Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik şartlarımı SGK'dan öğrenebilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi alan birisi SGK dan resmi olarak emeklilik şartlarını öğrenebilir mi?

Not:SGK ön büroları bilgisiyar ekranından hizmet dökümüne bakıp söylüyorlar.Benim istediğim ise sicil dosyama bakılarak günlerimin kontrol edilmesi.
2 ay önce kendi yazdığım dilekçe ile emeklilik şartlarımı öğrenmek istediğimi belirten bir dilekçe verdim.Ekinede vergi indirim belgemi koydum.

geçenlerde sgk ya gidip sorduğumda bu dilekçeye cevap gelmez yandaki bankodan hemen öğren diyorlar.Ancak ekrandaki bilgiler yanlış olursa emekli olamayacağımı ,kıdem tazminatımın yanacağını ve işsiz kalacağımı söyledim.

bana çok kötü düşündüğümü söylüyorlar.

Bunun resmi bir yolu yokmudur?yada emeklilik başvurusu yapıpda sgk dan olumsuz cevap gelen varmıdır?

Hakan şunu hiç unutma Sgk şartların uysada uymasada emekli etmeye çok hevesli bir kurum değil. Ellerindeki bütün imkanları, yasaları, yönetmelikleri uygulayarak ellerinden geldiği kadar seni emekli etmemek için uğraş veren bir kurum. O yüzden o kurumdan bilgi istersen mutlaka bulabilirlerse senin eksik bir tarafını bulmaya çalışırlar. Kendi imkan ve bilgilerinle şartlarının uyup uymadığını araştırmaya bak. İşi gidişatını sgk bırakma sakın.....

Bilgi edinme yasası ile emekliliğin tüm şartlarını öğrenebilirsin.Yazından şunu anlıyorum.Veriler sağlıklı değilse ne olacak?Bunuda öğrenmek çik basit.İnternette hizmetlerini kontrol et.Eksik dönem varsa o dönemler için dilekçe verip gerekli düzeltmeleri yaptırabilirsin.

Kurum kendini bağlayıcı bir bilgi vermiyor...
Nasıl bir tereddüt yaşıyorsun? Yani prim günleri konusunda mı bir sorun var?

kusura bakmayın dışarıda işim vardı yeni geldim.

benim tereddütüm şu;
hizmet dökümleri bilgilendirme amaçlı resmi değil.Ben emeklilik başvurumu yaptığımda kurum benim vergi indirimimi kontrol edicek ve sgk daki sicil dosyama açıp ssk girişlerini ve günlerini kontrol edecek.

hizmet dökümünde ilk prim 16.03.1994 gözüküyor.(bu işyerini tam hatırlamıyorum)
olaki sicil dosyamda bu tarihde bir ssk girişim veya günüm çıkmaz ise yani sgk nın ekranına güvenerek emekliliğe başvurduğumda olumsuz cevap almak istemiyorum.Kendimi garantiye almak istiyorum.

aslında yazdığı dilekçeye cevap vermek zorundalar ancak arşivden dosya kontrolü yapmak zor geliyor herhalde.

Bu durumda dilekçeme cevap beklemekten başka bir çözüm yok görünüyor.

(bilgi edinme bağlı olduğun sgk müdürlüğüne başvur diyor)

İşyeri numarasını sor.O zaman hatırlarsın.

Hakandoğualp,
gerekli şartları taşıdığınıza dair kanaatiniz varsa kuruma emekli olabilir belgesi için başvurabilirsiniz.
Kurumu bağlayıcı böyle bir uygulama var.
Kurum size durumunuzu inceledikten sonra yazılı bir belge ile cevap veriyor.
Ben emeklilik başvurusu yapmadan önce bizzat yaptım.

16.03.1994 tarihli girişinde çalıştığın kurumun işyeri numarası vardır.İşyeri numarasına bak nerde çalıştığını veya çalışmadığını hatırlamış olursunuz.

raman ,
işyeri numarasına göre işyerini nasıl hatırlayabilirim bu imkansız bir şey.

ufuk,

sen şartlarını öğrenmek için nasıl bir yol izledin dilekçemi verdin?

Hakan matbu evrak var orada.
Bu çok yaygın bir uygulama zorluk çekmezsiniz.
Başvuruyorsunuz,kurum inceleme sonrası size emekli olabilir ya da şu şartlardan sonra şu tarihte emekli olabilirsiniz şeklinde yazılı belge veriyor.
Ben onu almıştım,sonradan emeklilik başvuru evraklarına o belgeyi de ilave ettim.

ah be kardeşim kaç sefer gidip sigortaya sordum matbu evrak varmı diye yok diyorlar.Bende kendim bir dilekçe yazmıştım.Bu nasıl bir anlayış yahu.
ufuk o belge internet ortamında varmıdır?

sgk hazırlık servisini aradım.görüştüğüm memura takip numarasını verdim.kontroletti ve işleme alacağını söyledi.(aramasak herhalde evrak orda yıllarca bekleyecekti nasıl bir iş yapma şekli:)) memur bu işlem için defterdarlık ile yazışacaklarını ve 2 ay gibi bir zamanda cevap geleceğini söyledi.

İnanın ülkemin memur kısmının iş yapma şeklinden utanç duyuyorum.

Üst Alt