Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Döviz alırken kimlik ibrazı sosyal destek-yardımlarının iptaline neden olur mu?

Konular
6
Reaksiyonlar
20
[SIZE=3][FONT=Arial]Yakınlarımdan gelen bir miktar parayı, "yakında gene bir döviz şoku gelebilir, satın alma gücü düşmesin" diyerekten dövizde değerlendirmek için, döviz bürosundan (söylemesi ayıp) birkaç yüz Dolar aldım. Fakat benden kimliğimi ibraz etmemi istediler. Elektronik ortamda benim adıma döviz satın alınmış gözüküyor.

Bu; engelli aylığı, emlak vergisi muafiyeti, GSS prim ödeme muafiyeti (Yeşil Kart), elektrik ve doğalgaz desteği gibi sosyal hakların iptaline neden olur mu? Malum, sözkonusu sosyal yardımlardan yararlanmak için Gelir Testine tabi tutulmuştum. Çalışmadığım için bir gelirim de yok. Engelli aylığıyla kıt kanaat geçinmeye çalışıyorum. Bir ürünü 3-5 lira daha ucuz almak için market market dolaşmak durumunda kalıyorum. Yılda bir kez böyle minik bir 'piyango' geliyor bazen, bu da dert olmaya başlıyor.
Bahsettiğim iptaller riski hakkında bilgisi-düşüncesi-öngörüleri olanlar yorumlarını yazarlarsa memnun olurum. Son zamanlarda kafamı sıkça meşgul etmeye başladı. Şimdiden teşekkürler... [/FONT][/SIZE]

Bu arada isyan etmemek mümkün değil...
Yandaş müteahhitlere pandemi gibi olağanüstü koşullarda bile garantili yüz milyonlarca dolarlık dövizleri tıkır tıkır ödendi, ödeniyor. Ama ümüğü sıkılmış, yurttaşa gelince mokoko! Döviz alırken gözü korkutuluyor. Yerleşik bireysellerin döviz talebini frenlemek amacıyla böyle bir sermaye kontrolü getirilmiş. Yurttaş döviz almasın da n'apsın? Kötü yönetilen bozuk ekonomi yüzünden ulusal parası lahana yaprağı olmaya doğru gidiyor. Resmi enflasyon yıllık %70'e dayanmış. TL mevduat faizleri %16-17'lerde. Eksi %50 kadar reel getiri. Yani 1 yıl sonra 10 bin liran 5 bin liraya düşüyor değeri, enflasyondan arındırılınca. Sonra da yandaş inşaatçılar bu parayla ucuzdan kredi çeksin, fahiş fiyatla konutlarını satıp voleyi bir kez daha vursun. İnsanlar enayi mi? İstiyorlar ki birikimler borsa gibi riskli yerlere gitsin veya betona emlağa gitsin ki, emlak piyasasındaki balon daha da şişsin.
Neyse, sayfalar dolusu yazılacak bir ton kepazelikler var ama, yazınca düzeleceği mi ki var sanki!

konunu mafetmısız affola:eek:
ne bılelım dıplomalı efendının kıtap yazmamı ıstedıgın:p

Sessiz Dünyalı

Merhaba,döviz bürolarının kişilerden kimlik bilgisi istemesi ve sisteme kaydetmesi işlemi MASAK( https://masak.hmb.gov.tr ) Mali Suçları Araştırma Kurulu bünyesinde usülsüz para hareketlerinin tespiti için kullanılan bir raporlama yöntemidir.Bu sistemle ülke içine veya dışına oluşan para hareketleri,kimlerin bu işlemleri yaptığı ,sıklığı ve tutarları hakkında incelemek üzere kurulu bir yapıdır.

Masak birimi T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmalar yaparak ilgili raporlarla terörizmin finansmanı,kara para aklama ve usulsüz zenginleşme gibi yasa dışı işlemlerin tespitinin sağlanması ve gerekli yasal süreçlerin başlatılması adına görev yapmaktadır.Bu sistem yıllardır bankalarda mevcut idi artık döviz bürolarınında sisteme dahil edilmesi sağlandı.

Bu sistem asıl amacı olan paranın yasa dışı kullanımı araştırması olması sebebiyle sizin bahsettiğiniz konularda tarafınıza olumsuz bir sonuç yansıması beklemenmesi pek muhtemel değildir.Ancak devlet araştırmak isterse bu kayıtlar 10 yıl boyunca muhafaza edileceği için dikkat etmekte her zaman fayda vardır.

Birde olaya şu yönden bakmalısınız ;sayısız insan ve kurum bu işlemleri banka veya döviz bürolarından yapmaktadır.Bu kadar kayıt tutulmasıne karşın birebir bir inceleme yapmak ne kadar kolay olsa dahi uzun zamanlar ve emek gerektireceği için devletin bu külfete girmesi pek mümkün gözükmemektedir.

Saygılar.

Graham Bell'e;..
Kusura bakma ama, yazdıklarından pek birşey anlamadım. İmla hatalarını geçtim, anlam düşüklüğü, yanlış sözcük yazımı gırla gitmiş... Türkçeyi katletmişsin! :(

Bilgi Hazinedir'e;..
Yararlı ve tatmin edici bilgi dolu yorumunuz için çok teşekkürler!

Üst Alt