Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Sandığı'ndan Yetim Aylığı alma şartları nedir?

byecool

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Anne babası emekli sandığından emekli engellilerin anne babanın vefatı durumunda yetim aylığı alma kriterleri nelerdir?Yetim aylığı alan engelli sağlık hizmetinden yararlanmaya devam eder mi?

Şu kişiler yetim olarak hak sahibidir (yani hem sağlık güvencesinden hem de yetim aylığından yararlanabilir):
b) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim veya 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununda belirtilen aday çıraklık ve çıraklık eğitimi ile işletmelerde meslekî eğitim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları ile yaşına bakılmaksızın bu Kanuna göre malûl olduğu tespit edilen evli olmayan çocuklar

ÇOK SAÇMA şimdi ben özürlüyüm %76 raporum var hastaneden ege üni den ve annemin emekli maaşini alamicak miyim.?

okulum yok okulda gözükmüyorum.?

çok saçma ya gerçekten ozaman ölelim daha iyi yaşamanin anlami yok

sorumu cevaplarsaniz sevinirim.

Üst Alt