Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için günümü beklerken dışardan sigorta yatırayım mı?

adempeh

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
işten cıkarıldım
benim primim yetiyor ama gün olarak daha var. ne yapmalıyım? günümün dolmasını beklemeli mi yoksa dışardan bir yerde çalışıyormuş gibi yatırmalı mı?
emekliliğe ve de maaşa etkisi olur mu

bilgilendirir misiniz?

Priminiz yetiyorsa sigortalılk süresinin dolmasını beklemenızı onerırım.Tabı bu durumda sağlıktan yararlanamayacağınız riskini göze almanız gerekmetedir. Ayrıca engelli erken emekliliğinde primlerin tabandan yatması maaşınızda kayda değer bir artış göstermez.

Zaten emekli maaşlarında sigortalı çalışan için bir taban miktar var. Çok bir zaman yoksa emekliliğe, sağlık güvencesi açısından da sorun yaşamayacaksam, ben olsam prim yatırmam. Maaşta anlamlı bir fark yaratmaz.

Primler asgari ücretten yatıyorsa hiç fark olmaz,her durumda taban aylığı bağlanacaktır.
Ama yüksek miktardan yatıyorsa çok fark eder.

Üst Alt