Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra yapılan muayenede rapor oranım düşürüldü, maaşım kesildi..?

ersezer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2003 yılında ssk'dan heyet raporula vergi indirimide alarak emekli oldum. 2008 yılında kontrole çağırdılar. kontrol aşamasında ssk takip işleri yapan birileri yardımcı oldular

fakat bunlar şebekeymişler. benimde işlerimi hızlandımak için yardımcı oldular. Bu arkadaşlarla birlikte göz altına alındık. polis kontrolün de devlet hastanesinden tekrar heyet raporu aldık, % 30 verdiler. ssk %65 vermişti.

maliye benim maaşımı kesti. ne yapmam lazım?

peki bu arada emekliliğin dolmadımı hala ve bu olay hangi şehirde oldu.

Kurumun her zaman kontrol muayenesine çağırma hakkı var. Yalnız, şu şartla ki, kontrol muayenesini yaparken, işgücü kaybı oranının tespiti o tarihte yürürlükte olan mevzuata göre değil, vergi indirim hakkı elde etmek için beyan edilen sağlık raporunun hastane tarafından verildiği tarihte yürülükte olan mevzuata göre yapılmak zorunda. Yani, "o zamanki cetvele göre sakattın, ama bugünkü cetvele göre sakat değilsin, o yüzden emekliliğini iptal ettim" diyemez kurum.
Böyle bir uygulama varsa, derhal hukuki süreç başlatın. Yüzde yüz kazanırsınız: http://www.engelliler.biz/forum/huk...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

18 Mart 1998 tarihinde (23290 sayılı Resmi Gazete'de) yayınlanan ve 16 Temmuz 2006 tarihine dek yürürlükte kalan ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ve ekindeki Cetvel'e göre %40 ve üzerinde işgücü kaybınız varsa şu anda, prim gün sayınız da emekliliğe yeterliyse, hukuki süreç sonunda kesinlikle emeklilik hakkınızı geri kazanırsınız. Hatta, arada geçen zamana ait maaşları dahi faiziyle talep edebilirsiniz.

Üst Alt