keremöz;
Hemen her hastanenin sicilinde başarısızlıkla sonuçlanmış bir hasta hikayesi vardır. Tüm hastaneye mal etmemek gerekiyor ve o hastaneye giden hastalara "aman gitme, mahvolursun" denilemez. Sizin bahsettiğiniz hasta bir talihsizlik yaşamış, başka bir hasta aynı tedavi ile aynı hastalıktan aynı hastanede şifa bulabilir. Hastalık adaşı olunsa da her hastalık kişiye özeldir. Tedaviye vereceği yanıtta yine kişiye göre değişir.
Yakın zamanda annem dünya göz hastenesinde katarak ameliyatı oldu. Hastanedeki ilgi alaka ve tedaviden çok memnun kaldık. Hiçbir sorun yaşamadık. SGK'lılara katkı payı almadan katarak ameliyatı kampanyası varmış haberlerine itimat ederek gittik, ama ücret ödedik, benim kızdığım şey reklamla hasta çekip para tırtıklamaları..
Söyleyin canım şu kadar ödersiniz diye, biz de hesabımızı ona göre yapalım.. Ödediğimiz miktar bence çok değil, az bile, ama kandırıkçılık yapmalarına bozuluyorum ben dürüst olun değil mi..?..
Tedaviden olumlu sonuç alınca gözü görmüyor insanın parayı pulu. Yani, elimi cebime atmadan tedavimi olur çıkarım hastaneden diye düşünmeyin sakın, birkaç kere cebe gidecek o el, gidecek hiç yolu yok..
Özel hastanelerin forsu eskidendi. Daha çok para kazanmak temeli üstüne kurulmuşlar. Yinede alınan ücretler bence çok uçuk değil, para bir şekilde bulunuyor, can boğaza geldimi özel mözel bulduğun ilk hastaneye atıyorsun canını..
Ama şuda var, devlet hastanelerini hiç bir özel hastaneye değişmem. Harika bir değişim var devlet hastanelerinde.. Tedavide, ilgi alakada çok güzel..
Yinede devlet hastanelerine her gidişimizde gözümüzün önüne getirmemiz gereken aklımızda tutmamız gereken birşey var..