Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktora Çalışması Katılımcı Çağrısı:Görme Engelli Ebeveyn ve 12 Yaş Üzeri Gören Çocuk

ZelihaT

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Benim adım Zeliha Tören. Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde doktora öğrencisiyim. Görme Engelli Ebeveynlerin ve Görme Engelli Ebeveyne Sahip Çocukların Yaşadığı Deneyimlerin Sistem Yaklaşımı Çerçevesinde İncelenmesi başlıklı bir doktora tezi hazırlıyorum.

Bu çalışma ile engelli ebeveynlerin ve görme engelli ebeveyne sahip gören çocukların; sosyo-demografik özelliklerinin, aile olma deneyimlerinin, günlük hayatta yaşadıkları deneyimlerin, yaşadıkları ile baş etme mekanizmalarının ve destek ihtiyaçlarının belirlenmesi amaçlanmıştır.
Çalışmaya evlenmeden önce de görme engelli olan anne, baba ve engelli ebeveyni olan 12 yaş ve üzeri çocuklar katılacaktır. Görüşme ortalama olarak 1.5-2 saat aralığında sürecektir. Eğer olumlu karar belirtir ve görüşmeye katılmayı kabul ederseniz istemediğiniz sorulara cevap vermeme konusunda özgürsünüz. Bununla birlikte çalışmadan herhangi bir açıklama yapmadan sadece devam etmek istemediğinizi söyleyerek çekilebilirsiniz.

Katılım kriterleri

* Ebeveynlerin evlenmeden önce de görme engelli olmaları
* Annenin veya babanın tamamen görmemesi veya baston, ekran okuyucu vb. materyalleri kullanmayı gerektirecek seviyede ileri derecede görme engelli olması
* Çocuğun görme engelinin veya başka bir engelinin bulunmaması
* Anne-baba-çocuk olmak üzere ailenin tüm fertlerinin araştırmaya katılmaya gönüllü olmaları

Eğer bu çalışmaya katkı verme isterseniz ztorenn@gmail.com mail adresinden ya da engelliler.biz sitesindeki Özel Mesaj kutuma mesaj atarak iletişim kurabilirsiniz.

Selamlar

Arkadaşlar, duyanlar duymayanlara iletsin lütfen.

Üst Alt