Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu devam ederken İşsizlik Geliri için başvurulabilir mi?

UMOZTURK

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Sakatlıktan dolayı erken emeklilik için sgk ya başvurduktan sonra emeklilik süreci sonuçlanana kadar sağlık hizmetleri ve maddi imkanlardan faydalanabilmek adına işkura işsizlik maaşı içinde başvurulabilir mi?

Bazen emeklilik işlemleri 4-5 ay sürüyor sanırım. İşten ayrıldıktan 100 gün sonra sağlıktan faydalanma son bulacağından işsizlik maaşına başvuranlar bu maaşı aldıkları süre içinde sağlıktan faydalanabiliyormuş diye biliyorum
bir ara yine bu forumlarda okumuştum bir arkadaş emeklilik başvurusu ile birlikte işsizlik maaşı için İŞKUR a da başvurduğunu ve hatta bunu işkurdaki şube müdürü ile görüşerek hakkı olduğunu yazmıştı. Bu konuda net bilgisi olan arkadaşlarım var ise bilgi ve tavsiyelerini rica ederim.

tşk.

sadece bilgi olarak yazıyorum kesin emin değilim. emeklilik onaylanırsa senin başvuru tarihinden itibaren maaş bağlanır yani toplu maaş alırsın. o zaman aldığın işsizlik maaşlarını iade etmen gerekir :) yani buda demek oluyorki böyle bir şey söz konusu olamaz. ama araştır sgk bir sor bakalım.

İşsizlik maaşı kriterlerini taşımadığı için işsizlik maaşı alamaz.

işsizlik ödeneği kazanma şartlarında emeklilik nedeniyle işten ayrılanlar yararlanamazlar.

Üst Alt