Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Efendi iyi insan olmak enayilik mi?

EMIRCAN10

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
12
Merhaba cp li olarak zor zamanlar geçirdim Hastalığım dolayısıyla da çok içine kapanık efendi biriyim sosyal ortamlarda hep tedirgin olurum ailemle cafeye felan gittiğim zaman tek başıma zaten o tarz yerlerde çok nadir oturuyorum ailem hep beni kötü şeylerden uzak tuttu ama yaşım ilerledikçe görüyorsun ki efendi insanlar hep kaybeden tarafta çünkü ben düz biriyim kız arkadaşım zaten olmadı kızların istediği erkek profili belli evet hep bize iyi olun diyorlar oluyorum ama bi faydasını görmedim ama ben her şeye rağmen iyi insan olmaya devam ediyorum sizce iyi insan olmak kaybetmek demek mi bu hayatta düşüncelerinizi çok merak ediyorum

İskandinav ülkesinde yaşasaydık mesela İsveç'de böyle devam et kendini bozma derdim ama malesef orta doğudayız, Türkiye'deyiz.
Burada genellikle iyi niyet suistimal edilir. En azından bende öyle oldu. Bence bu ülkede içine kapanık olmak iyi bir şey, başın daha az belaya girer en azından.

Cahil ve kötü niyetli insanlardan uzak durmalısın o zaman yoksa üzülen sen olursun öylelerine göre efendilik korkaklık iyiniyet salaklıktır

Son düzenleme:
@sokr@t,
Maalesef ama ben kendim kôtü olmak istesem bile olamam hayatım boyunca efendi insan olduğum için insanlar üstüme çok geldiler hep iyi niyetimi kullandılar

@EMIRCAN10, anladım ben seni zaten de fazla efendilik korkaklık fazla iyiniyette salaklık kimilerine göre adamına göre muamele çekmelisin yapamıyorsan da uzak dur seni üzenlerden ya hakettikleri gibi davran ya hayatından çıkar üzülmemek içen başka çaren yok

"Hayatta modası geçmeyen iki şey vardır. Erkekte efendilik, Kadında ise güzel ahlaktır."

sana kötü davranana bile iyi davranıyorsan enayiliktir diyebilirim. hak edene hak ettiği muameleyi yap geç.

Kadınlar güçlü erkek sever. Beni koruyabilmeli diye düşünür. Çoğu engelli kendi hayatına devam etmek için desteğe ihtiyaç duyuyor. Buradan bir 1-0 yenik durumda başladık. Kadınlar maddi olarak zorluk çekmek istemezler. Herkes için olmasa da ciddi bir birikim elde edebilen engelli az. Oldu sana 2-0

Bir şeye sahip olmak istiyorsanız kurallarını yapabilmek lazım. Yoksa kendimizi avutur dururuz.

@engellibilgi,
Sanki cp li olmayı ben seçtim ya da engelli olmayı bu forumdakiler seçti evet dediklerinize maalesef katılıyorum bence kadınlar güçlü erkek yerine kötü erkekleri seçiyorlar maddiyat konusunda da katılıyorum zaten biz kimiz ki toplum tarafından görünmek istenmiyoruz

@eclipsar,
Ne oldu özel değilse merak ettim

Maalesef bu ülkede efendi iyi insan olmak enayiliktir. Aksini düşünen varsa ya popülisttir, ya da henüz kendi fanusundan dışarı çıkıp gerçekleri görmemiştir.

@engellibilgi,

Baslikta yazan ilgimi cekince bi baksam kadinlari resmen gomen mesajinizi okuyunca inanin guldum
Kadinlar erkeklerden daha gucludur
Kadinlar ekonomik zorlanmada daha dayanikli ve care bulucudur
Destek isteyen kesim daha cok kadinlar gibi gorsenizde destekten mahrum kalan erkekler yasayamaz oluverirler 😀

@EMIRCAN10,

Efendilik puanini insanlardan beklersen oyle ama
Kendi vicdanina bakarsan dogru notu verirsin

iyi efendi olmak demek aptal, aklı kıt, herkes tarafından kandirilan biri olmak demek değildir. Iyi ve efendi olmanin kadin yada erkek olmak ile alakası yoktur. Karaktersiz insanların iyi insanları kıskandığı icin onlara durmadan kötülük yapma eğilimi vardır. Fitratini guzelliklerle sulayan iyi insan, kötülükle sulayan anca şerefsiz olur. Secim bizde. Iyi ve akilli olmak mi yoksa şerefsiz ve artniyetli olmak mi gerekir

Akıllı ve efendi olacaksın. Görünürde kötü gözükse de, şeytan da böyle yoldan çıkarır insanı. Bunca zaman efendi oldunda ne oldu diye. Efendi olarak kaybetmiş görünsende, senin vicdanın rahatsa kazanan mutlaka sensin.

Burada konu iyi bir insanın nasıl kötü bir insan olabileceği. Hakkaten bu mümkün mü? Ya da efendi bir insan bir gün bir kıro gibi davranabilir mi? Biz hayattaki rollerimize girmekte zorlanıyor muyuz, Zorlanmıyor muyuz? Eğer zorlanmıyor isek, bu roller arasında istediğimiz zaman gidip gelebiliyor isek sorun yok. Gelemiyor isek büyük problem. Bazan efendi bazan pislik olmak gerekir. Bazan iyi bazan kötü olmak gerekebilir. Bu yaşamın bir gerçeği. Bunu da ancak farkindaligimiz varsa başarabiliriz. Meditasyon şart. Düşüncelerimize göre değil sezgilerimize göre yaşamak zorundayız...

Tüm dünya yüz yıllar boyunca peygamberlerin sevgi pıtırcığı hikayeleriyle telkin edildi ama her nasılsa savaşlar yine de devam ediyor.
Hatta din adı altında yapılan savaşlar bile olmuşken ahlakı hala inanç ile yorumlamaya çalışıyoruz.
İyi insan kafesteki köpektir. Kafesini açtığında seni ısırırsa köpek kötüye dönüşmüş olmaz, suçlusu sensindir. Bu suç kafesini açtığın için değil baştan beri kafese koyduğun içindir.

@EMIRCAN10,
boşversenize. Ben asıl ben insanlardan kaçıyorum bir parça. onları tümüyle red etmiyorum veya tümüyle nefret etmiyorum diğer bir deyişle ancak kapımı kapattıklarım çok oldu ki hatta kapım genellikle kapalıdır. Hepsini sevmiyor da değilim ama mesafeli davranmak istiyorum. Efendi miyim bilmiyorum ama bu halimden memnunum açıkçası çok. sadece biraz daha paraya ihtiyacım var yada çok paraya. Yine de herşey para değil tabiiki.

ben çok çalışıyorum. birkaç yabancı dil kullanabilmekteyim.
ya iştiyakla istekli olun derimhayallerinizi gerçekleştirmek için, özetle o çok istediğiniz bir şeyleri de insanlara açmayın. Imkanınız olduğunda da asla onlardan birşey istemeyin , sadece Allah'tan isteyin her ne derdiniz varsa her ne istemekte iseniz doğru adres budur.

Ben Allah'a çok şükretmek isterim çünkü benim istediklerimi o yerine getirdi. insanlar ise benden daha acizdir. ve benim kadar çalışkan da değiller en azından karşılaştıklarım böyle.

Yanlış bir şey yaşamaktan da Allah'ıma sığınırım. O'nu çok seviyorum.

TwIzh7.jpg

Uzun yıllar efendi & mülayim bir kişi olarak yaşamaya çalıştım Ve bu davranışım hep suistimal edindi. Bu kitabı okuduktan sonra bazı şeylerin gereksizliğine karar verdim. Sizlere de okumanızı tavsiye ederim. Artık yerine göre efendi , bazen de ukala oluyorum.

Erkekler için, normal çalışıp çok para kazanmasına engel oluyorsa o efendilik değildir, biraz uyum sorunu olabilir.

Mesele burada ki yazilanlardan yola cikalim.
Iyi insan bir baskasinin tavsiyesine KÖPEK gibi saldırmaz, inançlarını kotulemez ve kendisinin aşağılık olduğunu görmeyip kisilerin inancını asagilamaz.
Iyi insan önce guzelce sohbete katilir kimseyi kirmadan görüş bildirir. Ama aşağılık yaratik misali davrananlara sessiz kalmaz havlayanlara sen köpek gibi davranıyorsun diyebilir.
Iyi insan karşısındakini once adam yerine kor ve kendine yakışır şekilde davranir. Karsida ki vahşi ve zararli bir hayvan gibi konuşuyor ve saga sola saldirirsa ona hakettiği sekilde konuşabilir.
Iyi insan kimsenin dini inanci ve siyasî görüşüne satasmaz. Ama tam tersini yapanlar olursa da sus pus oturmak yerine gereğini yapar.
Kısacası iyi insan insan olarak gördüklerine once guzel yemek verir. Insan kiliginda ki yaratiklara da leş, kemik...vb yediklerini sunar

Bursadaki bir ciftci tarlasina enginar ekip bir yil calismis
Tanesi 60 70 liraya satarim artik diye umitle emegini esirgememis
Bir sabah enginar tarlasina gidince hirsiz gece hepsini calmis enginarlari
Alay eder gibi bir tanezini tarlada birakmis
Iste kotu insan bu emek hirsizidir
Bunu sineye cekene efendi denmez ama galiba sabirli denir

Kendini ezdiriyorsan enayiliktir. Ben efendi ve iyi bir insanım ama eziyorlar açıkçası. Diğerleri gibi de diş gösteremiyorum.

@EMIRCAN10,

Efendilikle iyilik aynı şey değil
Ayrıca insansın hata yapabilirsin
Saygısızlık etmeden kişiye göre cevabını vermelisin, eğer vermezsen haksızlığa uğrarsın, ben efendiyim beni üzdüler dersin

Üst Alt