Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğime az bir süre kaldı, çalışmıyorum. İsteğe bağlı prim ödeyerek emeklilik..?

hrun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Ben Harun % 40 vergi indirimim var özürlüler bir işyerinde çalışmıyor ise emekliliğinede az bir süre kalmış ise isteğe bağlı sigorta ödeyerekten emekli olabilirmi.cevaplandırır iseniz memnun olurum.

Harun bey,
İsteğe bağlı prim öder iseniz Bağ-kur şartlarına tabi olursunuz ve bağ-kur dan emekli olursunuz.Biz diyoruz ki SSK dan emekli olun maaşınız daha yüksek olsun...
İlk işe giriş tarihiniz,Doğum tarihiniz ve toplam prim ödemeniz ne hangi kuruma ödeme yaptınız?

emekliliğinize az bir süre kalmış ise,bu süreyi yıllık izin,mazeret izni,başağrısı,grip gibi hastalık bahane ederek hastaneden rapor da alabilirsiniz.2011 yılından 3-4 ayı böyle bitirebilirsiniz.2012 yılından da 3-4 ay bu şekilde uygularsanız,size 7-8 ay,çalışmadan sürenizi doldurma fırsatı doğar.hatta aralarda resmi tatiller de olur.
eğer memur iseniz,isteğe bağlı da ödeyebilirsiniz ama 10 yıl çalışma süreniz olması lazım.işçilerde süre yok ,isteğe bağlı prim ödeyebilirsiniz.

zaten emekliliğine az kalmış.büyük ihtimal 3,5 yıldan da azdır.eğer 3,5 yıldan az prim öderseniz bağkura sayılıyor primler ama,gene ssk dan emekli olabilir.yeter ki 3,5 yılı geçmesin ödediğiniz primler.

ilker bey ben harun /40 vergi indirimi raporum var emekliliğime 3.5 yıl var.isteğe bağlı sskdan ödeme yapabilirmiyim.İlk giriş tarihim bağ-kur dan 04 1996tarihli.1973 doğumluyum.7 yıl bağkur ödemişliğim var.çalışmıyorum ssk dan emekli olabilmem için isteğe bağlı 3.5 .ödeme yapabilirmiyim çalışmadan nasıl emekli olabilirim bilgilendirirseniz memnun olurum.

isteğe bağlı ssk yok kalktı isteğe bağlı ödemeler artık bağkura sayılıyor 3.5 yıl daha isteğe bağlı ödeme yaparsan oda bağkura sayılır sskdan emekli olabilmen için tek yol ssk lı çalışman eğer çalışamayacak durumdaysan mecburen isteğe bağlı ödeyeceksin oda bağkura sayılıyor iyi akşamlar :).............

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, o statüde emekli olunur.

İsteğe bağlı prim ödenirse emekli maaşları çok düşüyor. Öyle ki, ssk statüsünde emekli olsanız dahi arada bağkur primi ödemek maaşın düşük olmasına neden olur.

Mümkünse isteğe bağlıdan (yani bağkurdan) uzak durun

sayın Bülent bey ben harun %40 raporumla vergi indirmim var.1996 bağkur girişim var.1989 tarihinde çıraklık okulundan SSK girişi yapmışlar,acaba bu SSK ilk giriş gününe yansırmı.Benim ilk girişim 1989'mu yoksa 1996'mı geçerli olur. Bana bilgi verirseniz memnun kalırım
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Maalesef çıraklar için malulluk, yaşlılık ve ölüm primleri ödenmediği için emeklilik hesabında sigorta başlangıcı olarak çıraklık sonrasında ilk defa çalışmaya başladığınız tarih kabul edilir.

Üst Alt