Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor beni odasından kovdu! Ne yapmam gerek? [Hukuk]

fikret kara

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
benim oğlum yüzde 95 agır engelli mama ile besleniyor gecenlerde okmeydanı hastanesinden mama raporu cıkartık raporda yalnışlık oldu dortora düzeltmesini söyledim ilgilenmedi başka hastaneye git dedi bende bakmak zorundasınız hata sizin dedim sizi şikayet edicem dedim. ve gittim doktor arkamdan beni tehtit etdi diye tutanak tutturmuş ilk defa böyle başıma bir iş geldi çok şaşırdım şimdi birde ceza evine girmeyelim zaten sıkıntılarımız var sabah akşam hastanelerdeyiz birde böyle insafsız doktorlarla uğraşmak zorunda kalıyoz allah yardımcımız olsun sonuç ne olur bilinmez bilgisi olan varsa bilgiversin tşk

Merhaba,

Eğer hastane kayıtları kamera vs varsa hakaret etmişseniz ve bu ispatlanırsa para cezası gelebilir.
O da büyük bir tutar olmaz.
Darp yoksa sadece hakaretse bir problem olmaz sonuçta siz de mağdursunuz kendinizi bu şekilde savunabilirsiniz.
Size yardımcı olmadığını yanlış yaptığı halde düzeltmediğini vs dile getirirsiniz.
Geçmiş olsun

Ama eğer kamera vs yoksa hiç bir şey olmaz merak etmeyin.

Delil yetersizliğinden dolayı

Basit ağız dalaşından pek birşey çıkmaz merak etmeyin.
Yaptığı hata için başka hastaneye gidin deme lüksü olamaz, başka hastane sizin çocuğunuzun mama ile beslenmesi gerektiğini yüzüne bakarak anlayamaz haklı olarak teşhis ve tedavi olunan hastaneden alın der.
Mama raporlarında mama ile beslenmeyi gerektiren teşhis, mama markası, günlük dozaj eksiksiz olmalıdır, hata ya sgk nın ödememesine ya da kısmi ödemeye sebep olmaktadır.
Örneğin çocuğun günde 5 adet kullanması gerekirken raporda yanlışlıkla 2x1 yazsa bir aylık diye 150 adet mamayı aldığında raporda 2 tane yazdığı için 2,5 ay mama alamayacaktır, maması 1 ayda bitecek 1,5 ay mamasız kalacaktır, o doktor bu süreyi cebinden mi ödeyecek?

Muayene Odasında kamera olmaz, siz de Dr dan şikayetçi olun

Siz de onun hakkında şikayette bulunun. Hem valiliğe hem de savcılığa... Eğer o size söylemediğiniz halde yalan beyanla iftira atmışsa, siz de aynısını ona yapın. Dişe diş...

Siz her konuda haklı cikarsiniz

Bende bu doktorlardan cok sikildim HASTA HAKLARI DIYE BISEY yazmislar ama uygulama yok aslinda bu konuda bilinclenmek ve haklarimizi ogrenmemeiz lazim.
Simdi biz hastalar olmasa onlar bi ise yaramaz aslinda onlarin patronu biziz verdigimiz vergiler.ama onlar bizden daha egitimli olduklari icin ve coguda gercekten isini yaptigi icin arada bazen 1 tane dengesiz cikiyor.onunlada ugrasacak biri cikmiyor.aslinda 1 tanesiile ugrassak o 1 tane 2 olmaz

doktorun tutanağından bir şey çıkmaz, delil-şahit-ispat-mahkeme süreçlerine girecekse kendi bilir... o sizin şikayetinize karşı kendince belge olsunn diye tutanak tutarak kayıt altına almış... söz uçar yazı kalır hesabı... Allah selamet versin...

bence üslüple ilgili sıkıntılar var.
"bakmak zorundasın" gibi bir cümle ile doktora yaklaşmanız ne kadar doğru.
Evet görevi o ama karşınızdakide insan sonucunda, eğer görevini yapmadıgını düşünüyorsanız bimer'e şikayet edebilirsiniz.

eger doktor banene senin engelli coçugun varsa derse. bende az demişim herhalde bakmak zorundasın diye uslup bu ve saglık bakanına suç duyurusu yaptım

benim nerdese24 saat 365gün hastanedeyim bütün doktorlar bizi tanıyo ve yardımcı oluyo ama yeni gelenler özellikle amerikada okuyp veya yurdışında okuyanlar burda kendilerini birşey sanıyorlar asıl onların uslupları bence yalnış ilk önce engellilere nasl davranma konusunda saglık bakanlıgı yönetmenliğine göre egitim almaları şart

Ha bu arada kulaktan duyma bisey soleyeyim soz doktor hakkinda sikayette bulunursaniz o doktor doc yada prof olamiyor sanirim sicile isleniyor

engelliler
Yok öyle bir şey, kesinleşmiş cezalar haricinde öyle şikayet vs sicile işlenmez.

doktorla mahkemelik olma durumu

arkadaşlar
yazın 13 yaşında yüzde 95 ağır özürlü mama ile beslenen konuşamıyan yürümeyen oğluma mama raporu çıkarmak için okmeydanı hastanesine gittik
13 senedirde bu hastanede tedavi ve ameliyatlar olduk hala bu hastanede tedavi görüyoruz bir tane doktor bizimmama raporumuzu çıkartıyor ve bu doktorda amerikada okumuş bir doktormuş
mama raporumuzu çıkartık eve geldik mamayı almak için eczaneye giittim fakat rapor doktor tarafından sistemde onaylanmamış bende 13 yaşında oğlumu kuçagıma alarak hastaneye gittim kan ter içinde dortoru aradım ve sonunda buldum. doktora hocam raporda yanlışlık yapmışsınız düzeltirmisiniz dedim doktor ben yalnışlık yapmam dedi bende düzeltmek zorundasınız göreviniz dedim hocam sistemden bakın görüceksiniz dedim yoksa mamayı oğlum kullanmazsa hayati tehlikesi var dedim o zaman başka hastaneden cıkar dedi bende sizi başhekime şikayet etcem dedim kime edersen et dedi istersen başbakana et dedi bende tamam dedim edrim dedim merak etme sen dedim ve çıktım odadan

sonra başbakanlığa saglıkbakanlığına başhekimliğe şikayette bulundum .sonrs hastaneden başhekimlikten bana mail attılar hastanıza branş dortoru bulunduğu sürece sizleri mağdur etmeyeçeğiz gerekirse başhekimlik yardımcı olacak diye.
sonra geçenlerde karakol beni aradı bende doktor şikayetçi olmuş ifade vermeye gittim doktorun ifadesi şöyle beni tehtit etti çık dışarda görüşelim demişim bir insan kuçagında engelli biri varken kime külhanbeylik yapabilirki.
bende ifademde dortorumuz bizi magdur etti oğlumun mama raporunda bizlere zorluk çıkardı ve görevini yapmadı ve oğlumun hayati tehlikesine yol açmıştır delilleri ile karakola teslim ettim engelli raporu mama raporu ve hastanenin yardımcı olacagı mailleri teslim ettim ve şikayetçi oldum

merak ettiğm şu sonuç savcılığa sevk oldu karar ve süreçne olur bilgizi olan lütfen bilgi versin tşkler

fikret kara

Hakkınızı aradığınız, size saygısızlık eden ve hakkınızı kullanmanızı engelleyerek çocuğunuzun sağlığını riske atan doktoru şikayet ettiğiniz için kutlarım. Böyle böyle insan olmayı öğrenecekler...

Savcılık soruşturmaya gerek görmeyecektir. Ortada bir mağdur varsa, o da siz ve çocuğunuz. Karşı şikayette bulunmanız da doğru olmuş.

Valla ben hastanelerde sıkıntıya düştüğüm zaman doktorlarla mülakaşaya girmiyorum arıyorum 183'mü 184'mü sağlık bakanlığını ve şikayetimi bildiriyorum onlarda hastanenin hasta hakları ve başhekimi arıyorlar ondan sonra köpek gibi ilgileniyorlar ama gerçekten de mağdur durumdaysanız tabi ki...

s'ze hic birsey olmaz hatta ben sizin yerinizde olsam basina yansitirim konuyu ahaber anadolu ajansi tgrt haber bence direk basina yansitin belasini bulsun o doktor olacak zalimde

mahkemelik olursam basına vericem sonuna kadar hakkımı arıcam bizleri anlayan birileri olur işşallah

şuanda savcılıga sevk edildi savcı bizleri çagırıcak haber bekliyorum

sizin demi böyle olayınız var

Ben olsam Shot TV'nin Whatsapp ihbar hattı: 0533 701 91 61 da bildirirdim eminim çok ilgilerini çekecektir.

Siz nereye şikayette bulundunuz?

Belki bize bir hekim yardımcı olur? :) ismayil

İçlerinden bir iki tane çıkıyor cümlesine katılmıyorum.Malesef devlet hastanelerindeki doktorların çoğunluğu engellilere normal davranmıyor.İçlerinde bir iki taqne iyi doktor çıkabiliyor demek daha doğru olur.Şikayet ettiğiniz için kutlarım sizi.Olayın arkasını bırakmayın,geri adım atmayın.Buna benzer bir olay yaşadım.Kesinlikle yüzde yüz haklısınız.(Burda yazdıklarınıza göre)

malesef ülkemizde engellileri anlayacak kişiler bence ya engelliler yada engelli yakınları başkaları degil.ateş düştüğü yeri yakar ülkemizde okadar magdur engelliler varki çogu engellilerimizin hakkı yeniliyor kimse saygı göstermiyor hatta saglaminsanlar haklarına tecavüz ediyor.örnekleri çok var yaşadıgımız ülkede engelli park yerine park ederler sonra niye park ettin diye sordugunda babanın malımı derler.hastanede sıra beklersin saglam insanlar önünde kapıyı kapatmıştır.kaldırımda amaların çizlerine araçların park etmesi.aslında görmeyenler onlar.sen ayakta beklersin saglam insanlar engelli yerine oturmuştur kafasının üstündeki yazıyıda görmezler.doktora derdini anlatmak istersin ama sana sorun cıkartırlar.engelli ailesi olarak en çok zoruma giden söz banene senin oglundan demeleri benim oğlumda bu ülkenin vatandaşı aslında engellere sistemden daha çok biz insanlar zorluk çıkartıyoruz.biz engelli dünyamızda birazcık ilği hoşgörü anlayış bekliyoruz bence dünyanın en iyi insanları engellilerdir.ben bir engelli babası olarak engellileri çok ama çok seviyorum maddi imkanlarlm olsa onlara tek tek yardım ederdim ama yinede elimden geleni yapıyorum.ben oğlum için canımı veririm allahtan tek dileğim benden önce canını alsın ki gözlerim açık gitmesin ben ölürsem oğluma kim bakacak diye hep düşünürüm .işte biz böyle engelli yakınları böyleyiz bizimkimseye zararımız olmaz insanların biraz daha engelli insanlarımıza saygılı olsun

geçenlerde koşuyolu kalp hastanesine gittim.
kendim engelliyim.
engelim kalp ile ilgili değil.
bana efor testi için gün ve saat verildi.
verilen gün ve saatte hastanede bulundum.
fakat her hastanede olduğu gibi verilen saatte sıram gelmedi.Bende herkese neyse banada o dedim ve elimdeki sıra numarasıyla sırmı beklemeye başladım.sıram saat 9 da gelmeliydi o saat verilmişti fakat saat 11 oldu sıram halen gelmedi.Ama sorun yok elimdeki sıra fişiyle bekliyorum herkes gibi.Neyse derken bakıyorum efor odasından sürekli farklı farklı hemşireler dışarı çıkıyorlar ve daha henüz hastaneye yeni girmiş olan kişileri oo merhaba hoşgeldiniz,siz girin içeri beklemeyin deyip içeri alıyorlar..1,2,3 derken dayanamadım.efor odasının kapısını açtım içerideki hemşirelere dedimki.bana test için verilen saat 9,fakat yoğunluktan dolayı hala bekliyorum saat 11 oldu.fakat siz komşunuzu eşinizi dostunuzu utanmadan daha gelir gelmez içeri alıyorsuuz,ayıp değil mi dedim.hemşirlerin hepsi hep bir ağızdan bu bizim hakkımız dediler baya bi çıkıştılar bana..bende yaptığınız çok ayıp,ben engelliyim fakat engelimi öne sürerek öne geçmeye çalışmıyorum herkes gibi sıramı bekliyorum ama siz komşularınızı daha gelir gelmez içeri alıyorsunuz dedim.tartışma çıktı.sıralarını bekleyen diğer hastalarda bana hak verdi.sonrasında hemşirelere sizi başhekimliğe ve bimere şikayet edeceğim dedim.Hemşirenin biri bunu duyar duymaz başhekimlikten bir bayanı aradı ve dediki burada bir hasta var sırasını beklemiyor bize hakaret etti.şikayet için gelecekmiş.Bilgin olsun.Ayrıca bu hasta hakkında hemşireler olarak hepimiz tutanak tutup imza atacağız bize sözlü şiddet uyguladı.Bütün hemşireler şahit dedi.telefonu kapadı.Sonrada bana şimdi git şikayet et dedi.ağzın açık kaldı.Dondum kaldım..

hakan26

Ah ulan böyleleri bana rastlamaz! Kuru sıkı atıyor saygısızlar. Hemen elinize kamera alıp kayda başlayın, bakalım kim daha zararlı çıkacakmış...
Böylesi durumda siz de oradaki hastalardan imza alın ve şikayet dilekçesi yazıp hem hasta haklarına, hem bimer'e hem de valiliğe gönderin. Asla ama asla geri adım atmayın. Hiç bir halt olmasa bile canlarını sıkmak boynumuzun borcudur.

Muayene olmadan oradan kesinlikle kapı dışarı çıkmazdım,çıkarsın bakalım çıkartabiliyor mu?.Siz orda tepeden tırnağa kadar haklısınız.Engelli olarak orda bekliyorsanız onların bu kadar terbiyesizce davranmasına gerek yok.Siz şikayet etseniz de haklı çıkarsınız.Ah bir bana denk gelse keşke.Uzun zaman oldu ssk.devlet hastanesine gitmediğim.Özele gidiyorum,hastalık konusunda tezcanlıyım bekleyemiyorum gün sırası falan.biran önce sonuçlansın isterim.zaten ss.has.falan gitsem kesin kavga ederim ben.

sgurkan

ben zaten efor testimi yaptım.Allah o gün benden sonra kalan hastalara sabır versin veya sonrakilere.Eminimki hergün aynı şey yaşanıyordur.

Üst Alt