Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için SSK'ya başvurdum. İşten çıktığımı işkur'a bildirmek zorunda mıyım?

muratmercan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Emeklilik için ssk'ya başvurdum işten çıktığımı işkura bildirmek zorundamıyım?

kendi işyerimizde çalışıp ssk primlerini cebimizden ödedik. daha doğrusu zaten kendi yerimizde çalıştığım için tazminat vs... haklarıda kovalamama bir gerek yok.
şimdi bu şartlarda işkura herhangi bir iş çıkışı vb... gibi bir bilgiyi vermeli miyim. muhasebeci işkurdan kaydını sildir yada işten çıktığını bildir 300 lira cezası var gibi bir şey söyledi. kafadan atıyorda olabilir. böyle bir şeyin aslı var mı?

bir de ssk'ya erken emeklilik için başvurduğumda bazı istenen belgelerde bu sitede belirtilenlerden ufak farklılıklar oldu. bunlarıda yazayım ki diğer arkadaşlara kolaylık olsun.

vukuatlı nüfus kayıt örneğini uzattım gerek yok deyip almadılar onun yerine kimlik fotokopisi aldılar.
bu tahsis talep formunu kendim bu sitedekini çıkartıp doldurmuştum onu da almayıp onun bir benzerini kendileri bana verip doldurttular.
hatta dilekçeyide gerek yok diye almıyorlardı ısrar edince hadi onu da koyalım evrakların arasına diyip aldılar
bir de vergi indirim belgesinin fotokopisini verdim. noterede onaylatmamıştım öyle de oluyormuş.
bi de 1 adet fotoğraf istediler.

bunların sonucunda bana bir kart verdiler. üzerinde yaşlılık tahsis no'su yazıyor.
şimdi bu no yu yazıpta evrağımın durumunu takip edebileceğim bir site linki var mıdır eğer varsa linkinide verir misiniz?

Ssk farklı bir kurum, işkur farklı bir kurum. sgk na işten çıkışını aldıktan sonra emeklilik için dilekçeni, vergi indirimi belgesiyle birlikte verdiysen, işkurdan kayıdını sildirmene gerek duyulmuyor. Hayırlı olsun.

Malulen değil normal emekli oluyorsan kaydını sildrmemek yararına bile olabilir belk düzgün bir iş bile çıkabilir karşına

Kafadan atan bir muhasebeciye işlerinizi nasıl güvene biliyorsunuz....:(

evet bu işlerden pek anlayan kişi yok etrafta. bir çok şeyi bu siteden öğrendim zaten. zamanında ssk sitesinde malülen yazısını tıkladığımda emekli olabilir yazısını görüp bu işleri araştırmaya başladım. acaba sakatlığımdan erken emekli olabilirmiyim diye düşündüm. sonra annem ssk'ya sorduğunda memurların çoğu doğru düzgün bilgi vermemiş, ya bilmiyoz demişler yada alakasız kurumlara yönlendirmişler. bende emekli bir ssk müdürüne gittim. emeklilik işlemlerinin bayağı uzun sürdüğü bir zamanda ilk maaşını alıyor karşılığında işlemlerini hızlandırıyor. o da yarım yamalak bilgiler verdi. ama ilk defa vergi indirimi olayını ondan duydum. ama her şeyi net olarak bu siteden öğrendim. o sigortacının da yanlışı elimdeki askeriyeden alınmış çürük raporunun emekliliğim için yeteceğini söylemesiydi. bunlar bile böyle yanlış şeyler söylüyorsa artık muhasebecilere de hiç şaşırmıyorum doğrusu. neyse acaba bu bana verilen yaşlılık tahsis no'sunu takip edebileceğim bir site var mı acaba? yani işlemler ne durumda kayda geçmişmi diye bakmak istiyorum. biliyorsanız söyler misiniz?

peki arkadaşlar murat mercan arkadaşımız vergi indirimi alarak emekli olduktan sonra işkurdan kaydını sildirmeden yine sakat statüsünde sgdp ödeyerek özürlü kadrosunda çalışabilirmi böyle bir hakkı varmı bilen açıklarsa sevinirim

var benim gibi illaki işkurdan kayıt silinecek diye bişi yok kayıtınız dursun bişi olmaz

Üst Alt