Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumu yaptığımda vergi indirim hakkımın olduğunu ben mi belgeleyeceğim?

siz vergi indirim belgenizin suretini, fotokopisini emeklilik tahsis belgenize ekleyin. Sgk ilgili durumu deftardarlıktan teyit ettirir.

emeklilik

arkadaşlar ben 2 derece vrgi indirim raporu almıştım bütün emeklilik dosyasını yaptım ssk verdim vergi indirim raporunu unutdum dosyanın içine koymayı 1 hafta sonra raporu vermeye gitdiyimde senın dosyayı biz ankaraya gönderdik söyledile açaba bundan dolayı bir sıkıntı doğarmı iş gücü kayıp oranıda %73 tür saykılarımla

ssk adınıza maliyeye sorarsa hiç bişiye gerek yok ama sormazsa ozaman size verilen takip fişi numarasıyla tekrardan vergi indirim raporunun fotokopilerini verirsiniz yani birazdaha beklemek zorunda kalırsınız sizce emekliligi hak ettinizmi

SGK vergi indirim hakkı elde etmiş olduğunuzu Maliye'ye sorar ve öğrenir. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Sorun çıkmamalı elbette ama çıkarıyorlar işte.
Ben tüm belge ve evraklardan müteşekkil dosyayla başvurdum,bir hafta sonra işyerine verilecek yazıyı almaya gittim.Herkesinkini isim okuyup verdiler benimkinde tık yok.Sordum dosyayı buldular hiçbir işlem yapılmamış,dosyanın kapağına not iliştirilmiş.Memur baktı nota,vergi indirim belgesi eksik dosyada dedi,koymuştum halbuki hem de aslını.Verdim ben dosyada olmalı dedim,açtı dosyayı ondan önce ben gördüm.Görmüyor musun be adam dedim orada duruyor belge.Kızsan ne gelir elden tabi tekrar işleme alındı ama ben kızınca o gün halletti yazımı verdiler.Aslı vardı belgenin çünkü.
Yani bizler ne kadar sorun olmamalı desek de temenniden öte geçmiyor bu.İşini layıkıyla yapmayan memurlar her zaman için bir soruna sebep olabiliyor.

falim arkadaşın sorusuna cevap nedemek emekliliği hak etdinmi yukardaki yazıları okuyamıyonmu arkadaşım hak etmesek bunları yazmazdık ve bu raporlarıda doktorlar vermezdi

1811 günle nasılemekli olunuyor ancak 10yıl ssk lı 1800 gün prim ödemeyle malülen emekli oluna biliyor%60 tek hastalıktan demek istedigim buydu

benimde 1.04.1997 den buyana ssk da ödeme yapıyom ve şuanda 1845 gün oldu arkadaşım onun için yazmıştım ve işten cıkış aldım ve evrakları ve raporların hepsinide alıp ssk ya verdim şimdi beklemekdeyim saykılarımla

Bakıma muhtaçsanız hizmet yılınıza bakılmadan ve 1800 prim günü ile malulen emekli olabilirsiniz.

visirnet;

Arkadaşın hizmet süresi zaten dolmuş.

Üst Alt