Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul-yetim maaşında ölen kişinin payı geri alınabilir mi?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Babam vefat edince bağkur maaşı %75 anneme o an engelli olan abime %25 oranında bağlandı abim vefat etti annem o abime bağlanan maaşın %25 ini kendine bağlayabilirmi yoksa o pay alınamazmı

sigortalının hak sahibi durumunda çocuğu yoksa hak sahibi eşine % 75 oranında maaş bağlanır. Anneye %75 + çocuğa %25

Son düzenleme:
yani her şartda %75 oranında maaş alıcaktı zaten doğrumu anlıyorum

bizim komsu bagkurli idi vefat ettiginde iki kizina ve esine maas baglandi
sonra kizlarinin biri egitimini tamalayip ise girince maasikesildi
o kesilen maasi diger kizina olsun veya esine diye ugrasmislardi
ama bagkurda kim ne maas alirsa kesileninki digerlerine devrolunmuyormus demisler

annem ve kız kardeşim alıodu.ben almak isteğince onların aldığı %de düştü ve kardeşime %25 bana %25 anneme %50 bağlandı.ben bağlatmazken annem %60 kardeşim %30 alıodu.görünürde onlardan toplam %15 azalırken bana %25 verilince eve giren mıktar %10 artmış oldu.aynı evde olduğumuz için avantaj oldu.evler ayrı olsa tersi olurdu.

Üst Alt