Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı neye göre belirleniyor?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
%65 oranında özür derecem var. Bu derece ankara'dan da tescil edildi.
yaklaşık 13 yıldır aynı işyerinde çalışıyordum ve sigortaya yatan aylık prim 1350 TL idi.
Yaklaşık 1 sene önce iş değiştirdim.16 yıl 4 ay a tabi olan birisi olarak yeni işimde sigorta prim ücreti 1900 TL olarak yatmakta ve yaklaşık emekli olmama 3 sene var.
3 sene sonunda benim emekli param neye göre belirlenecek. (bir kaç duyum aldım. Kimisi son 3 yılın ortalaması diyor kimisi son 5 yıl diyor kimi de sigorta boyunca yatan ortalama para diyor)

Yardımlarınızı bekliyorum. Tesekkür ederim.

O kadar karışık ki...
En az 3 değişik formülün birarada hesaplanması söz konusu... Son üç yıl beş yıl diye düşünmeyin. Artık her yıl yatan sigorta primi ayrı ayrı değerlendirilip birleştiriliyor... Yani, ne kadar çok sigorta primi, o kadar yüksek maaş.

Bence hiç kasmayın, şu sitelerden yararlanırsanız çok daha doğru bir öngörüde bulunmuş olursunuz:
www.emekli-maasi.com & www.emeklimaasim.com

tesekkür ederim bülent bey,

dediğinize göre 3 sene sonunda emekli olmayıp yatan prim ücretini yükseltmem emekli maaşımı artıracaktır.
Yani 3 sene değil daha fazla çalışırsam emekli maaşımda yükselir öylemi?

Hayır, bence en erken ne zaman emekli olunabiliyorsa, o zaman emekli olunmalı. Hiç bir maaş artışı erken emekli olup o süre boyunca emekli aylığını cebe koymaktan daha avantajlı olmaz.

Ama, emeklilik zamanı gelene dek mümkün olan en uzun süre yüksek prim yatırmak tabii ki aylığı arttırır.

Üst Alt