Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor yanlış teşhiş yapmışız dedi ve psikiyatriye yatış istedi!?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhaba

2010 yılında vergi indirimi alarak emekli olmuştum.Raporum sürekli ömür boyu olmasına rağmen ankara merkez sağlık kurulu her yıl kontrol muayenesi istedi.

Tip I veya II diyabet... Bir türlü teşhis koyamıyorlar 5 yıldır.. Halbuki basit yöntemi var ama işlerine gelmiyor sanırım. 20 yıl önce teşhis konmuştu.Yaklaşık 15 yıldan bu yana insülin (novomix flexpen) kullanıyorum.sabah akşam iğne yapıyorum.Onun yanında metformin 1000 mg sabah-akşam birer tane.. Öğlende januvia 100 mg ve hipertansiyon için de cozaar 100 mg kullanıyorum.İlaç raporlarım TİP I diyabet olarak veriliyor,heyet raporum TİP II olarak işleniyor.

Bunun yanında psikolojik sorunlarım var.. Mix duygu durum (tedavi ile kısmen düzelen) dediler ve oradan da % 25 verdiler. Denemedik ilaç bırakmadılar.Her gittiğimde dozajı artırdılar.Olmadı başka ilaç verdiler..
3 yıl hep aynı doktora gittim. En sonunda ben sana tıbbı olarak yardımcı olamıyorum,başka doktora ya da tıp fakültesine git dedi. ben de aynı hastanede başka doktora başladım.. o da sıfırdan başladı tüm tedaviye.. Olmadı dozajı artırdı.. önceki doktorun ne ilaçlar verdiğini ve benim durumumu zaten PC den görüyor ama yine sıfırdan başladı. O da raporu mix duygu durum diye verdi..
1 yıldır ona gidiyordum.en son heyet raporum için 1 ay önce yine aynı hastaneye gittim. Heyete bakan doktor başkaydı, mecburen ona gittim. O sordu ben anlattım. eski heyet raporlarına baktı. senin durumun ilaçla düzelmez dedi.. Psikoterapi alman şart dedi. En kral ilacı da kullansan sana fayda etmez dedi.. Tabii bu arada PC den daha önce yapılan tedavilere bakıp söyledi bunları..

Neyse ben raporumu aldım. Şimdi merkez sağlık kuruluna gitti. İlaçlarım bittiği için 2 hafta önce kendi doktoruma gittim. Nasıl oldun dedi. Hayatımda değişen hiçbir şey yok dedim.. Anlattım. İlaçları değiştiriyorum 1 ay sonra gel dedi.. Tamam dedim.

Bu arada nörolojik tedavi de görüyorum. oradan çıktım nöroloji doktoruma gittim. psikiyatrinin yazdığı bir ilaç için bu sana olmaz mahveder seni dedi. sen diyabetsin dedi. Evet o doktor da biliyor bunu dedim. Yanlış yazmış git söyle başka ilaç yazsın dedi. Ben de gittim. durumu anlattım. Evet yaa pardon yanlış olmuş dedi.. Başka ilaç yazıyorum dedi. Sonra baya durdu ve bana sorular sormaya başladı.. 15 dk falan konuştuk. Ne dese beğenirsiniz ? seni hastaneye yatıralım biraz gözetimde tutalım ,çünkü anlattıkların bize yanlış tedavi uyguladığımızı ve teşhisin yanlış olduğunu belirtiyor dedi.
Olmaz dedim.

Ben doktor yüzü görmek istemiyorum çünkü artık çok yoruldum doktor doktor gezmekten dedim. olsun dedi. seni bir görelim ilaçlara verdiğin tepkiyi ölçelim vs anlattı. Ben yatmam dedikçe olmaz dedi.. Yatış kağıdı yazdı ve beni servise gönderdi. Anaaa.. servise bir gittim ki kapı kilitli,kapıda güvenlik.Yerin altında bir servis. Camlar var ama havayı görmüyor. vs.. Ben orada hemen tırlattım zaten.
Hemşireye yatış kağıdını verdim. Şu an yer yok yer boşalınca seni çağıracağız dedi. Ben de derin bir oh çektim.. Eve geldim. uzun bir süre düşündüm ve yatmamaya karar verdim. Ben kendimi biliyorum ki oraya yatarsam daha da kötü olacağım.. Ortamı gördüm vs...

Bu arada bana bir ilaç yazdı. Yatış olana kadar bunu sabah akşam kırıp da içeceksin dedi. Tamam dedim. İlacı akşam 7 gibi içtim. 9 gibi uyumuşum haberim yok. Sabah uyandığımda saat 11'e geliyordu.. Hapın yarısı bu kadar etki yaptıysa tamamı ne olur kimbilir dedim.. Eczacı arkadaşım bunun hafif bir antipsikolit ilacı olduğunu söyledi.. Bu duruma ne dersiniz arkadaşlar ? yatmak istemiyorum kesinlikle...

biz 32 doktor bilmem kaç hastane pek çok tahlil emg ekt heyet rapor nelerle geldik şu hale.. Bizim hastanede seneye yakın yatmışlığımız var toplam. yol ilaç gitgel masraflar hariç..

onu bunu geç 2 defa toplam 13 ay atkz sürdü. ne sıkıntılar çektim ben biliyorum..

hastaneye yatmam mış. iyileşmek istiyorsan...

karışık duygudurum varda nasıl hiçbir ilaç sana iyi gelmiyormuş.. öyle şey mi var.. millet nasıl arıyorsa dermanı sende arıycan...

sanki ceza evine giriyon.

biz doktor hatasından 2. defa rahatsızlandıkya. hani benim gençliğim nerde???

ne demek istediğini anlamadım ama bir şeyler anlatmaya çalıştığın kesin ........ Ama adres yanlış.... :(

1 aydır süren hastane maceramın sonunda 15 gün ara ile 2 kez daha aynı doktora gittim.. En son Cuma günü gittim.. Doktor bu kez eşimi de çağırdı ona bazı sorular sordu... Aynen daha önce de yazdığım gibi söyledi.. Hem sizin hem de eşinizin anlattıkları ve elimdeki bulgulara,tecrübelerime göre sizin rahatsızlığınızın adı BİPOLAR BOZUKLUK dedi.. 2010 yılından bu yana sürekli antidepresan ilaçları vermişler ancak faydasını görememişsiniz.. Şimdi antipsikotik ilaç veriyoruz. Kısmen de olsa şimdilik fayda görmeye başladı.. Beş kez de (her yıl) Engelli raporu da almışsınız.. Ama hepsinde de (Ben de aynısını vermişim) MİX DUYGU DURUM yazılmış.. Bu nedenle sizlerden özür diliyorum dedi.. Ben de kendisine 2010 yılından bu yana bu kadar ilacı boşuna mı içtiğimi sordum.. Yüzünü eğdi.. Bazen bizler de yanılabiliriz dedi.. Şimdi ne olacak dedi.. Engelli raporumda özür oranım psikiyatriden % 25 dedim.. Mix duygu duruma göre yazıldı dedim.. Sizin söylediğinize göre Bipolar bozukluk % 40-60 arası dedim. .Ayrıca diyabet+hipertansiyon ve nörolojiden de oranlarım var dedim.. Bilgisayardan hepsini görüyorum dedi.. Şu anda yapacak bir şeyimiz yok tedavinize bu yeni teşhise göre devam edeceğiz dedi... Ne güzel bir durum değil mi arkadaşlar ? Hayatının gidişatı bir doktorun ağzından çıkacak 3-5 cümle ile yazacağı 3-5 satır yazıya bağlı... İşte burası TÜRKİYE.... Tesadüf yaşıyoruz...

benim asıl raporumda f20.0 tanısı var üstelik sürekli.. ama her ilaç yazdırdığımda doktor değişince hastalığımın tanısını da f20.8 ,f20.x şeklinde değiştiriyor :confused:
neden acaba?

Üst Alt