Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi yenilemek istedim sağlık kurulu ehliyetimi reddedip sürücü olamaz dedi!?

Feyyam

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Engelli 2013 yılında h sınıfı ehliyetimi red etti gerekcesi de boyun kisitli siz sürücü olamazsınız dediler. Ilk istanbul saglik kurulu red etti itiraz ettim 2kez kurula çorlu devlet hastanesinde girdim aynı kararı verdi kurul sürücü olamaz dedi.Var olan ehliyetimi nasıl geri kazanırım benim durumumda olan arkadaşlar Var mi

bende aynı durumdayım ötv ile araç alalım dedim,kontrol şartlı B sınıfı ehliyetim vardı,hastane özel tertibatlı araç kullanması uygundur,sadece hareket ettirici aksamda özel tertibat gerekir şeklinde raporu verdi,il sağlık kuruluna kod yazacaklar diye başvurdum ve sonuç.....sürücü olamaz demişler.itiraz ettim ama bakalım nasıl olacak ben de hiç bilmiyorum bu işleri...başından geçenler bilgi verirse çok iyi olur ehliyetimizden de olduk şimdi

bu gibi durumda hangi hastalınız varsa heyete gircek o uzman hekimle detayli bi şekirde derdinizi anlatmanız lazım daha önce kullandınızı tertibat kullaniyordum falan yoksa heyette konuşmana bile firsat vermiyollar rapora bakiyor yanındaki doktor a bakiyor dişari gönderiyor sonra falan :)

H Sınıfı ehliyetim vardı 2020 yılında ehliyetimi yenilemek için başvuru yaptım göz ve ortapedi sürücü olur dedi fizik doktoru komisyona sevk etti. il sağlık komisyonu sürücü olamaz diyerek ehliyetimi iptal etti. 2 yıl geçtiği için yeni hak doğdu ve ben engelli ehliyet almak yerine göz doktorundan sürücü olur raporu ile yeniden sürücü kursuna gittim b sınıfı ehliyeti hakettim. ehliyetimi almak için nufus müdürlüğüne gittim göz doktoru vermiş ancak ortapedi dende sürücü olur raporu almanız gerekiyor dedi. Devlet hastanesine sevksiz gitsem rapora başvuru yapabiliyormuyum özel hastaneden göz doktoru rapor verdiği için sağlık ocağı sevk yapamıyor üniversite hastaneleride sevk istiyor mu burumda nasıl bir yol izlemeliyim....

@Feyyam, sevkli gidersen sıra beklemeden direk uzmana görüşürsün. Diğer türlü sıra alırsın uzman bakar sıran gelince kararını verir.

ahmedduman60

Merak ettiğim mutlaka sevkli gitmem şart mı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eehliyet iptal nedenine şu şekilde yazmışlar SAĞLIK RAPORLARI USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGENİN 16. maddesi 2. fıkrası: İl sağlık müdürü veya görevlendireceği il sağlık müdürlüğü görevlisininbaşkanlığında Ortopedi ve Travmatoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Nöroloji uzmanları vevalilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından görevlendirilecek birmakine mühendisinden oluşan komisyon tarafından belirlenecek özel tertibat kod numarası ilehangi sınıf sürücü belgesi alabileceği aynı sağlık raporunun ilgili bölümüne yazılır. İhtiyaçduyulması halinde komisyona İç Hastalıkları, Ruh Sağlığı Hastalıkları, Kulak Burun Boğazuzman hekimleri ve elektrik mühendisi dâhil edilir. Komisyon sürücü/sürücü adayının özeltertibat olmaksızın araç kullanabileceğine veya sürücü olamayacağına karar verebilir.Komisyon aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığını kontroledebilir. hükmü gereğince ehliyetim iptal edilmiş burda aracı kullanıp kullanamdığı kontrol edilebilir hukmunden dava açsam kazabilir miyiz böyle bir şeye bakılmadı sizin düşünceniz nedir

dava açabilmen itiraz süreçlerini tüketmen gerekiyor. Yani önce itiraz edeceksin başka bir ile gönderecekler seni. orası da aynı kararı verirse o zaman dava yolu açılır.

aracı kullanıp kullanamadığı kontrol edilebilir hükmünden dava açsan kazanamazsın. Çünkü yönergede de açıkca yazdığı gibi orada bir komisyon var içerisinde doktorların ve makine mühendisinin olduğu bir komisyon. Bu komisyon "sürücü olamaz" deyip raporu imzalıyor. Komisyonun keyfi olarak bu kararı aldığını düşünüyorsan evet dava açabilirsin ama bu keyfiyeti belgelemen gerekiyor. Çünkü dava olduğunda Sağlık Bakanlığının avukatı senin karşında olacak ve o komisyonun verdiği raporu savunacak. Ve şöyle diyecektir @Feyyam, adlı kişinin engeli bu şekilde olup trafikte yaşanacak olası bir can ve mal kaybının önüne geçilmesi için heyet tarafından sürücü olamayacağına karar verilmiştir davanın reddini istiyoruz diyecektir. Sende bunun karşılığında benim engelim evet bu şekilde ama ben şu kadar zamandır aktif olarak araç kullanıyorum. Ekte sunduğum trafik kayıtlarına bakıldığında hiç kaza yapmadım. Aracı rahat kullanabildiğime dair videoları da dosya kapsamında sunuyorum bu yüzden komisyonun verdiği "sürücü olamaz" kararının kaldırılmasını talep ediyorum diyeceksin. Ondan sonrası hakimin kararına kalmış. Tabi bu süreç öyle hemen bir iki aya bitecek bir süreç olmayacak en az 2 sene sürer. Kolay gelsin.

Üst Alt