Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik günüm doldu ama ben emekli olmuyorum. İleride sorun çıkar mı?

tahaenes

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
vergi indirim yazım var, günümde doldu hem de fazlası ile ama emekli olmuyorum
çünkü özel durumumu şirketime söylemedim. birde şirket şu an şirket bunu anlayacak durumda değil. işçi çıkartıyor beni de bu bahane ile ne de olsa emekli oluyor diye çıkartır bende işimi bu nedenden kaybedirim korkusu ile emekliliğimi durduruyorum
halbuki içim gidiyor her ay 700-800 ekstra bir hakkı bekletiyorum. uygun ortam kolluyorum ilk fırsatta emekli olacağım ama tazminatım da var ve çalıştığım şirket kriz nedeni ile çok zor durumda.

sorum olacak acaba bekletiyor olmak ileride bana bir sıkıntı verir mi ?
bir de ssk primlerimin normal yatmasının emekli maaşıma etkisi ne olur? ssk primlerim net 1410 tl üzerinden ödeniyor.

ssk özürlüsünü iş yerinden ayrımadan yani mevcut düzenim bozulmadan beni emekli etmez mi ? özürlülerin şirket şahıs ve patronlarına bu olayı söylemesi anlatması ve uygulatması hepsi birer sorun
devletle direk halledemez miyiz ?

Primlerinizin hangi statüde yattığının hiç bir önemi yok. Sakat statüsünde olsun-olmasın fark etmez. Emekli maaşına etki eden en önemli şey ödenen primin miktarıdır..

Emekli olup aynı işyerinde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz. Ama emeklilikle beraber işyerinden tazminatınızı almanız gerek.
Ve kaygılarınızı giderecek bir düzenleme yok maalesef. Bu zoruluklarla yüzleşmekten başka yol yok.

Üst Alt