Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başlangıcı müracaattan kaç gün sonra başlar?

cahit007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben engelli emekliliğine başvuru yapacağım bağkurdan ilk defa rapor alacağım öğrenmek istediğim kuruma muracaat ettiğim gün mü başlıyor emeklilik başlangıçı bilgisi olan arkadaşlarım aydınlatırsa ona göre başvuru tarihimi ayarlıyacağım.
@OturanBoğa

Başvurduğun ayı takip eden ay başı itibarı ile, eğer rapr tarihi bu tarihten sonra ise bu durumda rapor tarihini takip eden ay başı itibari ile emeklilik bağlanır

merhaba bülent abi, benim 18 yıl 4680 günle 12 ayın 16 sında günüm doluyor 12 ayın 1 inde muracaat edip hastaneye sevkimi alsam olurmu acaba?
birde 28.5 maddeden (yaşlılık emekliliğinden) formu doldurmuş olsak bile bağkurlu olduğum için ilk başvuruyu malulluk olarakmı değerlendirirler?
son olarak abi kurumdaki memur gel 12 ayı beklemene gerek yok hemen hastaneye sevkini yapalım raporunu çıkart biran önce emeklilik sonraki iş diyor bende 2025 de yüzde 30 düşük olacakmış maaşlar mevzusundan dolayı yıl bitmeden nasıl yapmalıyım bilemedim senin bilgin ve diğer arkadaşlarımın tecrübelerinden bana da bi fikir vermenizi isterim @OturanBoğa

@cahit007 rapor için bence doğruyu söylemişler Abimin Bağkur'dan emeklilik sürecini anlatmak isterim. Raporu eski tarihliydi. Başvuru tarihinden önceki tarihlerde 6 ay içinde güncel rapor almalısın dediler. Öncesinde rapor için başvuru yapmadı. Emeklilik tarihi gelince başvuru yaptı sonra hastaneye sevk ettiler hastanede rapor aldı. % 42 oranında ama raporu kuruma verdiği zaman bu rapor SGK içinde heyete girecek demişler. O heyet tekrar hastaneye sevk etti başka testler istedi. Sonuç olarak emekli olamadı umarım sizde hiçbir sıkıntı çıkmaz

@engellibilgi başvuru yaptım engelli emekliliğine memurda formu bu şekilde doldurdu fakat beni hastaneye sevk eden memur malüllük tespiti diye işlem yapmış bu yıl emeklilik yok bize ben malul değilim ki red gelecek de itiraz edeceksinde oooo sanki hiç derdimiz yokmuş gibi

Üst Alt