Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunda bulunurken yeni rapor isteniyor mu?

fatikart20

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
05/05/2010 günü aldığım rapor genel sağlık sigortası genel müdürlüğü maluliyet ve sağlık kurulunca 5510 sayılı kanunun ilgili maddesince incelendi %43 olduğuna karar verdiler ancak bu duruma göre 18 yılı doldurmam gerektiğini söyledi bağkur bu 18 yılıda doldurmama 14 ay kaldı benim sormak istediğim 14 ay sonra tekrar rapor isteyecekmi bağkur yoksa bu yeni aldığım rapor geçerlimi yine aynı eziyetleri çekecemmi bana bununla ilgili cevap yazarsanız sevinirim teşekkür ederim

raporu bağkurun sevk ettiği hastaneden aldıysanız ve raporunuz bağkurdaki dosyanızdaysa tekrar almanıza gerek yok 18 yıl sigortalılık ve 4680 gün priminizi tamamladığınızda dilekçe vermeniz yeterli olacaktır

Teşekkür

bağkur rapor için üniversiteye sevk etti üniversitenin durum bildirir raporunu bağkur ankaraya gönderdi ankaradan gelen sonuç %43
bu sonuç bağkurda dosyamda artık bağkur 18 yıl dolunca yani 14 ay sonra yok arkadaş yeniden rapor için sevk edecez derseki o zaman yine eziyet yok sizin dediğiniz gibiyse yaşadım zaman kaybım olmayacak inşallah şayetki ters bi durum olursa yasada böyle bir bilgi var mı açık olarak yoksa genel durum böyledir
bağkurda çalışan şefin bu durumdan haberi vardır deyilmi.

bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Bağ-kur sizden yeniden rapor isteyecek 14 ay sonra siz emekli olmak için müracaat ettiğiniz zaman kurum sizden yeni rapor ister

"Kurum Sağlık Kurulunca" rapor %43 olarak kayıtlara alınmışsa, bence yeniden rapor istenmez.

Aslında doğrudan bu detayı düzenleyen bir ibare yok, ya da ben bilmiyorum. Ama mantıken kurum kayıtlarına geçen ve "sürekli" ibaresi olan rapor 14 ay sonraki emeklilik için geçerli sayılmalıdır. Zira;
1- 18 yaşını tamamlayan çocukların sağlık güvencelerininin devam etmesi için 18 yaşına gelemden rapor alıp kurum kayıtlarına geçirilebiliyor,
2- İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler malulen emeklilik talebinde bulunduğunda kurumdaki rapor kaydına istinaden yeniden rapor istenmiyor
3- Maluliyet derecesinde sakat çocuğu bulunan anneler bu durumu bugün raporla belgelediklerinde, erken emeklilik zamanları geldiğinde yine kurum ayrıca rapor istemiyor.

Bu üç örnek de sizin durumunuz için emsal aslında. Ama Bağkur denen kurumun çalışanları öyle ceberrut olabiliyor ki, mantıklı diye "olacak" demek de çok mümkün değil. Ama bu konuda ısrarcı olmanız gerektiği çok açık. Doğrusu sonuç ne olacak ben de çok merak ediyorum.

teşekkür ederim bilginiz için ancak ben esnaf bağkurluyum aktif olarak bizde vergi indirimi olmuyor vergi indirimi sadece bildiğim kadar ssk da var.

oturanboğa arkadaşım Kurum Sağlık Kurulunca" rapor %43 olarak kayıtlara alındı herşey resmi olarak elden bişey alıp veremiyorsun zaten fakat işte benim sıkıntım bağkura müracatımda şef yine beni sevk ederse yandım git gel 1 ay bağkura raporun varışı 1 ay ankaraya gidip gelişi 1 ay yaklaşık olarak tam 3 ayda sonuçlanıyor bu zaman zarfında 3 ay daha ek pirim ödüyorsun emeklilik için dilekçe vermedin ya bi üç aylık pirim borcun birde 3 ay maaş almayacan sana 3 ay demek 3 bin lira demek ben bunları açık olarak ifade etmek istedim bu sıkıntıdan dolayı sizleri rahatsız ediyorum ilginize teşekkür ederim hepinize saygılar duyarım.

Haklısınız. Dediğim gibi, başvurduğunuzda "kardeşim raporum sağlık kurulunuzda kayıt altında zaten, yeni rapor almam mevzuata aykırı" diye direteceksiniz. Gerekirse müdüre, olmadı il müdürne çıkıp şansınızı deneyeceksiniz.

çok teşekkür ederim. bakalım inşallah sonuç güzel olur sizleride bilgilendiririm.

bu sıkıntılar devam edecek öyle görünüyor daha neler göreceğiz
diyelim emekli oldum ben nasıl güvenip de kredi çekeyim yönetmleikleri oyun oynar gibi oynuyorlar
bilmiyorum oyları kimin için veriyoruz engellilleri engelemek için mi varlar

Üst Alt