Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eğitimsiz İETT şöförleri engellilere karşı küstah! Ne yapabilirim?

allakasi

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
12/5/2011 perşembe günü sabah saat 10:00 sıraları 2000-125 nolu iette şöförü ben agır engelliyim refakatli olarak kartım var kardeşimle otobüse bindik fakat bu otobüs şöförü bizi aşşağılar gibi bune ya hep beleş deyip bizi aşşaglargibi milletin içinde küçük düşürdü

bu şöförden şikayetciyim
bunların buşekilde konuşmaya hakı var mı sicil numarasınıda vermedi şikayet edecegimi söyledigim halde dalga gecer gibi "istedigin yere şikayet et" dedi arac nosu 2000-125 89 a sögütlü çeşme-zeytinburnu
bu gibi görgüsüz egitimsiz şöförler nasıl calışıyor nereye şikayet etmeliyiz bizi beleşçi asalak gibi görüyorlar ama yedi sülaleleri otobüslerden üçretsiz yararlanıyor
kendilerine gelince birşey yok ben bedava biniyorum diye güçlerine gidiyor

anlamak mümkün degil

Keser döner sap döner...Gün gelir hesap döner....

Uğur, bana özel mesajla telefon numaranı iletirirsen, ben de onu Star İstanbul Eki'e aktarırım ve konunu haber yapılmasını sağlarım. Böylece o şoför yaptığı terbiyesizliğin cezasını çeker layıkıyla...

Tabii, sen de iett.gov.tr adresi kanalıyla şikayette de bulun mutlaka. Sen şikayette bulunmazsan hiç bir anlamı olmaz: http://www.iett.gov.tr/bireysel_basvuru.php

Konu Star Gazetesi'nin İstanbul Eki'nde yer aldı: Bir İETT şoförünün engelliye yaptığına bak, Star Gazetesi

Haberin ardından İETT basın danışmanlığından sorumlu bir kişi gazeteyi arayarak aşağıdaki açklamayı yapmış ve şoförün gerekli cezayı alacağını belirtmiş.

Uğur, aşağıdaki iletişim bilgilerinden yetkililere ulaşarak konu ile iligli gelişmeleri takip ettiğini göster bence...

Subject: Konuşan İstanbul köşesindeki şikayetle ilgili açıklama...

Sayın Editör,

Bugünkü Star İstanbul ekinde Konuşan İstanbul köşesinde yayınlanan "İETT şoförünün sözleri utandırdı", "Bir İETT şoförünün engelliye yaptığına bak" başlıklı şikayet mektubuna konu olan otobüs şoförü hızlı bir şekilde tespit edilerek hakkında gerekli işlem başlatılmıştır. İnsana ve İstanbul'a kaliteli hizmeti ilke edinen kurumumuzda şoförlerimizin bu tür müdahaleleri hoş karşılanmamakla birlikte sorumlu olan personel hakkında toplu iş sözleşmesi gereğince gerekli cezai işlemler hassasiyetle uygulanacaktır.

Mağdur olan engelli vatandaşımız aşağıdaki iletişim bilgilerinden bize ulaştığı takdirde kendileriyle bizzat görüşülecektir. Bu vesileyle kurumumuz adına kendisinden özür dileriz.

Saygılarımızla

İETT Basın Danışmanlığı
212 372 22 22
212 251 80 90

İnanın ne diyeceğimi bilmiyorum ve sizinle gurur duyuyorum.Kendimi ne zamandır ilk defa sahipli hissettim.Yaşasın kendini bilen özgür basın...

Aynı şey benimde başıma geldi fakat bu konuda en çok eğitim alması gerekenler Özel Halk Otobüs şoförleri. Ben şahsen kırdım attım kartı.

banada farklı bir şey isabet etti.tek ben değilmişim bu konuda.
şöyle;
mahallemize çalışan iett ye bağlı özel halk otobüsleri var.sabahlari işe gider gelirim.bu sebeple şöförler git-gel yaparken beni tanıdılar.eğer durakta şöyle 15-20 kişi olursa durağa dururlardı eğerki tek başımaysam yada 2-3 kişi varsa durağa girmeden geçerler 50 metre ileride durup yolcu alırlardı.bi çok kere iett amirliğine ve iett net sayfasında şikayet ettim hep aynı ağızdan çıkma noktası virgülüne aynı cevaplar geldi.ve o şöförün ceza aldığına pek ihtimalde vermiyorum.

Eurest:
Aynı şey benimde başıma geldi fakat bu konuda en çok eğitim alması gerekenler Özel Halk Otobüs şoförleri. Ben şahsen kırdım attım kartı.

Bu yazını okuyunca yazmadan duramadım. Senin kartını kırman onların sesinin daha çok çıkması demek. Hakkımız arıcaz. Bak yukardaki arkadaşa nasıl hakkını aradı. Biz sesiz kalırsak elimizde haklarda alnır. Senin kartını kırman o adamın umrumda mı? Bu gibi insanlara taviz vermeyin lütfen...

Tam olarak 3 kez şikayette bulundum, şikayet edince hepsi birden uyarılmıyor maalesef.
Mailler duruyor bende hala, Yasal Süreç başlatıldığına dair, lakin konuşma engeline de sahip biri olduğum için o an o şoförün söylemine, tavrına veya durakta tam ayağımı basamağa atmışken hareket etmesine bir şey diyemiyorum ve aklıma al kafasına indir bir şey veya koy kafayı şeklinde fikirler geliyo. Başımı belaya sokmak istemedim.

İ.E.T.T. nin çalışmaları güzel elbette fakat kartı okuttuğumuzda "ÜCRETSİZ" yerine "SERBEST" yazabilir.
Gerekeni yapıyorum fakat dediğim gibi bunlardan çook var şikayet kapısı var diye rahat edemem.
Hangi birini şikayet?

Böyle bir şey olduğunda şikayetinizi eksik etmeyin. Mutlaka ilgileceklerdir.
ben koskoca fabrikayı ve erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesini şiklayet ettim.
gerekli düzenlemelr yapıldı. Özürler dilendi hastahanenin panosunda özür mektubu vardı.
doktor ve baş hekim likten beni arayarak özür dilendi gerekli cezai işlemler yapıldı.
kimse şikayet etmez ise bunlar böyle hanzo luklarına devam edecektir...
Kimse bizi ezemez.
en Etkili şikayet yeri bimer ne zaman şikayet yazsam ya mektup yolu ile bilgilendiriliyorum yada e-mail yolu ile bana bilgiler geliyor..

Ilgilenen arkadaşlara ve oturan boğa bülent kardeşim sana çok teşekkür ederim bu gün iettden hem e postama mesaj geldi hemde şöför arkadaş telefonla arıyarak özürdiledi bir özür dahi beni mutlu etti iett yet kililerine teşekkür ederim in şallah benim başıma gelen diger arkadaşların başına birdaha gelmez hakkımızı arıyalım

Üst Alt