yetmezlik oluşmamış bikuspit aorta, mitral kapak prolapsusu, patent foramen ovale, inter atrial septal anevrizma, çift aorta, persistan sol superior vena cava gibi hemodinamik fonksiyon bozukluğu yapmamış anomalili hastalar, komplikasyona neden olmamış atrial ve ventriküler membranlar (embriyonel atıklar), kalp kapak yapısının normal olduğu minimal kalp kapak yetersizlikleri." muafiyet sağlamaz.

Ama askere gittikten sonra hastaneye sevk alıp yeniden değerlendirme isteyebilirsin.

Üst Alt