Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğe temel olacak raporlarda oran yazıyor mu ve tarih kısıtlaması var mı?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
Arkadaşlar malum yasa gecerse calışma gücü kaybı raporu alacagız bu raporu daha önce alan varmı bu raporda puan veya süreli rapor yada süresiz rapor kısıtlaması varmı az önce 170 aradım malülüyet raporuyla bunu karıştıruyorlar 2.aramamda neyse bilgili biri cıktı sgk dan sevk alınarak hastaneden bu rapor alınacagını söyledi konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum veya 2008 den sonra siğortalı olup emeklilik icin bu raporu alan varmı cevap bekliyorum

Hemşehrim bu rapor ağır, orta,hafif diye adlandırılan bir sahtekarlık sistemidir bu dünya engellilkik hakkına aykırı örnek benim kalp yetmezliği var %55 kemik erimesi ( metebolizma hastalığı) 50 (behçet hastalığı) 20 omurga kemiklerim kırılmış kambur olmuşum %83 engelli raporu na sen çalışma gücünü kaybetmemişin diyecek ve (kemik erimesi hastalığımı) gizleyecek şerefsizlerin eline kaldık gerisini sen düşün

Üstüne alınan benim dosyam ile ilgilenen sosyal güvenlik kurumu doktoru şikayet edebilir fakat diplomasını da getirsin

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
BBurapordan puan aldınızmı ve raporunuzda süre varmıydı

Süresiz vergi indirim belgesi olmasına rağmen

5260 iş günüm 11.11.2007 bağkurlu 30.04.2008 ssk olmasına rağmen

Aldıgınız rapor malüliyet raporumuydu yoksa calışma gücü kaybı raporumuydu raporunuzda süre ve puan varmıydı

İkisini de denedim 3 yıldır emir kulları emekli etmiyor Allahın kulları olsaydı başka

Hakkınızda hayırlısı haksızlık etmişler Allah yardımcınız olsun

Allah şahittir hesabı zalime çetin salihe çok rahattır sırat buradadır bu ibneler emir kulu dediğim gibi Allahın kulu değil

Arkadaşlar calışma gücü kaybı saglık raporları hakkında başka bilgisi olan varmı süreli yada süresiz diye bi belirtme varmı ayrıca puan veriliyormu

@tb2nhf, Çalışma gücü kaybı için Durum Bildirir Raporu alınırsa bu yeterli oluyor. Malulen emeklilik tespiti yine aynı çalışma gücü yönetmeliğine göre değerlendiriliyor ve sevk sonucu alınan durum bildirir raporuna göre karar veriliyor. Bu raporlarda sadece kişiye ait hastalıkları ayrıntılı bir şekilde olması ve teşhis tanıların doğru yazılması gerekmektedir. Hastane bir tespitte bulunmuyor kararı SGK'ya bırakıyor. SGK Sağlık Kurulu bu raporu inceliyor ve çalışma gücü kaybını tespit ediyor.

Durum bildirir raporunda engel oranı yazılacak bir bölüm yoktur yazılmıyor. Engelli raporunda olduğu gibi doktor yada heyet tarafından Süresiz veya X Yıl Süreli diye belirtilmiyor. Örnek olarak geçmişte maluliyet için aldığım raporun görüntüsü ekliyorum.

Karar kısmı SGK'ya bırakılır.

@BnymnYldz maluliyet ile aynı işte çalışma gücü kaybı

yasa çıkarsa emekli olacak herkes bu attığınız durum bildirir raporunu alacak yani

Cok teşekkür ederim bu kafa

Yeni kanun gecerse bize samedonun dediği gibi durum bildirir rapormu aldıracaklar bu durum bildirir raporun puanı ve süresi olacakmı saygılar durum bildirir raporla çalışma gücü raporu aynı şeymi bu durum bildirir raporunu sgk degerlendirdikten sonramı puan verecek yoksa puansızmı olacak

Ama en az 100 de 40 olması lazım diyolar sgk bu raporda puan yoksa 100 de 40 aldıgımızı nasıl anlayacak

@samedo99, Bu durum bildirir raporu SGK için karar vermede yeterlidir bence. Hastalığa ait teşhis tanı belirtilirse doğru şekilde SGK için bu önemli.

@tb2nhf, Çalışma Gücü Raporu diye bu türde bir rapor yok. Maluliyet raporu diye bir raporda yok. Durum Bildirir Raporu ile SGK Sağlık Kurulu son kararını verir.

@BnymnYldz,

Cok sagolun hakkınızı helal edin herkese yardımcı oluyorsunuz kafaya taktıgımız icin bu kadar ayrıntılı soruyoruz

Vekillere gelince 1 dönem sonunda ömür boyu ballı emekli vekil maaşi hakkı kazansinlar bizim gibi garibanlar bin burtlu hastalık zorluk ile yıllarca prim günü doldurmaya çalışıp erken emekli olmaya kalkınca altı ustu 12.500 TL maaş vermemek için 40 takla atsınlar yazacak çok şey var ama neyse

• Beğen
@BnymnYldz Bu işin proseduru nedir SGK ya gidince ne diyor insanlar ben emekli olmak istiyorum diyor onlarda neye göre sevk ediyorlar asıl sorulmak istenen soru bu bence

• Beğen
Çalışma gücü kaybında direk hastalıklara atıf yapılarak hafif, orta, ağır tanı tanımları yapılıyor. Yani bir oran yok. Rapor için başvuru yaptınız Direk olarak hastalığı budur şeklinde rapor düzenleniyor SGK karar veriyor sonrasında
Az görmeden örnek vereyim. Raporda gözlükle görme % 20 dir diyor sadece. SGK sonrasında hafif-orta.ağır engelli tanımlarından birine karar veriyor ya da bunları karşıalmaz deyip raporu kabul etmiyor

@samedo99, Bağkurlulara uygulanan sistem geldi. Bağkurda bir saglık kurulu var Siz rapor almak için hastaneye gidince rapor almak için sizi gönderiyorlar. Rapor direk bagkura gidiyor. Oradaki sağlık kurulu karar veriyor

@engellibilgi Yine aynı sekilde heyete girilmiyor mu doktorlarin karşısına çıkıyorsun hani hepsinin heyet saatinde

Ablam sağır dilsiz ve yanık hastası emeklilik yıl prim doldu geçen yıl aldigimiz yüzde 93 Luk bir rapor var 2009 giriş SGKli bu rapor ile basvuru yapmak istedik kabul edilmedi SGK 28 /5 sevk evrağı vererek hastaneye kurula yönlendirdi heyet sonrası rapor direk SGK ya gidecek ve SGK kurumu kendi icerisinde değerlendirme yaparak emekli edecek oradaki memur engel oraninin yüksek olmasının bir onemi yok dedi kararı biz vereceğiz dedi hafif orta ağır düzey şeklinde karar verilecek ona göre yıl ve prim eksik kalırsa çalışarak tamamlanacak var olan raporumuz yüzde 93 aynı oran çıksa bile SGK nin işgücü kaybını nasıl değerlendirecek muamma çarsi iyice karışmış engelliyi emekli etmemek için ellerinden geleni yapmaya başlamışlar

@BnymnYldz,
Arkadaşim taplodan bir teşşiz almak lazım ağır orta hafif taploda ne yazıyorsa onun aynısı yazması lazım raporda o zaman emekli olursun

Not:

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar [5510 sayılı yasaya göre %60 ve üzeri işgücü kaybına (Maluliyete) işaret eder]
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar [5510 sayılı yasaya göre %50-59 arası işgücü kaybına işaret eder]
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar [5510 sayılı yasaya göre %40-49 arası işgücü kaybına işaret eder]

Emekli olmak çok basit🤣

@(Gölge),
@(Gölge) Ne alaka:)agir duzey malulen değil normal hastalık listesinde de var

Şu yasa bir an önce ciksada emekli olsak sigorta yılı beklemeyiz hiç yoksa

Ağır düzey alırsan hem malulen veya engelli hakkıyla. 15 yıl süre. 3960. Lada. Emekli olabirsin demek

@(Gölge), Teşekkürler bilgiler için emekli olacağım zaman bunu dikkate alacağım teşşiz almadan emekli olmayacağım.

@samedo99, yasa çiksin vergi indirimiyle emekli olacakları ilgilendiriyor bu tabloya baglayacaklar

@(Gölge) Malulen değil engelli emeklilik

Tmm işte bu tabloya göre olucaz bizde birşey demedim tanı var bu tabloya göre okb

Üst Alt