Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu mahkeme sürecinde lehime sonuçlandı. Başlama tarihi..?

vuralca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

benim yılan hikayesine dönen en sonunda sonuçlanan bir olayım var . merak ettiğim birkaç konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım olacak

1979 da bağkura 8 yıl 8 ay 13 gün 6cı basamaktan prim ödemelerim var .
2 yıl normal çalışmışlık 20 ay askerlik borçlanması ve 1990 yılı haziran ayı itibaren 96 temmuz a kadar 1 derece 9 kademe olmak üzere isteğe bağlı ssk ödemelerim mevcut
yani yaklaşık 6500 günüm var. yaş sorunum yok

şimdi ben kasım 2005 te emeklilik başvurusunda bulundum ssk bağkurdan günleriimi istedi ve o döneme ait elimde makbuzlar olmasına rağmen bağkur kayıt bulamadı bununla beraber yargı süreci başladı ve 2010 aralık ayında yargıtay dan gelen karar lehimize oldu ve davayı kazandım .

şimdi öğrenmek istediğim mevzuu ise derece ve kademe bilgilerime göre tahmini maaşı ne kadar olur
ama asıl önemlisi emekliliğim başvuru tarihinden itibaren mi yoksa mahkeme karar tariinden itibaren mi başlayacak
herhangi bir hastalığım bulunmamakta

saygılar iyi çalışmalar.

Emeklilik başvuru tarihinden itibaren başlar... mahkeme kararında bunu belirtmemişlermi ?

Hayırlı olsun :)

Bu konu mahkemenin karar yazısında açıkça belirtilmiş olmalı?

ilginize tşk ederim ama mahkeme kararında sadece malum günlerin davacı tarafa verilmesi şeklinde yazıyo ,açıkçası o dönem başvuru tarihi hakkında dilekçeye yazmak aklıma gelmemişti ama şimdi durum kritik bir hal aldı , çünkü nerden baksan 60 65 ay oldu önemli bir para sgk prüz çıkartır mı diye endişelerim var .

Vuralca, mahkemeyi kazanmışsan emeklilik dilekçeni verdiğin tarihi takip eden aydan başlar...

düşünsene mahkeme olduya 20 yıl sürdü senin suçun ne ? hakkettiğin emeklilikten 20 yıl faydalanamayacaasın... 65 ayıda alırsın

vermezlerse bide onun için dava açarsın :)

Ben de başvuru tarihinizde başlatılacağını düşünüyorum. SGK aksi bir işlem yaparsa, bu durumda bağlanan aylığı (aartık hangi tarihten başlatılmışsa) alın, sonra sgk'ya dava açın "şu tarihten başlamalıydı" diyerek...

Üst Alt