Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum reddedildi. Yeniden başvurdum. Yine reddedilirse ne yapmalıyım?

erkanbursa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
15 Kasım 2010 Güncel:

28. maddeden tekrar değerlendirilmesini talep ettim. üniversitenin verdiği %45 raporla emekli oldum
maaş balanma tarihi raporun verildiği tarih geçerli o tarihten itibaren ödediğim primleride iade ediyorlar

1992 yılında ssk girişim var
1996 yılında bağkurlu oldum
%46 raporum var
4 ocak 2010tarihinde özürlülere tanınan hakla 18 yıl sigortalılık ve 4680 gün prim şartlarını doldurarak 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre emeklilik dilekçemi verdim
2 gün önce cevap geldi tabi bütün arkadaşlarınki gibi benim raporda 25.maddeye göre değerlendirilmiş %60 ın altında olduğundan red edilmiş

bugün tekrar dilekçe yazıp 28. maddeye göre değerlendirilmesini talep ettim

bu işin sonuna kadar gitmeye kararlıyım neden böyle yaptıklarını anlamak mümkün değil memurların bilgi eksikliğimi yoksa bağkur özürlüleri emekli yapmak istemiyor mu?

yine red alırsam ne yapmalıyım?

Neden olacak, işgüzarlıklarından!!! Bu sefer reddeedlmeyecektir... Çünkü Bağkur'un mantığı belli, süründürebildiği kadar süründürecek, en sonunda kaçınılmaz olarak emekli edecek!
Dilekçeyi verirken şefe çıkıp konuyu anlatmayı denediniz mi?

şef izindeymiş geldiğinde mutlaka görüşeceğim teşekkürler

İstediğiniz kadar dilekçe yazın yine red cevabı gelecektir. Lütfen faydalanacağınız yasayı inceleyip sonra başvuru yapın. Siz malül sayılacak oranda dereceniz yok. 28. maddeden yararlanmazsınız.

Yaşlılık sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları
MADDE 28-
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

Erken emeklilik için vergi indirimi aldıysanız sigortadan 16 yıl, 3760 gün primle emekli olabilirsiniz. 506 sayılı yasanın 87. maddesine göre emekliliğinizi isteyebilirsiniz
Eğer bağkur iseniz 18 yıl, 4 bin 680 primle emekli olabilirsiniz.

Ancıl,
arkadaş zaten maluliyetten bahsetmemiş,erken emeklilik söz konusu.
Evet kardeş mutlaka yetkili biriytle görüşün başvuruyu yaparken,yine yanlış değerlendirmesinler.

ufukalp;

4 ocak 2010tarihinde özürlülere tanınan hakla 18 yıl sigortalılık ve 4680 gün prim şartlarını doldurarak 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre emeklilik dilekçemi verdim
2 gün önce cevap geldi tabi bütün arkadaşlarınki gibi benim raporda 25.maddeye göre değerlendirilmiş %60 ın altında olduğundan red edilmiş

bugün tekrar dilekçe yazıp 28. maddeye göre değerlendirilmesini talep ettim

Ufuk 28. maddeyi iyice oku.

MADDE 28-
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

16 yıl, 3760 gün primle emekli olabilir. 506 sayılı yasanın 87. maddesine göre emekliliğini isteyebilir. Ama 28. madde asla

Ancıl,
Bir maddenin bir kısmını alıp devamını belirtmeyince dediğin gibi görünebilir,ancak maddenin tam metninde devamına bakarsak durum açıkça ortaya çıkar.
Son paragrafta bold karakterde belirttiğim kısma bir göz at istersen.

MADDE 28- Yaşlılık sigortasından sigortalıya sağlanan haklar şunlardır: a) Yaşlılık aylığı bağlanması.
b) Toptan ödeme yapılması.
(Değişik ikinci fıkra: 17/4/2008-5754/16 md.) İlk defa bu Kanuna göre sigortalı sayılanlara;
a) Kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurmuş olmaları ve en az 9000 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için prim gün sayısı şartı 7200 gün olarak uygulanır.
b) (a) bendinde belirtilen yaş şartı;
1) 1/1/2036 ilâ 31/12/2037 tarihleri arasında kadın için 59, erkek için 61,
2) 1/1/2038 ilâ 31/12/2039 tarihleri arasında kadın için 60, erkek için 62,
3) 1/1/2040 ilâ 31/12/2041 tarihleri arasında kadın için 61, erkek için 63,
4) 1/1/2042 ilâ 31/12/2043 tarihleri arasında kadın için 62, erkek için 64,
5) 1/1/2044 ilâ 31/12/2045 tarihleri arasında kadın için 63, erkek için 65,
6) 1/1/2046 ilâ 31/12/2047 tarihleri arasında kadın için 64, erkek için 65,
7) 1/1/2048 tarihinden itibaren ise kadın ve erkek için 65,
olarak uygulanır. Ancak yaş hadlerinin uygulanmasında (a) bendinde belirtilen prim gün sayısı şartının doldurulduğu tarihte geçerli olan yaş hadleri esas alınır.
Sigortalılar, ikinci fıkranın (a) ve (b) bentlerinde yer alan yaş hadlerine 65 yaşını geçmemek üzere üç yıl eklenmek ve adlarına en az 5400 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla da yaşlılık aylığından yararlanabilirler. (1)

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.
Bakanlıkça tespit edilen maden işyerlerinin yeraltı işlerinde sürekli veya münavebeli olarak en az 20 yıldan beri çalışan sigortalılar için ikinci fıkrada belirtilen yaş şartı 55 olarak uygulanır.
55 yaşını dolduran ve erken yaşlanmış olduğu tespit edilen sigortalılar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık aylığından yararlanırlar. (1)

Pardon ufukcuğum kusra bakma benim burda yanlışım var, özür dilerim. Aslında benim iyice okumam gerekliydi.

Yaşlılık emeklisi olmak yerine zaten erken emekliliği hak etmiş 506 sayılı yasanın 87. maddesine göre dilekçe yazsa daha iyi olurdu bence. Ama tercih onun

Ancıl kardeşim özürlük bir durum yok.
Bizler burada fikir alışverişleri ile ortak noktalarda buluşacak,elimizden geldiğince faydalı paylaşımlar için çaba göstereceğiz.
Yukardaki 28 madde de zaten erken emekliliği kapsamaktadır başlıkta yaşlılık aylığı yazması doğaldır.Erken yaşlanma ile alakası yok tamamen normal erken emeklilik yani.

arkadaşım ben ssk dan değil bağkurdan emekli olmak için dilekçe verdim 28. madde gayet açık 18 yıl sigortalılık 4680 gün prim ve %40 özürlülük oranı aranıyor

bağkurdan erken emekli oldum darısı tüm arkadaşların başına

4 ocak 2010 tarihinde 18 yıl sigortalılık 4680 gün prim şartlarını tamamlayarak %46 raporla erken emeklilik için başvurdum. %60 ın altında olduğu için malulen emekli olamazsınız denilerek ağustos ayında red cevabı aldım
oysa dilekçemde 28. madeye göre değerlendirilmesini belirtmiştim. yeni bir dilekçeyle itiraz ettim 28. maddeden tekrar değerlendirilmesini talep ettim .üniversitenin verdiği %45 raporla emekli oldum
maaş balanma tarihi raporun verildiği tarih geçerli o tarihten itibaren ödediğim primleride iade ediyorlar

red alan arkadaşlar peşini bırakmayın sonunda oluyor.

Emekliliğiniz hayırlı uğurlu olsun sağlıkla uzun yıllar allah emekli maaşı almayı nasip etsin darısı bütün arkadaşlara olsun.

hayırlı olsun bundan sonra ki yaşamanızda sağlıklı güzel günleriniz olsun...

Sizin adınıza çok sevindim. Emekliliğiniz hayırlı olsun. Allah uzun yıllar emekli maaşı almanızı nasip etsin...

emekli maaşı nasıl hesaplanıyor?

5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre emekli oldum şuanda 610tl maaş almaktayım 4833 gün ödenmiş pirimim var ve maaşın bu ödenen prim üzerinden hesaplandığını söylediler oysa 28. maddeye göre 9000 günden az olanların pirimi 9000 güne tamamlanarak hesaplanır diyor bu konudaki görüşleriniz nelerdir? teşekkürler

Nasıl bir hesaplama oluyor bilmiyorum ama maalesef bağkur (4b) aylıkları düşük oluyor...

emekli maaş hesaplanması

bağkurdan 4830 gün %45 raporla emekli oldum maaş ödenen prim gün sayısı üzerinden mi yoksa 9000 gün üzerinden mi hesaplanması gerekiyor

5510/29'da 4b'Ye dair bir kısıtlama ya da düzenleme yok:

28 inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarına göre aylığa hak kazanan sigortalılar için hesaplanacak aylık bağlama oranı, prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olanlar için çalışma gücü kayıp oranının 9000 gün prim ödeme gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamın % 60'a bölünmesi suretiyle hesaplanan gün sayısına göre, % 50'yi geçmemek üzere üçüncü fıkra uyarınca tespit edilen orandır. Prim ödeme gün sayısı 9000 günden fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısına göre aylık bağlama oranı belirlenir. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için bu fıkrada geçen 9000 prim gün sayısı 7200 gün, % 50 oranı da % 40 olarak uygulanır.

iyi valla sen şanslısın ben 3 defa itiraz ettim 3 ünde de ret geldi kardeş bildiğin bir yol varsa söylesene nasıl oldu bu iş saygılarımla ben 1 yılı geçti uğraşıyorum şimdi iş mahkemesine dava açmayı düşünüyorum eger bir yolu varsa onu yapalım mahkeme 1 yıl sürer dedi avukat saygılar

710 olması lazım ssk lı

bağkursa doğrudur.

evet bağkurluyum ama hayret ettiğim şey avukatlar bu konuda fazla bir şey bilmiyorlar en tecrübeli avukat diyorlar gidiyorum o da bağkur gibi %60 tan aşağı emekli olamazsın diyor bende 2008 de çıkan 5510 yasanın 28.maddesi %40 ila %49 arasında özürlü olanlar 18 yıl ve 4680 gün pirim yatırmak şartıyla yaş şartı olmadan yaşlılık aylığına bağlanır diyorum yok öyle bir şey diyor valla bildiğiniz bir yol varsa söylerseniz memnun olurum saygılarımla

erkanbursa nasıl bir yol izledin anlatırmısın zahmet olmazsa kardeş benimde %45 sürekli özürlü raporum var ve ret edildi 3 defa itiraz ettim gene ret geldi şimdi mahkemeye vereceğim iş mahkemesine avukat arıyorum saygılar ben 23 yıllık sigortalıyım ve 7500 günüm vardır herhalde hiç hesaplamadım saygılar

Üst Alt