Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik şartlarım nelerdir? Emekli olmak için nereye, nasıl başvuru yapmalıyım?
merhaba emeklilik yaşım dolduğunda nerelere başvurmam gerekiyor veya neler yapmam gerekyor ve emekliliğime ne kadar kaldığını nerden nasıl öğrene bilirim.
6 yıllık bir çalışma geçmişim var sigortalı olarak raporumda 14 yıl kadar önce aldım oran % 80 doğum tarihim 1983 vergi indirim de alıyorum ama özel sektördeyim veriyorlarmı paramı ondanda tam emin değilim ssk ya bağlıyım.
İlk sigortalı olduğunuz tarih 06/08/2003 (dahil) tarihinden sonra ise, defterdarlıktan %80 ve üzeri raporla 1. derece sakatlık indirimi hak ederseniz, (ilk sigortalı olduğunuz tarih +) 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün primle emekli olabilirsiniz.
arkadaşlar merhaba benim &80 raporum var hastalıpım gözlerimden. 2084 günde sigortalıyım mamlülen emekli olabilrmiyim acaba şimdiden çok tşk cvp lar için.
Malulen emekli olmanın iki önemli şartı var:
1- İlk sigortalı olduğunda maluliyeti gerektirecek (%60 ve üzeri) raporu bulunMAMAK
2- Şu anda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak (ya da dava sürecine taşımak şartı ile %60 ve üzeri raporu bulunmak)