Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EEG'de şizofreni gözükür mü?

Aldehit00

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
EEG'de şizofreni gözükür mü ve her hastanede yapılıyor mu?

bende sara şüphesi vardı eeg oldum

EEG de nörolojik durumlar görünüyor. Nöroloji bende kapsama alanı dışında kalıyor:D

EEG sinir iletim gücü-kabiliyetini ya da düşüşünü gösterir .

Erişkin şizofreni hastalarının EEG'lerinde şizofreni, aşırı hızlı aktivite ile seyreden bazı yavaş dalgalar ve alfa aktivitenin olmayışı şeklinde kendini gösterir.

bence gözükmez.
çünkü ;

beyin potansiyelleri ölçülüyor. ölçülen dalgalar da bildiğim kadarı ile kabaca

alfa;
betta;
gamma;

dalgaları şeklinde tasnif edili

bu üstte bahsi geçen dalgalar da kişinin ;

baygın olup olmadığı (veya epileptik bir nöbet gibi bir durumunun tespiti), uykunun hangi safhasında olduğu , gibi yorumları yapmaya olanak sağlar. bunlar benim bildiklerim sadece, tabii EEG hakkında söylenebilecek çok şey vardır ancak bunlar özetle benim bildiklerim dediğim gibi.

Son düzenleme:
GeorgeOrwell

EEG bildiğim kadarı ile ortamdaki bazı etkilerden etkilenebilir ve dalgalar değişime uğrayabilir. bu nedenle EEG çekimi yapılacak odanın (benim bildiğim kadarı ile) izole edilmesi gereklidir.

Üst Alt