Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğine çok az bir süre kalan kişi işten çıkarılırsa ne yapmalı?

excaliburr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
emekliliği bekleyen ve çok az zamanı kalmıs kişi işten çıkarılırsa ne yapmalı yada ne ler yapabilir

İşveren işçinin her zaman işine son verebilir bu durumda ilk olarak tazminatınızı almalısınız ayrıca iş yeriniz ile yasal sorunlar ile karşılaşıyorsanız avukata müracaat ederek yasal yaptırımlarda bulunabilirsiniz.
İşten çıkarıldıktan sonra prim şartınız tamam ise çalışmadan emeklilik tarihinizi bekleye bilirsiniz yine çalışmak isterseniz de çalışabilirsiniz kimse size neden çalışıyorsunuz diyemez...

peki saolun iş yerim beni işten çıkardı emekliliğime 4 kalmıstı benim durumumu biliyorlar ilaç kullanıyorum bana emeklilik için istifa dilekçesi yaz falan diyorlar bu ne demek benim tam olarak ne yapmam lazım bilen varmı tşkler

emekliliğime 4 ay kalmıs işsizlik sigortası alabilirmiyim ve ssk ilaçlarımı 90 gün veriyor galiba ?

Emekliliğine 4 ay kalmışsa öncelilkle SGK'ya başvurup kıdem tazminatı alabilir yazısı alarak, işyerine bu yazıyı vererek kıdem tazminatı alarak işyerinden ayrılabilirsin. sonrada çalışmadan emekliliğini bekleyebilirsin.

kardesım kesınlıkle odılekceyı yazıp ısyerıne verme oncelıkle tazmınatını al ısyerınının galyanınagelıp sızı tuzaga durmesın kesınlıkle ımzaverme benım arkadasım senıngıbı oldu engellı ıdı isden cıkardılar dılekceyazdedıler yazmıs ısyerınedevermıs tuzaga dusmus

Arkadaşım onlar seni işten çıkarttıysa kıdem ve ihbar tazminatını vermek zorunda, vermezlerse avukata danış seni ya işe geri alırlar veya haksız yere işten attıysalar kıdem ve bir yıllık maaş tutarında tazminat alırsın, hele engelli kadrodaysan iş veren yanmış demek.
Ben işten 22.04.2011'de ayrıldım beni işveren aynı şekilde atmaya kalktı, ama ben mücadele ettim, kıdemi'de ihbarı'da aldım. (emekliliği geçen yıl hakketmiştim ).:cool:

Üst Alt