Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğine 2 ay kala ağır özürlü duruma geldi. Emeklilik için ne yapmalıyız?

gozde1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Babam 210 günlük ssk hizmeti, 22 yıl 9 ay 28 gün de bağkur hizmeti var.
Emekliliğine 2 ayı kaldı fakat; geçirdiği bypass ameliyatından sonra: Şuanda %93 ağır özürlü.
Emekli olabilmesi için neler yapmalıyız? Maaşından herhangi bir kesinti oluyor mu?
Malulen emekli olsun istemiyoruz kesinti olmasın diye. Özürlü olunca da kesinti yapılır mı, 2ay daha beklemeli miyiz? Teşekkürler.

Aklıma gelen çözüm, 2 aylık askerlik borçlanmasını yapıp, hemen sıradan emeklilik için başvuru yapın...

Rapor oranına istinaden emeklilik için başvursanız, onun bitmesi zaten aylar alır. Hiç bulaşmaya değmez...

cevap için teşekkürler ancak askerlik borçlanma durumu yok

5510/28 göre emeklilik için müracaat edin diyecem ama o da 5-6 ay sürer en güzeli 2 ay daha bekleyip emekli olmak...
Askerlik borçlanma durumu yok derken askerlik mi yapmamış babanız yoksa zamanında borçlanmış mı?

Askerlik yapmamış ve 2 aylık askerlik borçlanması yapamayacaksa, bu durumda 2 ay bekleyip sıradan emeklilik başvurusu yapılması en doğrusu.

2 ay uzun bir süre değil,hele 28.maddeden başvuru aşamalarını bir bilseniz hiiiiç uzun bir süre değil.
Bence de hiç suya sabuna dokunmadan sadece 2 ay bekleyerek normal emekliliğe başvuru yapınız.

Askerliğe borçlanarak emekli yaptırabilirsiniz açıklamasını anlayamadığım için askerlik borçlanması yok demiştim.Çünkü askerlik borcunu ödemişti.
Gittim askerlik şb. askerliği çıkarttılar 18 aylık. Bağkura verdim. Ben şimdi 18 aylık borç ödemeyeceğim mantık olarak tabide kalan süreye mi borçlandıralacağız? gerisi nasılolacak bilgim yok..
Birazdan tekrar bağkura gideceğim. KAğıdınız çıkar dediler gelip alın. Peki o kağıdı aldıktan sonra ne yapacağım?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

emeklilik hesabı ve maaşı

Merhabalar ,
işin içinden tam 3 gündür çıkamıyorum. Emeklilik hesaplama programlarından bi türlü anlamadım:(
Şimdi bağkur hizmet süresi : 22yıl 10 ay 18 gün (07/10/1985)
Ssk hizmeti : 60 gün (1981/4)
Askerlik : 600 gün (ödendi)
Babamın emekliliğine kaç gün kaldı acaba? Ben özürlü durumundan dolayı az kaldı diye malülen emeklilik yaptırmadım. Askerliğe borçlandırıp hemen normal emekliliğe başvuru yapmak istiyorum. Eğer bu süreç uzunsa; malüle başvuru yapmak istiyorum. Birde maaşı hakkında bilgisi olan varsa söyleyebilirmi? Teşekkür ederim

600 gün askerlik ödendi demişsiniz. Bu ne demek? Bu süre için sigortaya açıktan prim ödediniz ve bu süre prim günü olarak eklendi mi demek istiyorsunuz?

Emekli maaşı hesabı yapan siteler: www.emekli-maasi.com & www.emeklimaasim.com

Prim içine dahil yani toplamda 8880 gün prim ödemesi var (askerlik bağkur ssk) 120 günü mü kalmış oluyoremekliliğine.?
Askerliğe kalan süreyi borçlanıcam o yüzden soruyorum..Kaç gün kaldığını bilirsemaskerlik primini ödicem

Emeklilik şartlarını bilemiyorum. Ben sadece sakatlık konularında fikir yürütebilrim.. Siz "normal emeklilik için 2 ay kaldı" dediniz, ona istinaden ben de o zaman bu 2 aylık süre için askerlik borçlanması yapın dedim...
Bence en yakın sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik için kaç gün prime ihtiyaç duyukduğunu öğrenin ve o süre için askerlik borçlanması yapmak için gerekli girişişmde bulunun.

Gözde, benim bir arkadaşın dediği, askerlik hizmeti ağır hizmet sayılıp 1 gune 1,5 gun mu ya da her ne oranda ise emekliliği kısaltan bir duruma sahipmiş. Bence bunu bir sordur,öğren.

Üst Alt