Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet yenilemek için rapor alma sorunu yaşıyorum..?

cemil47

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
4
mrb değerli forum arkadaşlar ortopedik engeliyiyim yürüyünce aksıyorum 2000 yılında normal aldığım ehliyet kulanıyordum yenileme söresi yaklaşınca aile hekimime gitim ehliyet yenilemek için rapor almak istedim doktor rapor verme yetkim olmadığını söyledi nedeni aksıyorsun diye ancak ayağım ortopedik sorun var ama felç gibi bir durumum yok dedimse red eti seni bulunduğun devlet hastanesi ortopedi doktoruna sevk edeceğim durumu inceleyip ona göre sürücü olup olmayacağını karara bağlanacaktır zaten doktora söyledim sevke gerek yok kendim gideceğim dedim çıktım arkadaşlar durum nereye kadar gidecek pek bir bilgim yok kurulamı gidecek komusyonamı gidecek yoksa ortopedi sürücü olur rağormu verecek yada h ehliyet çevirecek bilemiyorum zamanda çok kısıtlı konuyla ilgili bilgi verecek beni aydınlatacak arkadaşlardan yorum almak istedim iyi günler diliyorum.

Süre 2024 e kadar uzadı terettütün varsa şu an yenilemeyebilirsin

selam arkadaşlar ehliyet değişikliği nedeniyle iki yıl önce bulunduğum ilçe hastanesine aile doktoruma gittim doktorun kontrol sırasında engelli olmanız nedeniyle sürücü olabilir rapor vermem bulunduğumuz il devlet hastanesi ortopedi doktoruna sevk edeceğim sana rapor verme bir yetkim yok dedi tamam dedim neyi gerektiriyorsa onu yapalım dedim sevkimi yapıp bağlı bulunduğum ilin hastanesine sevkimi gerçekleştirdi hatırlarsanız mecliste bir karar çıkardı pandemi nedeniyle ehliyeti değiştirmeyen sürücülerin 2024aralık ayına kadar süre verdiler bende o arada daha iki yıl söre var diye boşuna ehliyet masrafı yapmıyayım diyerek hastaneye gitmedim şimdi mecburu değiştirme zamanı geldi ve yaklaşıyor.
Şimdiki durum için tekrar ilçe devlet hastanesi aile doktorunamı gitmem gerekiyor yoksa direk bağlı bulundumuz hastaneye gidebilirmiyim aile doktoruna gitme bir zorunluluk varmı direk bulunduğum ilhastanesine ortopedi doktorunamı gideceğim yoksa bağlı bulunduğum il hastaneden kurula gidip randevumu alacağım konuyla ilgili yardımcıolursanız sevinirim.

Son düzenleme:
@cemil47,

Bildiğim süreç böyle ilk önce edevletten kişisel sağlık bilgi formunu dolduruyoruz ,daha sonra bağlı olduğunuz aile sağlığı merkezi doktorunuza gidiyoruz.Oda bulunduğunuz il yada ilçe devlet hastanesinde ortopedi doktoru var ise oraya sevk yapıyor daha sonra heyet kalemine gidip ehliyet sağlık raporu başvurusu yapacağım diyoruz. sanırım 1200-1300 tl gibi para yatırıp doktorları geziyoruz ( ortopedi hariç göz ve kulak doktoruda olabilir) daha sonra doktor bize olur raporu verdikten sonra il yada ilçe sağlık müdürlüğüne gidip evrağı teslim ediyoruz daha sonra bize gün veriyorlar il ilçe sağlık müd. heyete giriyoruz orada bize engelimize göre kodlar tanımlanıyor sonra rapor onaylandıkan sonra nüfusa gidip kodları ehliyete işetip yeni ehliyeti alıyoruz.

Üst Alt