Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla işe girebilir miyim? [Soru]

gazel46

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim sağ gözüm görmüyor, yüzde kırk rapor aldım. vergi indiriminden yararlanmak için maliyeye başvurdum. rapor %38 olarak geldi.
1- %40 olan raporun fotokopisiyle devlet dairesinde bir işe girebilir miyim, bir sorun çıkar mı?
2- kpss ye girdim normal pozisyonda bir tercih yapsam atama gelse bir sorun çıkar mı?

1. Doktordan %40 alıp maliyeden %38 gelmiş ise İtiraz edebilirsiniz. Aslı ibraz edilerek Fotokopi ile işe girmek sizin kayıt üzerinde sakat statüsünde olursunuz. ancak normal şartlarda sakat statüsünden faydalanmazsınız.
a. vergi indiriminden faydalanmayıp da sakat statüsünde işe devam edebilirsin.
b. vergi indiriminden faydalanmadığınız için sakat statüsündeki haklardan faydalanamayabilirsiniz.
c. ileride yenişden rapor alabilir, eksik gelirse itiraz edebilirsiniz.

2. KPSS girdiniz normal tercih yaparsanız: sakatlığınız işe engel değilse sorun olmaz.
a. sorun ise KPSS tercihinizden sonra işe yerleştirilirsiniz kimse birşey yapamaz çünkü vergi indirimi olayı ayrı birşey sakat olupda tercih yapıp yerleştirilmek ayrı birşey.
b.Bu sakatlığınız işe engel olmamalı. Mesela bir gözünüz sakat diyelim: sizi iki gözünüzü kullanmaya zorlaştıracak işlerde yerleştirmeyebilirler. Kaldı ki tercih kısmında fiziken engeli olmamalı diye uyarı koymak zorundalar.
c. Herkes sakat olsun olmasın KPSS tercihinde engel yoksa yerleştirilebilir.

Üst Alt