Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu için Ankara'ya gönderdiğim raporum onaylanmış. Şimdi ne olacak?

remzi_5757

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhabalar sayın üyeler bn de yeni üye oldum.1 sorum olacaktı.

ben bağkura 5510 sayılı yasanın 28. maddesinden emekli olabilmek için bağkura başvurdum. benim 5200 primim, 25 yıllık sigortam ve %66 özürlü raporum vardı.

ankara sağlık kuruluna evraklarım gönderildi. bugün gelen haberde raporum %64 olarak onaylanmış
bundan sonra ne olacak acaba. ben şimdi emekli oldum mu?

cevaplarınızı bekliyorum.

jon83

remzi süreci yazarmısın malulenmi yoksa yaşlılık emekliligi 5510/28 göre emeklimi oldun üns hastanesindenmi rapor aldın yoksa devlet hastanelerindenmi yani bagkur seni hangi hastaneye gönderdi tek raporlamı emeklimi oldun sana verilen talep formunanda hangi maddeyi işaretlendi bagkur kaydından önce engelin varmıydı emekli olma sürecinde bir sorunla karşılaştınmı ayrıtınlı bilgi verirmisin malulenmi emekli oldun yoksa yaşlılık emekliligimi hangisi tek hastalıktanmı aldın yüzde 66 yoksa bir çok hastalıktanmı müracat onaylandınmı haberi alma ne kadar sürdü ayrıtınlı bilgi verirmisin

syn jon83 bn önce malüllük için dilekçe verdim ordan red gelince bu yasayı duydum ve bu yasadan dilekçe gönderdim.malüllük için göndermiş olduğum raporları sinop ankara ya gönderdi.orası da %64 olarak onaylandı. bu raporu tam teşekküllü devlet hastanesinden aldım.

bağkurun bana ve ankara ya gönderdiği dilekçede üç tane çarpı işaretlenmiş.
bu işaretlerin:
1.(x)sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünü kaybeden sigortalının 28/4dördüncü fıkrasına göre değerlendirilmesine
2.(x)çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün &40 ile &59 oranında kaybedip kaybetmediği(5510/28-5)
3.(x)kontrol muanesine tabi tutulması gerekiyorsa kontrol muane tarihi.

bağkur kaydım dan sonra sonra engelli oldum.
%66 raporun (%40 böbrek naklinden,%20 hipertansiyon,%6 da bağırsak ameliyatı)hastalıklarından %66 aldım.
malüllük 15 ay sürdü red geldi.bu 5510 28 maddeden de 20 günde emekli oldum herhalde hemen emekli olmamın sebebi evraklarım hazırdı yani malüllükten red gelince hemen bu yasaya sizlerin sayesinde yönlendim ve emekli oldum.bu ay kaç tl alacağım belli olacak...

remzi kardeş red gelince yenidenmi rapor aldın veya vergi indirimi almışmıydın.

hayır rapor almadım.malüllük için aynı rapor gitti ankaraya
vergi indirimi de almadım ben bağkurluyum.

Remzi Bey, ben Ankara'ya giden raporunuzun kaç günde geldiğini merak ediyorum. Benimde raporum Ankara'ya gitti ve cevap bekliyorum. Eskiden çok uzun sürüyordu...

ben ilk önce malüllük için bölge müdürlüğüne (samsuna) evraklarım gönderildi.tam 15 ay sürdü ve red geldi.sonra il müdürlüğüne 5510 sayılı kanunun 28 maddesine göre evraklarım ankara ya gönderildi ve herşeyim (dosya)hazır olduğundan 20 günde ankaradan onaylanmış olarak cevap geldi.

Benimde dosyam hazır zaten aralıkta emeklilik için başvurmuştum. Benden tekrar rapor istendi çıkarttım ve 24 şubatta dosya ankaraya yollandı sağlık kurulu başkanlığına. Bu aralar cevap çıkar zannedersem. Hayırlısı olsun...

kardeşim hayırlı olsun emekliliğin inşallah ailenle birlikte huzur içinde yersin paranı azmin ve mücadelenin sonunda kazandın :)
bu arada ankara sağlık kurulunun toplandığıda doğrulanmış oldu inşallah bizimkilerde bir an önce gelir jon 83 kardeş sende arkadaşının evrakları gelince paylaşırmısın neticeyi merak ediyorum
sağlıkla kalın

Hayırlı olsun kardeşim. Darısı başımıza. Daha benimkinden haber yok :( :confused:

benimde ocak ayında rapor sgk'ya gönderilmesine ramen ,şubat ayında ancak ankaraya gönderildini örendim, halen cevap yok.
sgk sitesinde hizmet standartlarımız diye birşeyler yazmışlar,fakat kendileri uymuyor ,şikayet edin dieye yazıyorlar .kimi kime şikayet edecez bilemiyorum.

S&S arkadaşım aynen benimde şubatta Ankara'ya göndrildi ve hiç haber yok. Ne oldu ne bitti öyle koyun gibi bekliyoruz. Bağkura telefon açtım yok daha bir haber diyorlar kadar....:mad:

Üst Alt