Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'ten emekli olur yazısı alınabilir mi?

selimefe

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Vergi indirimi ile emekli olmak istediğimi calistigim kuruma bildirdim.

Ssk dan emekli olabilir yazısı istendi. Sanırım vergi indirimi belgesinin aslı ile ssk dan yazı alınıyor.

Ssk ya gitmeden direk e devlet üzerinden bu yazı alınabiliyor mu.

Teşekkürler

EYT kapsamında emekli olabilir yazısını çalışanın SGK'ya gitmeden, e-devlet üzerinden alacağı "Hizmet Dökümü" "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olurum" sorgulama dökümü veya "Çalışma Hayatım" ekranından alacağı bilgiler yeterli olacaktır.

Vergi indirimi ile vereceğim emekliliği. O zaman mecbur ssk ya gideceğiz.
Teşekkürler

Sizin sgk na gitmenize gerek yok. Çalıştığınız kurum yazışma ile alır. Siz emekliliği hakkettiğiyseniz eğer çalıştınız kuruma şu tarih ile emekli olmak istiyorum diye dilekçe vermeniz yeterli olacaktır.

selimefe
Ben geçen hafta gittim vergi inidirmi olduğundan yani belge sunmanız gerektiğinden başka yolu yok. Sgk ya giderken vergi indirimi yazınız ve sağlık raporunuzuda götürün ben 20 dakikada aldım .

ipeksi

Bilgi için teşekkürler, Yarın kuruma gideceğim. Vergi indirim belgesinin fotokopisi yeterli oldu mu aslını mı istediler sizden.

Birde vergi indirimi ve sağlık raporunun aslını goturduyseniz size geri verdiler mi sgk da mı kaldi.

Teşekkürler

Merhaba, vergi indirim yazınız ve engelli raporunuzla gidiyorsunuz, elinizde yoksa işverenden talep edebilirsiniz muhtamelen onlara da bir nüsha vermişsinizdir. Sonrasında SGK'dan alacağınız emekli olur yazısını işverene götürüyorsunuz ve istifa dilekçesi yazıyorsunuz. Ekte sunduğum belge ile Emekliliğe hak kazandığımdan kıdem tazminatımı alarak işten ayrılmak istiyorum diye. sonrasında SGK işten ayrılış bildirgenizle(Çıkış kodu mutlaka emeklilik olmalı) birlikte tekrar SGK ya gidiyorsunuz ve hayırlı olsun

umetinn

Bugün sgk ya gittim. Yaklaşık 1 saatte aldim yazıyı.

Vergi indirimin aslını görmek istediler, daha sonra fotokopisini cekip aldılar ve yazıyı verdiler. Sağlık raporunuda aldım yanıma ama soran olmadı.

Destek olanlara teşekkür ederim.

Bu arada şirketten çıkış aldıktan sonra edevletten de basvurabilirsin dediler. Edevletten mi yapalım başvuruyu fiilen gidip mi. Hangisi hızlı işleme alınır.

Şuan SGK larda inanılmaz bir iş yükü var. EYT ordaki çalışanları mahvetmiş durumda siz online olarak yapın umarım maaş bağlanması çok uzun sürmez

Vergi indirimin aslını görmek istediler, daha sonra fotokopisini cekip aldılar ve yazıyı verdiler. Sağlık raporunuda aldım yanıma ama soran olmadı.

kardesim vergi indirim aslını ıstediler demişsin bana aslını vermedilerki sen nerden aldın.

muhammed42

Vergi dairesinin web sitesine giriş yaparsanız sistwmde bulabilirsiniz veya işyerinizden rica edin.

muhammed42

Merhaba,

Geç gördüm ama arkadaslar yol göstermiş.

Ben maliyenin ilk gönderdiği orjinal yazıyı saklıyorum, hep elimde orjinali yani.

İsteyen olursa fotokopisini veriyorum, aslı bende kalsın diye.

Ancak bu kadar kasmaya gerek yok sanki zaten nette varmış :)

Netten nerden alınıyor internetten vergi indiri belgesi

Sgk adı üstünde vergi indirim emekliligi sadece vergi indirim belgesi yeterli olacak ben sgk sordugumda sadece vergi indirim belgsi yeterli dedi bilgi paylaşmak güzeldir

Üst Alt