Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşının bağlanma süresi ve tazminat hakkını almak?

halım1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
herkese selam.arkadaşlar bir buçuk ay önce erken emeklilik başvurusu yaptım ssk ya. sonucunu öğrenmek için bugün ssk ya gittim. tahsis bölümünde memur defterden baktı, senin işlem sonuçlanmış ay sonuna doğru evrak eline geçer dedi.
merak ettiğim bu süre normal mi? evrak soruşturmadan bakıyorum internetten emekli olduğuma dair hiçbir bilgi yok. işlem gerçekleştiyse internette bilgi olması gerekmez mi?

bir de emekli olduktan sonra işyerinden tazminatımı nasıl alırım?
şimdiden herkese teşekkür ederim.

İşlemlerin internet ortamına işlenmesi gecikebiliyor.
Tazminatını nasıl alacağın ise tamamen sana kalmış,ee gideceksin işverenine isteyeceksin.
Özel sektör sanırım,resmi kurum olsa zaten otomatikman işlem yapar öderler tazminatını.
Özel sektörde işverene açıkça söyleyeceksin birbuçuk ay neden bekledin ssk dan tazminatı ödenebilir yazısı veriliyor onu işverenine verdiğinde ödemek zorunda,tabi burası Türkiye ve herkes kafasına göre takılıyor.

selam kardeş ben aynı işyerinde destek pirimi ödeyerek devam etmek istiyorum.onlarda buna razılar fakat hiç tazminattan konuşmadık ben emekliliğin kesinleşmesini bekledim.işverenide kırmadan tazminatı en kolay nasıl alırım yardımcı olursanız sevinirim.birde tazminatımı talep etmem için birsüre varmıdır?tazminatı geç verirlerse suç değilmidir?yada ben talep etmesemde onlar vermek zorunda değillermi?sorular biraz çok oldu ama hiç bir fikrim yok.

Vermek zorundalar ama isteyeceksin illa ki.
Nasıl olsa çalışmaya devam etmesine imkan sağlıyorum,tazminat konusunu hiç açmayayım ayaklarına yatabilirler.
Talep için bir süre yok hemen isteyebilirsin,tamamen seninle işverenin arasında.

halım,
Genelde işverenler tazminat nedir bilmezler. İstersende "hadi canım böyle yalan yanlış şeyleri nereden duyuyorsun" diye atarlar. Yapacağın iş, işverenin muhasebesine gidip durumu anlatmak ve işverenine de tazminat için talepte bulunmak. Hiç anlamıyorsa muhasebecisine sorar. Var mı yok mu öğrenir.

benim işveren kanuni yasal haklardan korkan birisi yani devletle karşı karşıya gelmek ceza almak onu korkutur acaba ssk yazı gönderirmi böyle bir uygulama varmı?yani ben talep etmemiş olsam işverene tazminatımı ödemesi için bir uyarı gönderirmi.bu kişi emekli oldu tazminatını ödeyin gibi mesela.

Evet var o yazı da sen o aşamayı geçmişsin emekliliği hakettiğin belli olunca daha maaşıun baglanmadan sana öyle bir yazı veriyorlar.

Ufukalp; selam.
tatile gittiğim için cevap yazamadım kusura bakma.cevabın için sağol.yani ssk ya gidince tazminat hakkım olduğuna dair yazı veriyorlar aynı zamanda hesabınıda yapıyorlarmı?şu kadar alacaktır diye resmi yazı veriyorlarmı?birde o aşamayı geçmişsin derken şu an gitsem o yazıyı alamazmıyım.cevabın için şimdiden sağol.

Halım,
o yazı işverene hitaben sözkonusu şahsın emeklilik şartlarını yerine getirdiği ve kendisine emekli maaşı bağlanacağı konusunu içerir,buna dayanarak işveren kıdem tazminatı vs haklarını öder.
Kurum kıdem tazminatı hesabı yapmaz,o konu sizinle işvereniniz arasındadır.
Şimdi gitsen alamaz mısın konusuna gelince onu bilemiyorum ama o yazıyı neden illa almak istiyorsun ki,emekli olmuşsun zaten işverenin de durumdan haberdar.
O yazı zaten tamamen bilgi amaçlı ve herhangi bir bağlayıcılığı yok.

Ufukalp;
selam. işverenler çoğu kimsenin bildiği gibi ceplerinden kuruş para çıksın istemezler.ben emeklilikten sonra aynı yerde destek pirimiyle çalışmak istediğim için patronla arayı bozmadan sessiz sakin kuralına uygun bir şekilde tazminat işini halletmek istiyorum.yani onların tazminatı vermelerini kanuni bir hak olduğunu ben söylemeden hatırlatmak istiyorum.emekli maaşım henüz bağlanmadı ama bağlanacağını ssk dan öğrendim burda bir sorun yok.işverenden tazminatla ilgili bir girişim hala yok neyi bekliyolar yada benmi birşeyleri atladım onu öğrenmek istedim.yani birşeyleri atladıysam zaman aşımı falan gibi bir durum olabilir başka birşey olabilir oyuna gelmek istemiyorum.bizim muhasebecide patronun yandaşı onada güvenmiyorum.o yüzden tereddütteyim acaba emekli maaşım bağlanıp artık destek pirimiyle çalışma durumuna gelincemi tazminat konusunu açsam diyorum.öneriniz nedir şimdiden sağolun.

Valla sizin ilişkinizi bilemem ama,emeklilik başvurun için işyerinden resmen çıkış aldıktan sonra ssk emekliliği hakettiğini onaylayınca tazminat hakkın doğar illa maaş bağlanmasını beklemen gerekmiyor.

halim
benim babamda oldu aynısı kendisiniden biliyorum iş verenle tazminat konusunda anlaşamadılar işveren tazminat vermek istemedi kendisi mahkemeye verdi iş yerini biraz uzun bi süre sonunda aldı parasını 3 yıl olmustu.3yıl sonunda aldı parasını işverende takır takır ödemeyi yaptı.abi bence sana tavsiyem bu zamanda patronlara güven olmaz cok kurnazdır onlar sen şimdi onların yanında calısmaya devam edecem dıyosun ya senın tazmınatını unutturup iştende cıkartırlar emeklı kişiyi çalıştıramayız diye napacan abi emekli olmussun al tazminatını işine bak kimsede 5 kuruşunu bırakma...

selam;biz herkesi kendimiz gibi biliyoruz.tatsızlık çıkmadan karşı taraftan bir hareket bekliyoruz.ama onlarda insanlık belirtisi göremezsem bende ozaman onların seviyesine inerim.zaten tazminatı öyle yada böyle güzellikle veya mahkemeyle birşekilde alacağımı biliyorlar.zaten mahkeme falan çok korktukları birşey o duruma düşmek istemezler.lafa geldimi kimsenin hakkı kimsede kalmaz lafını kullanırlar.icrata geldimi hak yemek için fırsat kollarlar.ama yedirmezler bu sefer.zaten yıllardır ömrümü yediler.kendinize iyi bakın.birde şeyi sormayı unuttum babanız tazminatını 3 yıl sonra aldığında faizleriyle berabermi aldı?

Üst Alt