Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli kişi ÖTV'siz araç alırsa emekli maaşına zarar gelir mi?

ahmetelci1010

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
VERGİ İNDİRİMİNDEN ENGELLİ(DOĞUŞTAN) EMEKLİ OLAN ÖTV MUAF ARAÇ ALIRSA EMEKLİ MAAŞI KESİLİR Mİ?
BABAM SOL AYAK POLİO SEKELİ(DOĞUŞTAN) ENGELİNDEN DOLAYI VERGİ İNDİRİMİNDEN FAYDALANARAK 2003 YILINDA 3600 GÜN VE 15 YIL ÇALIŞMA SÜRESİNİ TAMAMLAYARAK EMEKLİ OLDU. ŞİMDİ BABAM ADINA ÖTV MUAF ARAÇ ALMAK İSTİYORUZ AMA ARAÇ ALIRSAK EMEKLİ MAAŞI KESİLİR Mİ KESİLMEZ KONUSUNU BİRTÜRLÜ AÇIĞA KAVUŞTURAMIYORUZ.
KENDİSİ MAAŞININ KESİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR. BİZDE BU HAKKINI HEM PRİM HEMDE ÇALIŞMA SÜRESİ OLARAK TAMAMLAYARAK FAYDALANDIĞINI SÖYLÜYORUZ.

BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEK DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM.

Asla böyle bir şey söz konusu değil. 100 tane otomobil, on tane uçak alsanız da emekli maaşı kesilmez.

vergi indirimi ile ötv farklı şeyler her hangi bir kesinti olmaz YANLIZ !!!!!!!!!! RAPOR ESKİ TARİHLİ ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ İÇİN TEKRAR RAPOR ALMANIZ GEREKECEK ŞAYET ORAN % 40 IN ALTINA DÜŞERSE EMEKLİLİĞİ SIKINTIYA GİRER SGK KURUMU ARA MUAYENE İSTER ... yok biz başvuracağız derseniz babanız ilk önce ehliyetini değiştirecek.( Aile sağlığı merkezine gidip aile hekimi sevki ile ortapedi doktoruna ,oradan ,il sağlık müdürlüğü komisyonuna girip sürücü olur raporu gerekli ) daha sonra rapor kısmı SON RAPOR HER ZAMAN GEÇERLİDİR.!!!!!!! işler yaver gitti rapor çıktı bayiye gidiyorsunuz onlar maliyeye raporunuzu ve sürücü belgeiniz ile ilgili olur aldıktan sonra tertibatlar takılıyor ve tse den 2 adet rapor alıp babanız ve siz kullacakasanız ruhsata işletiyorsunuz .

babamın özellikle demek istediği şey ben o zaman aldığım rapordan daha düşük oranlı alırsam ki ihtimal bile yok, sgk beni kontrole çağırıp maaşı kesebilir diyor. şöyle diyor ötv muaf rapor alırsak ortopedik engelli olduğu için raporda oran yazmayacağı için ve buda diğer rapordan daha düşük oran olduğu için sgk çağırıp kesebilir diye diyor.
biz ötv muaf raporu öncesi engelli oranının olduğu bir rapor aldıktan sonramı acaba ötv araç alımı için rapor alalım. fikrinizi alabilir miyi. teşekküler
.
@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Cevap i̇çi̇n önceli̇kle teşekkür ederi̇m.

Babamin ehli̇yeti̇ yeni̇di̇r. Bunun yeni̇lemesi̇ni̇ yakin tari̇hte yapmiştir. Ek olarak vergi̇ i̇ndi̇ri̇mi̇ i̇le emekli̇ olacaği zaman veri̇len rapor orani %60 kendi̇si̇ de şuan da ben bu orandan daha düşük alirsam sgk beni̇ çağirir ve kese düşüncesi̇ var. Ama babamin sol ayak engeli̇ doğuştan ve asla düzelme ve tedavi̇si̇ olan bi̇r durum deği̇l ve buna arti olarak ek hastaliklari i̇le( tansi̇yon,kalp,ameli̇yatlar) göz önüne alinarak yüzde olarak alacaği rapor orani konusunda bi̇r tahmi̇ni̇ni̇z olabi̇li̇r mi̇?

Bi̇rde kendi̇ düşüncem yeni̇ tari̇hli̇ yüzdeli̇k olan rapor çikarip daha sonra ötv muaf raporu i̇çi̇n ayrica başvursak olur mu?

@ahmetelci1010,

Sevgili arkadaşım ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ( HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLI ARAÇ ) raporunda ORAN yazar. Şayet raporunuz dediğim gibi eski ÖTV raporu için oran düşerse Etrafımızda şahit olduğumuz bir çok insan var. O yüzden babanız söylemiştir. Engelli raporunuz zaten var ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ RAPORU zaten oda ENGELLİ raporu ve BU rapor geçerli olacak maaş konusunda önceki raporu (Vergi indirimi için) kullandığı oran mesela 60 diyelim ÖTV için aldığınz raporda 50 olursa sorun yok maaş kesilmez Fakat 39 olursa emekli maaşı sıkıntıya girer ve sonra RAPOR geçerli olur.

Rica ederim Ehliyet yenide Kısıtlı kodlar varmı ehliyette aşağıdaki kodlar ı paylaştım .Yeni rapor ÖTV için olacak ( HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLI ARAÇ ) buradaki Oran yeni hastalıklarla birlikte artabilir babanız normal engelli raporu alır gibi doktorları gezecek TABİ ÖNCELİKLİ OLAN EHLİYET YENİ AMA AŞAĞIDAKİ KODLAR DAN İŞLENDİ Mİ ?
Engelli Ehliyet Kodları

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

SON RAPOR GEÇERLİ OLACAĞI İÇİN KORKUMUZ SOL AYAK ENGELİNDEN DOLAYI %40 ALTI RAPOR ALIRSA EMEKLİLİĞE GELECEK ZARARI DÜŞÜNÜYORUZ. NET OLARAK %40 ÜZERİ RAPOR ALACAĞINI ÖĞRENECEĞİM KİMSE OLABİLİR Mİ?

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
BENİM RAPORUM ESKİ YÜZDE 40 VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİ OLDUM VERGİ DAİRESİ YENİ RAPOR İSTEMEDİSADECE EHLİYET DEĞİŞTİRDİM DAHA 1 HAFTA OLDU.VERGİ DAİRESİ ÖTV FARKLI VERGİ İNDİRİMİ FARKLI ŞEYLER DEDİ

@ahmetelci1010,
POLİO SEKELİNE ESKİDEN % 40 VERİLİYORDU ŞİMDİ VERİLMİYOR
benim gibi yapın size yakın bayiye raporunuzu gösterin benimde sağ ayak polio sekeli 2014 te rapor alıp emekli oldum b ehliyetim vardı kodlu ehliyet al dediler,raporumda kısalık yazılı olduğundan dolayı rapor olur dediler.2019 resmi gazetesinde yayınlandı 2019 ve sonrası tertibatlı araç kullanabilir yazısı olmalı raporun açıklama kısmında,2019 öncesi ise ayak kol ve diğer ortopedik rahatsızlıklar uzuv kaybı gibi açıklamalar yazılı olmalı bilginize.rapor ok ise yeniden çıkartmayın bayiler kurt gibi biliyorlar

Şimdi şöyle bir durum var, kazanılan hak geri alınamaz( bağlanan maaş hak olmuştur), ama engellilik oranı düşerse de bu durumda sgk kimseyi tanımaz , vergi dairesi olsun sgk olsun hepsi kendi içlerinde devlet olmuşlar kimse kimseyi tanımıyor

Üst Alt