Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli banka çalışanıyım. Emekliliğimi iptal ettirip bankadan emekli olabilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
sayın Ufukalp bey %45 engelli raporuna istinaden süresiz vergi indirimi alıp emekli olduktan sonra halen özel bir bankada memur olarak çalışmaktayım.

İlk sorum emekli engelli çalıştırmanın işverene ne gibi avantajı vardır.
İkinci sorum ise ileride tekrardan mevcut emekliliğimi iptal ettirip banka sandığından emekli olabilir miyim.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

macolive

Evet, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek emekli olup çalışmak mümkün

serdargoodman58
Emekli engelli çalıştırmanın avantajını geçtim SGDP açısından dezavantajı var.
Şu anda çalışırken SGDP yerine uzun vadeli sigorta kollarına tam prim ödediğinizde emekliliğiniz iptal edilir.
Daha sonra emekli olmak istediğinizde son 2520 primin fazlası, yani en az 1261 i hangi statüde ise o kurumda emeklilik gerçekleşir.
Ama bunun sizin yararınıza olacağını hiç sanmıyorum.
Çünkü siz emekli olduğunuza göre 2000-2008 arası ve 2000 öncesi dönemlerden priminiz mevcut. Bu dönemlerin aylık bağlama oranı 2008 sonrasından daha yüksek.
Yani 2008 sonrası çalışıp prim ödediğiniz her gün, sizin 2008 öncesi avantajınızı aşağı çeker.
Çok yüksek miktarda ücret alıyor olmanın dışında bu düşündüğünüz şey emekli maaşınızı daha düşürmekten başka işe yaramaz.
macolive
Evet erken emekli olmuş biri SGDP kapsamında özel sektörde istediği gibi çalışabilir. Emekli maaşını da almaya devam eder.

OturanBoğa nasıl yani "Artık banka sandıkları da 4a oldu"? ben banka çalışanıyım ama e-devletde görünmüyor sgk dökümüm?Ve bankadan emekli olunca banka emeklisi emekli sandığından emekli olmuş olmuycammı artık ?
Ufukalp

ensplt
Bir ara ciddi adımlar atılıp altyapısı hazırlansa da tam anlamıyla fiziksel bir birleşme olmadı.
Tekrar bir adım atılmaz ve böyle devam ederse evet banka sandığından emekli olacaksınız.

Banka sandıkalrı daha yüksek maaş bağlarlar, Bankanızın emekli sandığı ile görüşün.

BU KONUDA GÜNCEL bir bilgi varmıdır?

Üst Alt