"Kurum Sağlık Kurulunca" rapor %43 olarak kayıtlara alınmışsa, bence yeniden rapor istenmez.
Aslında doğrudan bu detayı düzenleyen bir ibare yok, ya da ben bilmiyorum. Ama mantıken kurum kayıtlarına geçen ve "sürekli" ibaresi olan rapor 14 ay sonraki emeklilik için geçerli sayılmalıdır. Zira;
1- 18 yaşını tamamlayan çocukların sağlık güvencelerininin devam etmesi için 18 yaşına gelemden rapor alıp kurum kayıtlarına geçirilebiliyor,
2- İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler malulen emeklilik talebinde bulunduğunda kurumdaki rapor kaydına istinaden yeniden rapor istenmiyor
3- Maluliyet derecesinde sakat çocuğu bulunan anneler bu durumu bugün raporla belgelediklerinde, erken emeklilik zamanları geldiğinde yine kurum ayrıca rapor istemiyor.
Bu üç örnek de sizin durumunuz için emsal aslında. Ama Bağkur denen kurumun çalışanları öyle ceberrut olabiliyor ki, mantıklı diye "olacak" demek de çok mümkün değil. Ama bu konuda ısrarcı olmanız gerektiği çok açık. Doğrusu sonuç ne olacak ben de çok merak ediyorum.