Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatımı ayın hangi günü yapmalıyım?

ismail51

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benım sgk girişim 07.10.2004 yüzde 44 raporum var yanı 3. derece engelliyim 4 ay kaldı 07.10.2024 20 yıl şartımı doldurup dilekçemi vereceğim demek istediğim ekım 7. de mı versem yoksa ekım ayın sonundamı versem hangisi daha uygun olur bılenler cvp verebilir mi rica etsem

@ismail51, s.a hayırlı cumalar valla kardeşim bende burdaki mesajları okuyarak bilgi sahibi oluyorum tam bir net bilgi sahibi değilim bu konuda benim başvurum ay sonuna denk geldiği için 29 da müracaat ettim yani bilinçli yapılmış bir şey yok :) ama çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var inşallah soruna cevap verirler...

@kaybedenler kulübü.. @deasn12 @yoksul @samedo99

Arkadaşlar selamlar. Son mesajdan sonra konuyu tekrar Microsoft un yapay zekasına sordum. Aşağıda sorumu ve cevabı görebilirsiniz. Konu sizin bildiğinizden farklı. Emekli maaşı peşin yattığı için (yani önümüzdeki 1 ayın maaşını SGK peşin yatırdığı için) siz sanki emekliliğe başvurduğunuz ay için maaş aldığınızı düşünüyorsunuz. Halbuki sonraki ayın maaşı veriliyor size, peşin olarak.

Sonuç itibariyle cebinize giren parada değişen bişey olmuyor, ancak doğrusunu yazmak istedim. Allah gecinden versin, maaşınız yattı ve ertesi gün vefat ettiniz diyelim. Maaş peşin yattığı için ölüm tarihinden itibarenki dönemi kapsayan 29 günlük maaş mirasçılardan talep ediliyormuş, öyle okudum.

Soru: türkiyede emeklilik maaşı ne zamandan itibaren hak edilmeye başlanır

Copilot cevabı:

Türkiye’de emeklilik maaşı, çalışanların belirli koşulları yerine getirdikten sonra hak kazandığı bir ödemedir. İşte bazı önemli noktalar:
  1. Emeklilik Başlangıç Tarihi: Emekli olmak için başvuruda bulunduktan sonra emekli maaşı bağlanma süresi ortalama olarak 1.5 ile 2.5 ay arasında değişebilir. Ancak emekli maaşının hangi tarihte başlayacağı kesin olarak belirtilir. Başvuru yapılan ayın ertesindeki ilk günden itibaren emekli maaşı birikmeye başlar.
  2. Emekli Maaşı Ödeme Takvimi: Emekli maaşları tahsis numarasının son hanesine göre yatırılır. SSK’lı emekliler her ayın 17-26’sı arasında, Bağ-Kur’lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alır.
  3. İlk Emekli Maaşı: Emekli olmak için başvuruda bulunanların ilk maaşı, başvurulan ayın bitiminden sonra gelen ilk ayın başında ya da son haftasından itibaren yatırılır.
Bu bilgiler ışığında, emeklilik maaşınızın ne zaman başlayacağına dair daha kesin bilgi almak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile iletişime geçebilirsiniz. 🌟

Üst Alt