Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetime önceden aldığım A2 ehliyetini işletebilir miyim?

cemal1453

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar iyi akşamlar ben 2019 yılında ehliyetimi engelli aracı almak için h ehlyetine çevirdim benim a 2 ehliyetimi 1996 da almıştım 2010 da e ehliyeti aldım 2019 yılına kadar e a 2 ehiyetim vardı h ehiyetine çevirirken a 2 yetini yeni ehliyete işlenmedi bu durumu düzeltirebilirmiyim yada a 2 ehliyeti almak için ne yapmam lazım

Hastaneye gidip ehliyet için doktor doktor muayene olacaksınız heyet toplanıp heyet başkanı eşliğinde karar verilecek. Olur derse gerekli prosedürleri izleyip ehliyetinizi yenileyebilirsiniz. 2018 ' de A2 ehliyeti yenilemiştim. 2028 e kdar süresi var.

kardeşim senin rahatsızlığın neydi belki heyet bana a 2 vermez çünkü solöayakta düşük ayak var vites atmayı topukla atıyordum aslında aracım var ama bendeki motor aşkı belimde platin var düşersem motorla felaket olur

Sizin için yönetmlikte şu madde içermektedir.
Kas, tendon ve bağ lezyonlarının kalça, diz ve ayak bileği eklemlerini veya bu eklemleri oluşturan kemik hareketlerini % 50’den az bozduğu ortopedi ve travmatoloji veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanınca belirlenenlere birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgeleri ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz. Bunun dışındaki durumlarda, ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının vereceği rapora göre işlem yapılır.

yani A2 sınıfınız 47 nolu iki teker kullanamaz kodu verilerek sürüşünüz iptal edilir.

@cemal1453,

Benim raporda iki hastalıktan var 1. si kronik fenilketonuri hastalığı (Ömür boyu diyet iç hastalık diyebilriiz) 2. si ise 2012 yazında inme gelme gibi rahatsızlığım oldu 1 sene dışarı çıkamadım ona verilen oran olması lazım. Raporda Fizik tedavi kısmında yazmakta. A2 ehliyetimi 2010 yılında aldığımda engelli raoprum yoktu. 2018 ' de ehliyeti yenilerken ehliyetim iptal olur mu diye acaba da kalmıştım. Sıkıntı çıkmadı. 3 sene sonra 2028 de ehliyeti yenilerken neler olacak göreceğiz artık.

Üst Alt