Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvuru süreci nasıl ilerliyor?

strazyevsk

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
14
Merhaba ;
Çalışan durumundayım % 52 engelli raporum var. Vergi indirimine de sahibim.
Sigortaya kayıt tarihim 2007 .
Ama işe başlama tarihim 16 ekim 2008

Emeklilik için gereken günü doldurmama az kaldı.
Forum da bakındığım kadarıyla toparlayabildiğim başvuru süreci şu şekilde işliyor ;
1- Emeklilik için vergi indirimi yazısı ile sgk ya başvurmam gerekiyor.
2- Sgkdan alınan emekli olabilir yazısını işyerine veriyoruz ve çıkış işlemi yapılıyor.
3- Sonrasında sgk ya emeklilik dilekçesi verilip tahsis numarası alınarak başvuru işlemi tamamlanmış oluyor.

Bu yazdığım üç adımda bir hata var mıdır?
Ya da daha kısa bir yoldan bu işlemleri halletmek mümkün müdür?
Benzer durumda emekli olan tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Tşk

@deasn12 merhaba üstad benimde yüzde 60 sürekli vergi indirimim var 1 ay önce alındı ayrica raporda yeni şimdi ben 2025 Mayıs'ta yilimi dolduracagim SGK başvuru yaptigimda beni süresiz emekli edecek mi bilgin varmıdır ? Teşekürler

@samedo99,

Vergi indirimi raporu süresiz ise eğer emeklilikte süresiz olarak işlem yapılır.
Emekli olduktan 1 yıl sonra yada 2 veya 5 yıl sonra %3 ihtimal ile Sgk sizi hastane sevk yaparak sağlık kontrolü yapabilir. Bu sadece ihtimal.

@samedo99,

Sigorta başlangıç tarihiniz 2008 öncesi ise vergi indirimli emekli oluyor. Bu tarihten sonrası için hastaneye sevk ediyorlar diye biliyorum.

@strazyevsk,

Sigorta kayıt tarihi derken, o tarihte prim yatırılmadığını mı söylemek istedin?

@OturanBoğa,

Hayır, 2007 yılında 17 yaşında iken 2 günlük prim ödemesi yapıldı.
Bu yüzden ssk giriş/kayıt tarihim 2007 gözüküyor.

@deasn12,

Merhaba ;
Bu süreçte e -devletten yapılması gereken bir işlem var mıdır?
Burada bir başlıktan hatırlıyorum da işyerinden alınan belge ssk'ya ulaştıktan sonra e devletten ''Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi'' başlığı üzerinden başvuru yapıldığı yazıyordu.

Yani bu talebi e devletten oluşturmak şart mı yoksa ssk ya gidilerekte işlem sonuçlanabiliyor mu?

@strazyevsk,
Emeklilik sorgulama ve emekli olabilir yazısı sgk giderek yapılır.
E-devlet sisteminden sadece tahsis no takip yapılır.

@deasn12,
Hocam son bir şey sorup bitireceğim.
İşlem ayrıntılarını okurken bağlı olunan sgk müdürlüğüne gidilmeli yazdığını farkettim.

Bağlı olunan müdürlük çalıştığım yerin bağlı olduğu sgk müdürlüğü oluyor sanırım.
Yani e devlette hizmet dökümü kısmında hangi ilçede ki sgk müdürlüğüne bağlı olduğumla ilgili bir ayrıntı yok.

@strazyevsk,
Aynen çalıştığınız yerin bağlı olduğu sgk müdürlüğüne gitmeniz yeterlidir.

Üst Alt