Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatımı 17 Şubat'ta yaparsam 17 Mart'a kadar aylık alamayacağım!?

Çaykur 08

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kamuda kadrolu çalışanım.17 şubatta günüm doluyor. 17 şubatta emekli dilekçemi verip emekliye ayrılsam 14 marta kadar olan emekli maağışımı sigorta alamıyacağımı söylüyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.

emeklilikte dilekçenizi verdiğiniz i takib eden ayın başı itibari ile başlar diye biliyorum.yani şubatın son günüde verseniz 1 mart itibari ile başlar.ama kamuda çalışanlarda aynımı net bilmiyorum ssk lı çalışanlarda öyle

Çaykur 08

Kamuda da dilekçeyi verdiğiniz tarihi takip eden ay başı itibarı ile maaş bağlanır diye biliyorum. Yani ayın sonuna doğru verin dilekçe, böylece hem o ayın maaşını alırsınız, hem de sonraki ayın başı itibarı ile emekli maaşını hak etmiş olursunuz.

@Çaykur 08
@turan1977
@OturanBoğa
Kamuda emekli aylıkları ayın başında değil 15 inde başlar, bu yüzden kamuda en avantajlı başvuru günü 13-14 dür.
17 de başvurma, diğer ayın 14 üne kadar çalış diyeceğim de, soru eski tarihli imiş.
Bundan sonra okuyacak olan arkadaşlar bilgi edinmiş olsun.

Sigorta doğru söylemiş Kamuda maaş dönemleri her ayın 15 ila 14' üncü günüdür. Dolayısıyla 14 Mart' ta Sgk ya müracat ediniz. Hak kaybı yaşamassınız. Evet soru eski tarihliymiş emekli olmuşsunuzdur zaten.

Arkadaşlar 4 A Kamu çalışanıyım. Emekli olmayı düşünüyorum 2 Aydır yıllık izinlerimi kullanıyorum. 14 Ocak ta 1 Ay yine iznim var. 12 . 01 . 2024 te mi emekli dilekçesi vereyim, yoksa 2024 yılı iznini de kullanıp emekli olayım. % 55 maliye onaylı vergi indirimim var. 540 askerlik 690 emekli sandığı toplan 8700 günüm var. Ocak 12 de mi dilekçemi vereyim yoksa % 15 vergiyle nisan 14 te mi dilekçemi vereyim, Hangi durumda zararım olmaz.

Çaykur 08

net karar verdiyseniz bu sene 2023 veya 2024 emekliliği arasında fark yok.ayın 14 veya 15 tam bilmiyorum 2024 emeklisi olun yıllık izni kullanmayın ayın 24 ünde ilave tediyeyi alın öyle olun yıllık izin parasını alabilirsin.

Arkadaşlar 12.01.2024 itibari ile emekliye ayrıldım. Görevliye engelli raporum olduğunu söyledim. Sistemden baktı maaşta bir değişiklik yapmayacağı nı söyledı. Etkisi olmaz mı

@Çaykur 08
O görevlinin insiyatifinde olan bir hesaplama değil,sistem hesaplıyor
ABO2 oranı %60 tan düşükse engelli emekliliğinde abo2 %60 hesaplanıyor ve 2000-2008 arası yatan priminize göre ortalama maaşa %5 cıvarı artı etkisi oluyor,fakat bende etkisi olmamıştı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt