Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra işe girersem engelli kadrosunda mı çalışacağım?

fatih8080

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba
01.03.2020 de engelli emeklisi oldum fakat tekrardan çalışmak istiyorum engelli kadrosu olarak. Tekrardan engelli kadrosunda çalışılabiliyormuyuz yoksa normal kadro olarak mı çalıştırılıyoruz bide 1980 doğumluyum yaş sınırlaması oluyormu şirketlerde iş arıyorum en son özel bir şirkette ürün planlama departmanında 8 yıl çalıştım buro memuru olarak çalıştım bana bu konuda akıl ve destek olursanız sevinirim

teşekkürler

fatih8080 merhaba,

Ağustos 2018'de vergi indirimi ile emekli oldum, 14 aylık işsiz kaldım, sonrasında engelli kadrodan iş buldum..

Emekli olmanız çalışamayacağınız anlamına gelmez. İster engelli kadrosunda ister normal kadroda çalışabilirsiniz.
Sigorta olarak Sosyal Güvenlik Destek Primi yatacak. (SGDP)

"yaş sınırlaması oluyormu" sorunuza şöyle cevap vereyim; ben 1979'luyum, 5600 günüm var, 15 sene beyaz yaka çalıştım, son 5-6 sene sorumlu/yönetici pozisyonundaydım, bu halde bile 14 ay işsiz kaldım, bir ara fabrikalarda işçi olarak bile çalışmaya razı oldum ama yinede iş bulamadım.. İşkurun sitesinde engelli ilanlarda gördüğüm ne kadar mail adresi varsa hepsine mail ile başvuru yaptım 1 tanesi dönüş yapmadı, haftada 2 gün 2 farklı işkurun engelli arayan firmaları bir araya getirdiği etkinliklere katıldım, hiç biri olmadı, Kariyer.net'te yaklaşık 400 normal işe başvuru yaptım, bırakın görüşmeye çağırmayı, başvurumu bile görüntülemediler. Yine aynı sitede 300'e yakın engelli ilana başvuru yaptım, yaklaşık 60-70 firma ile yüz yüze iş görüşmesi yaptım, sadece şuan çalıştığım şirket dönüş yaptı ve beni işe aldı.
Ben ya yaştan elendim ki çoğu böyle, yada fazla tecrübeli olmaktan elendim, engelimi de belirteyim, uyku apnesi ve hafif işitme kaybı.. Evet yaş sınırlaması yok ama şirketler eleman ararken kariyer portallarında kafadan yaş aralığı seçtikleri için direk eleniyoruz..
Moralinizi bozmak istemiyorum ama İnşallah iş bulursunuz, bu ara virüs sebebi ile hayat durma derecesine geldi.

çok teşekkür ederim Mustafa bey inş şu virüs olayı atlatılırda iş bulurum bende

Engelli emeklilikten yararlandıysanız yani malulen emekli değilseniz, çalışırsınız diye düşünüyorum. Normalde emekli olanlar da SGK Destek Primi ödeyerek çalışabiliyor sonuçta, siz de çalışırsınız.

ben 79 doğumluyum emekli olduğum şirkette engelli kadrosunda çalışıyordum. Özel nedenlerden dolayı ayrıldım. İşkura giderek şirketlerin engelli görüşmelerine girdim. Özel bir hastanenin engelli kadrosunda engelli kadrosunda SGDP ile çalışmaktayım. Bazı şirketler yaş sınırlaması yapıyor ama genelde de kendilerine göre sınırı kaldırıyorlar.

Gül hanım çok tesekkür ederim umarım iş bulurum bende

Hakan bey çok tesekkür ederim. bilgi verdiğniz için tedirgindim

Merhaba bişey danışacaktım yarın iş görüşmem var ama emekliyim şu konuyu merak ettim işverene emekli olmam da herhangi bir zarara uğratıyormuyum normal engelli personelle emekli engelli personel arasında ne gibi fark var yada fark varsa nasıl ikna edebilirim

şimdiden çok tesekkür ederim

fatih8080
Hayır emekli olman işverenin işine gelir ve engelli kadrosunda olacaksın zaten sigorta da ödemiyor SGDP primi ödüyor oda yüksek değil 220 tl gibi galiba

Emekli engelli çalıştırmak işveren açısından avantaj değil dezavantajdir.Normal statüde engelli çalışan için sigorta priminin asgari ücret düzeyinde ki işveren payının tamami hazine tarafından karşılanır.Ancak emekli engelli için böyle bir teşvik yoktur.Sgdp primi odenir.Bu da işveren açısından dezavantajdir.

Üst Alt