Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğimiz geldiğinde daha yüksek maaş almanın yolu nedir?

sedat yılmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
iyi günler. 2.dereceden vergi indirimim ve toplamda 5700 primim var. primlerimin 5400 civarındakileri isteğe bağlı sigortadan ve en düşük seviyeden yattı. 1261 gün kuralını tamamlamayı bekliyorum sadece. ssk primlerimde asgari ücretten yatıyor. şimdi kalan 2,5 senede maaşımın asgari ücretin üstüne çıkması için ne yapmalıyım.
mesela en son maaşım yeni 1,250 lira oldu. benim merak ettiğim mesela normalde bizden 3600 prim isteniyor bende onun çok daha fazlası var. bu aradaki prim farkları maaş artışı sağlar mı?
uzun yıllar asgari ücretten prim yatırmak mı maaşı arttırır yoksa 2-3 sene bile olsa yüksek prim yatması mı maaşı arttırır. mesela bir arkadas çok farketmez 10-20 lira oynar öyle 100 lira falan oynamaz diyor bu doğru mu?

Zamanı gelince emekli ol. Her geçen gün maaşlar azalıyor.

Yüksek prim iyidir. Özellikle son 2-3 yıldaki yüksek prim emekli maaşına olumlu etki eder...
Yalnız, benim altın kuralım şu: en erken ne zaman ve nasıl emekli olabiliyorsan ol. Cepteki emekli maaşı her zaman iyidir :)

evet bende biran önce emekli olmak istiyorum aslında ama elimden bir şey gelmiyor. şu 1261 günü tamamlamaya çalışıyorum. o yüzden mecburen beklerken düşündüm ki primleri daha yükseğe çıkartsam belki bi faydası olur. ama bazıları çok farketmez hatta değmez çünkü 10-20 lira bir şey oynar diyorlar. maaşım yeni 1,250 oldu. şimdi birkaç ay sonra diyelim onu kağıt üstünde 2 milyara çıkarttırıp primleri kendi cebimden ödesem ve bunu 2 sene falan yapsam sanırım maaş artışı olur değil mi?

Üst Alt