Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilmek için nerden başlamalıyım?

secruti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
cerrahpaşadan yüzde 55 oranında raporum var. bu kabul edilirmi yoksa yeni bir rapormu almam gerekiyor ve gerekiyorsa ilk nerden başlamalıyım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler saolun

rapor tarihiniz önemli vergi indirimi için.kabul etmeleri için çok yakın bi tarih olması gerekir..
aksi halde çalıştığınıza dair çalıştığınız yerden belge alarak maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan en az %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

kabul etmezler. siz dediğim gibi yapın. sevk ederler hastaneye.yeni yönetmeliğe göre %4o geçerse vergi indirimi almaya hak kazanırsınız..

Rahatsızlığınız/hastalığınız nedir..

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilecekseniz arkadaşların dediği gibi defterdarlığa gidip hastaneye sevk alın...

Ne zaman emekli olabileceğiniz ise doğum tarihinize, ilk sigortalı olduğunuz tarihe ve alacağınız vergi indirim hakkının derecesine bağlı olacak

% 40 ın üstü rapor çıkarmak emekli için ve vergiden muaf raporu için nasıl bir yol izlemeliyim tek bir raporla işm görülürmü?
eger görülüyorsa lk nerden başlamalıyım iş yerindenmi hastanedenmi sgkdanmı başlamalıyım
ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirm teşekkürler

sgk na gittim okmeydanına sevkettler raporlarım ankaraya gitti red geldi şmdi izleyecegim yol yüzde kırkın üzeri ve vegiden muaf raporuyla emekli olmak

Arkadaşım malulen gitmiş evrakların şimdi 5510/28 ilgili fıkrasının yaşlılık emekliliği hakkından yararlanmak için yeni bir dilekçe vereceksin sgk ya yalnız siz ssk mı?bağkura mı tabisiniz?eğer ssk ise önce vergi dairesinden vergi indirimi alacaksınız ondan sonra emekliliğe müracaat edeceksiniz

Evet arkadaşım ssk mı?bağ-kur mu? Ona göre yol gösterelim

teşekkürler saolun

sgk ve 3200 prim 1996 giriş var

Bilgi istediğinize emin misiniz?kaç yılında işe girdiniz doğum tarihiniz ve hangi kuruma tabisiniz bu sorulara cevap vermeden tam bilgi alamazsınız?

Arkadaşım sgk hepsidir? Siz biryerde sigortalımı çalışıyorsunuz yoksa işyeriniz mi var?

şimdi tamam öncelikle işyerine söyeyerek vergi indirimi için vergi dairesine müracaat edip vergi indirimi almak istediğni söyletip sevk etmelerini isteyeceksin daha sonra hastaneden aldığın raporu verip vergi indiriminin sonucunu bekleyeceksin kkelebek arkadaş yukarda dilekçe örneklerini vermiş onlara tıklayarak dilekçeni onlara göre hazırla indirim alınca görüşelim derecesi ne olursa ona göre emeklilik süreni öğrenirsin emekli olunca yatan prime göre aylık maaş alırsın anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin

(gün/ay/1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekliliği hak edeceksiniz. Tabii, defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmeniz şartı ile

vergiden muıaf raporu ve emeklilik

merhaba arkadaşlar 2006 vergiden muaf raporu almıştım.
yalnız altta 2 yıl yazıyor geçen hafta yeni bir rapor çıkarmam için başvuru yapmaya gittim
vergi dairesine daha önce başvuru yaptınmı dediler evet dedim yenilettirecem
memur arkadaş dosyamı çıkardı bu rapor süreklidir yeni çıkarmaya gerek yok dedi ömürlüktür dedi
bu ayın 18 de 3920 dolduruyorum başvuru yapsam sorun olurmu acaba

secruti;

Elinde bulunan SÜREKLİ ibareli raporunla vergi indirimi haketmişsin zaten, yeniden çıkarmanıza gerek yoktur.
İlk sigorta girişi ne zaman ?
Eğer emeklilik için gerekli şartlar yerine getirilmişse bi sorun olacağını sanmıyorum.

sigorta girişm 1996 15 yıl oldu askerligide yatırsam 17 yıl doluyor 540 gün ise 3406+540= 3946 dogrumu olabilirmiyim
kafamı kurcalayan raporda 2 yıl yazması ama vergi dairesi süreklidir dedi git emeklilige başvur dedi

Askerliği yatırmanız eksik günle alakalı yıl değişmez ,2011-1996=15 yıl yapar, %40 vergi indirimi alırsanız 17 yıl 3920 gün ,eğer %60 ve üzeri rapor alırsanız,16 yıl 4 ay çalışma süresi,3760 gün ile, %80 ve üzeri vergi indirimi olursa 15 yıl 3600 günle emekli olursunuz.Yeni yönetmelikte belki oranınız yükselmiş olabilir, Ankara yeni raporda isteyebilir veya kendi de yükseltebilir dereceyi, ek tetkikte isteyebilir.Bugünkü şartlarda raporunuz %80 ve üzeri olsa s.s.k. hemen emekli olursunuz.

İlk sigorta primi askerlikten sonra yatanlar askerlik borçlanması yaptıklarında sigorta başlangıç tarihleri borçlandıkları gün kadar geriye gider.

İlk sigorta primi askerlikten önce yatanlar askerlik borçlanması yaptıklarında ise sigorta başlangıç tarihleri geriye gitmez, değişmez.

ben de bu durumdayım özel bir şirkette çalışıyorum benim raporumun aslı şirkette emekli olurken raporumun aslımı lazım fotokopiside olurmu?

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi varsa, emeklilikte yeniden rapor istenemsi felan söz konusu olmayacak

Üst Alt