Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilmem için hangi şartları sağlamam gerek?

masumane_22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
malülen emekli olabilmem için ne yapmam lazım? yüzde elli iki raporum var. fakat 1800 günden mi, yoksa 3600 günden mi emekli olucam bilemiyorum..?

%52 raporonuzla malulen emekli olamazsınız.Şimdiki yasaya göre %67,Yeni yasaya göre en az %60 raporonuz olması halinde malulen emekli olabilirsiniz.

Vergi indirim hakkınız var mı? (Olmalı)
Vergi indirim oranınız kaç?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Doğum tarihiniz?

Sayın OturanBoğa gerçi siz masumane_22'ye sormuşsunuz ama ben de bilgi versem bana yardım edebilir misiniz? Aslında emekliliği düşünmüyorum, çalışmaktan bıkmadım, yaptığı işi de severek yapıyorum ama merak da etmiyor değilim.

Vergi indirim hakkım var.
Vergi indirim oranım- engel derecem %40.
Emekli Sandığına ilk kaydım yani devlet memurluğuna başlama tarihim Aralık 1994.
Doğum tarihim: 1971.

Kederli, memurlar 15 yıllık görev sürelerini tamamladıklarında emekliliği hak ederler.

Not: memuriyetten sonra sakatlanmadığını varsayarak cevapladım sorunu. Sonradan sakatlandıysan, o zaman 1 ekim 2008'den sonra emekliliğin netlik kazanacak.

Teşekkürler OturanBoğa. Doğuştan engelliyim.

Üst Alt