Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik hesaplamalarında hangi işe başlama tarihi referans alınır?

Erkankss

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
size bir şey sromak istiyorum.

ben 4a 2007 tarihinde girmiş başlamışım 265 günüm var ama o zaman engelli raporum yoktu.
4c 2017 tarihinde de engelli olarak girdim.
ben şimdi çalışma sürem 2007 itibariyle başlayacak yoksa 2017 tarihiyle mi başlayacak.

2007 başlar ve emeklilik için şu tabloya tabi olursunuz:

bagkur.PNG

Bu tablo güncel mi? Baktığım diğer tablolarda oranlar calisma yılı ve sigorta pirimleri farklıydı.

Çok aptalca geliyor bu emeklilik tablosu hatta bunu yapanın beynini kullanmadigina inanıyorum.
2004 yılında girişim var 20 yıl
2008 girişi olan 18 yılda emekli. Daha fazla yıpranan kişinin emeklilik suresinjn daha çok olması çok akılsızca

@m.okanoyun,

Daha çok çalıştıkça emekli maaşının düşmesi de cabası. Sistem son 20 yılda öyle bir çöktü ki, her şey çalışanın ve emeklinin aleyhine. Düzen zengini daha zengin, fakiri daha fakir ve "kula muhtaç" tutmak üzerine işliyor.

Amaçta niyette bu değil mi Abi? Fakir ve muhtac hale gelelim ki işverenlerin kulu kölesi olalım. İsteyen istediği gibi sigortasız ve yasal çalışma süresinin üstünde calistirsin bizleri. Tıpkı Suriyelilere yaptıkları gibi. Soylu ne demişti "Suriyelileri gonderirsek işverenler ayaklanır!!!"
Ve daha çok çocuk sahibi olalım nüfus sayisimiz artsın ki alacağımız vergi oranı artsın. Zihniyet tıpkı hayvancılık yapanların hayvan sayısının artmasıni istemesiyle eş değer. Ne kadar çok hayvan o kadar et süt yün...

Üst Alt