Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı SGK ilçe birimi mi hesaplıyor, SGK merkez mi hesaplıyor

S&S

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
Emekli maaşı SGK ilçe birimi mi hesaplıyor, SGK merkez mi hesaplıyor ?
1. İlçe veya il birimi nekadar etkisi var maaş hesaplamada ?
2. Emekli maaşın bağlandığında sizi Hizmet dökümünü de veriliyor mu ?
3. Ben e-devletten Hizmet dökümümü aldım ve sakladım , emekli maaşım bağlandığında iki listeyi kıyaslayacam (2.hizmet dökümünü veriyorlarsa), fark var ise nereye şikayet etmem gerekiyor.

Maaş hesabını Ankara SGK yapar. Maaşıın yanlış hesaplandığını düşündüğünde itiraz etme ve yeniden hesaplanmasını isteme hakkın var.

Bunun dışında mukayese yapabileceğin bi belge vermezler zaten.

E-devlette hizmet dökümü emekli olduktan sonra gözüküyor mu ?

Arkadaş bırak artık paronayı hiç bir zaman hizmet dökün zayi olmaz yani emekli oluncada görürsün inşallah maaşınla ilgili bir sorun yaşamazsın.....

Arkadaş ben bu işlerle uraşmaya başladığımdan paronayaklaştım, her şeye şüpe ve terüdütle bakıyorum, ne desniz haklısınız.

İnşallah maaşım bu ay bağlanırda, bende sizde rahatlarsınız. ;)

Bir sorum olcak, emekli olduktan sonra ( vergi indiriminden ) , herhangi bir sebepten , ne olursa olsun ,
sizi kontrol muayenesine kim çarıyor, Merkez mi , İl müdürlükleri mi , İlçe müdürlükleri mi.
Bu kararı kim veriyor.
Veya değişik bir şekilde sorayım, çalışırken çalıştığınız ilçenin ilçe müdürlüğne veya il müdürlüğne bağlısınız, emekli olduğunuzda SGK merkeze mi bağlanıyorsunuz ?

hiç biyeriye baglanmıyorsun hürsün bu kadar panik olma arkadaş

Daha öncede sormuştum (farklı bir başlıkta), Emekli maaş hesaplamasında ilçe veya il sigorta müdürlüklerinde mi belirleniyor yok ise merkezde mi belirleniyor.

Tekrar sorma nedenim şu : Dün bir sohbette şöyle bir konu geçti, bir şahıs varmış (avukat vs.) emekli olacak kişilerden ücret karşılığı alacakları emekli maaşlarını bir şekilde yükseltiyormuş, sizce bu mümkün olabilir mi?
Bu mümkünse ilçedeki emekli servisinden mi ayarlanıyor veya nasıl ayarlayabiliyor?
Ve ayarlanabiliyorsa benim oradakilerle (bana karşı tavır aldılar 170 aramışım diye) problemim var ve korktuğum şey benim prim bilgilerimi eksik girip bana düşük maaş bağlanmasını sağlayabilirlermi ? :confused:
emekli-maaşi.com sitesinde 1800 tl maaş görünüyordu bunu baz alabilirmiyim, burada baktığım yorumlarda hata payı çok düşükmüş .
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu soruları o avukata sormalısın...

Kimse kimsenin primlerini gözardı edip gıcıklık olsun diye maaşını düşük hesaplayamaz.

Avukatı tanısam soracam da, tanımıyorum, peki herhangi bir şekilde hakkedmedinden fazla emekli maaşı aldırabilirler mi.

not:Bende aynı fikirdeim, müdahale etme olanağı olmaması gerekiyor, fakat böyle bir idaa var bende sizlerin böyle bir bilginiz var mı diye sordum.

Üst Alt